به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله حبیب الله شعبانی در آئین اعطای احکام رؤسای شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاههای اجرایی استان همدان، با بیان اینکه حضور اعضا در این جلسه نشان دهنده توجه آنها به مسئله امر به معروف و نهی از منکر است، اظهار کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر در دو سال اخیر رویکرد جدیدی نسبت به مسائل مختلف پیدا کرده و برنامهاش نیز بر این اساس بوده که جایگاه اساسی خودش را در مساله امر به معروف و نهی از منکر با توجه به ضوابط و قوانین موجود پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه نظارت ستاد به معنای دخالت در کار نهادهای نظارتی نیست، گفت: طبق قانون ضوابطی برای ستاد امر به معروف و نهی از منکر تعریف شده و باید این نهاد به وظایف خود عمل کند.
امام جمعه همدان، با تأکید بر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در دین اسلام، خاطرنشان کرد: چیزی که جامعه و حدود الهی را حفظ میکند و باعث میشود تا واجبات و محرمات الهی رعایت شود، مساله امر به معروف است.
وی با بیان اینکه در روایت، دیگر واجبات در مقایسه با امر به معروف و نهی از منکر همانند قطره در مقابل دریاست، یادآور شد: این اهمیت توجه به امر به معروف نیز در کلام حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب مشهود است.
نماینده ولی فقیه در استان همدان، افزود: گاهی از موارد این ذهنیت در بین مردم شکل گرفته که وقتی از امر به معروف صحبت میشود، یعنی آنکه در خیابان نسبت به ظاهر یک خانم تذکر داده شود، در حالی که اصل امر به معروف این نیست.
امام جمعه همدان، با تأکید بر اینکه امروز باید اصلاح را اول از مسئولان و دستگاهها شروع کرد، یادآور شد: چند میلیون نفر امروز در کشور در دستگاههای دولتی از بیتالمال مسلمین ارتزاق میکنند، بیتالمالی که متعلق به همان جوان بیکاری است که در خیابان حضور دارد.
آیت الله شعبانی با بیان اینکه بیت المال مسلمین باید برای مصالح جامعه اسلامی استفاده شود، اظهار داشت: نه حاکم و نه حتی حاکم معصوم، به شخصه مالک بیتالمال نیست و تنها به عنوان شخص حقوقی میتواند در آن دخالت کند، آنهم بر اساس مصالح جامعه اسلامی.
رئیس ستاد امر به معروف استان همدان با اشاره به اینکه اگر این چند میلیون نفر کارمند از بیتالمال مسلمانان ارتزاق میکنند به وظیفه قانونی خود عمل کنند، وضعیت ارزشها و هنجارها در جامعه خیلی بهتر از امروز خواهد بود، یادآور شد: یکی از مسائلی که در قرآن مطرح شده، این است که نسبت به دیگران کم فروشی نکنید بنابراین اگر در ادارهای کارمندی جواب ارباب رجوع را ندهد و ترک فعلی صورت گیرد، این همان مصداق کم فروشی است.
وی با تأکید بر لزوم توجه به این امر مهم در ادارات و دستگاهها، خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم این میزی که امروز ما پشت آن نشستیم در گذشته افراد بسیاری پشت آن حضور داشتند و امروز دیگر در بین ما حضور ندارند و این سرنوشت همه ما است، اما باید به این موضوع توجه کنیم که روزی باید در پیشگاه الهی نسبت به این مسئولیتها پاسخگو باشیم.
آیت الله شعبانی در ادامه صحبتهای خود، با اشاره به اینکه حضور در این عرصه، مسئولیت سنگینی برای انسان به همراه دارد، یادآور شد: البته اگه فردی صلاحیت داشته باشد، بر او واجب است که این مسئولیت را بپذیرد، چرا که خدمت به مردم توفیق و فرصتی الهی است که باید قدردان آن باشیم.
راه اندازی گشت ارشاد برای مسئولان عملیاتی شود
وی با بیان اینکه راه اندازی گشت ارشاد برای مسئولان از وعدههای رئیس جمهور بود، اظهار کرد: این وعده، از وعدههایی است که باید عملیاتی شود، البته دولت در عرصه مبارزه با فساد مصمم بوده اما در میدان عمل با حرف مشکل حل نمیشود.
آیت الله شعبانی با تأکید بر اینکه ورود ستاد امر به معروف به معنای مچ گیری از مدیران نیست، خاطرنشان کرد: اصلاً چنین سیاستی در ستاد وجود ندارد و ستاد به دنبال اجرای فعالیتهای خود بر اساس جایگاه قانونی موجود است.
وی با بیان اینکه بخشی از وظایف نمایندگان ولیفقیه در استانها و ائمه جمعه نظارت بر صحت عملکردها است، گفت: مدیر خوب، مدیری است که بتواند مجموعه خودش را به درستی مدیریت کند و نسبت به زیرمجموعههای دستگاه خود نظارت داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به اینکه این نظارتها و اصلاح باید در جایی باشد که با مردم و ارباب رجوع در ارتباط است، یادآور شد: باید به خاطر داشته باشیم که فساد تنها فساد اقتصادی و یا اختلاس نیست، بلکه اینکه ارباب رجوع دو ماه برای یک امضا باید رفت و آمد کند و یا نوع برخوردهایی که گاهی از موضع بالا با مردم صحبت شود، این از مصادیق فساد است که باید با آن برخورد شود.