به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، «پال گوسار»، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا با انتقاد از ارسال مداوم تسلیحات نظامی این کشور به اوکراین تأکید کرد که برخی از نمایندگان بیش از آنکه به مشکلات مردم آمریکا اهمیت دهند، به مسائل اوکراین توجه دارند.
وی با انتشار پیامی در توییتر نوشت: کسانی که به من رأی دادند در ایالت آریزونا هستند و نه در اوکراین. تنها تهاجم و حملهای هم که مرا آزار میدهد، تهاجم مهاجران به مرزهای جنوبی ما است.
اشاره این مقام آمریکایی به عملیات نظامی روسیه در اوکراین و هجوم مهاجران غیرقانونی از مکزیک به مرزهای جنوبی آمریکاست که به نوشته رسانههای آمریکایی در ۹ ماه گذشته تعداد بازداشت مهاجران غیرقانونی در این منطقه از مرز یک میلیون نفر گذشته است.
در روزهای پایانی سال ۲۰۲۲، شهردار شهر «الپاسو» در ایالت تگزاس آمریکا به دلیل هجوم بیسابقه مهاجران به مرزهای جنوبی این کشور، اعلام وضعیت فوقالعاده کرد.
بنا بر آمار منتشرشده در رسانههای آمریکا در سال ۲۰۲۲، تعداد مهاجران غیرقانونی که قصد ورود به آمریکا را داشتند، نزدیک به ۲.۴ میلیون نفر بوده، در حالیکه این عدد در سال ۲۰۲۰، نزدیک به ۴۵۰ هزار نفر بوده است.
بنا بر آنچه رسانههای آمریکا تاکنون منتشر کردهاند دولت این کشور از آغاز جنگ در اوکراین نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار به اوکراین کمک مالی و نظامی کرده است.
پیش از این در ۲۲ آذرماه اندیشکده «مرکز مطالعات بینالمللی و راهبردی» یا (CSIS)، میزان کل کمکهای تاکنونی دولت آمریکا به اوکراین را بررسی و منتشر کرد. طبق برآورد این اندیشکده کمکهای آمریکا به اوکراین در سه بخش نظامی، دولتی، و بشردوستان در گذر ۹ ماه گذشته جنگ را نشان میدهد. براساس این تصاویر، واشنگتن تاکنون در بخش نظامی ۶۰ میلیارد دلار، در بخش دولتی ۲۷ میلیارد دلار و در بخش کمکهای بشردوستانه ۱۵ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده؛ این میزان کمک یا محقق شده و یا تصویب شده و در آینده به اوکراین میرسد.
در سوم دیماه نیز مجلس نمایندگان آمریکا، یک بسته کمک مالی و نظامی ۴۵ میلیارد دلاری به اوکراین را تصویب کرد.
ارتش روسیه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) «عملیات نظامی ویژه» خود را در شرق اوکراین آغاز کرد؛ مقامات ارشد دولت روسیه میگویند این عملیات در پاسخ به درخواست سران جمهوریهای خودمختار دونتسک و لوهانسک برای حفاظت از آنها در برابر نیروهای اوکراینی آغاز شده است. به نوشته اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که هدف از این عملیات «حمایت از مردمی است که بیش از هشت سال تحت نسلکشی و آزار و اذیت رژیم کییف قرار داشتند».
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته بود که هدف از این عملیات «حمایت از مردمی است که بیش از ۸ سال تحت نسل کشی و آزار و اذیت رژیم کی یف قرار داشتند».
آمریکا و کشورهای غربی برای مقابله با پیشروی ارتش روسیه، ضمن ارسال انواع تسلیحات پیشرفته به ارتش اوکراین، تاکنون تحریمهای زیادی علیه روسیه اعمال کردهاند. از سوی دیگر «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه نیز گفته است هر گونه محموله و کاروانِ حامل تسلیحات نظامی برای اوکراین، هدفی مشروع برای نیروهای روسیه است.
از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، آمریکا و متحدان غربی این کشور، میلیاردها دلار کمک امنیتی و نظامی برای کی یف فراهم کردهاند که ارزش آن حدود ۴۰ میلیارد دلار برآورد شده و میتوان آن را با کل بودجه دفاعی سالانه فرانسه مقایسه کرد. اقدامی که موجب شده خود این کشورها برای رفع نیازهای نظامی خود با مشکلاتی مواجه شوند.