به گزارش خبرگزاری مهر، «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه در گفتوگو با اسپوتنیک تأکید کرد که دولت آمریکا مهمترین عامل اصلی بحران اوکراین و اصلیترین سودبرنده تداوم جنگ در اوکراین است.
وی در اینباره گفت: در شرایط کنونی و پس از تصمیم آمریکا برای ارسال تانک به اوکراین و رقابت کانادا و دیگر کشورهای غربی برای ارسال تسلیحات به اوکراین، هر گونه گفتوگو با رژیم دستنشانده کییف بیفایده است.
ریابکوف با بیان اینکه «دولت آمریکا از تداوم جنگ در اوکراین سود میبرد؛ بهویژه از طریق ارسال سلاحهای اروپایی به کییف» افزود: با خروج تسلیحات نظامی اروپا به اوکراین، پیشبینی میشود آمریکا قراردادهای نظامی میلیارددلاری به اروپاییها تحمیل کند. کاملا مشخص است که واشنگتن نه تنها عامل اصلی در بحران اوکراین که مهمترین سودبرنده از آن هم هست.
به گفته این مقام دولت روسیه آمریکا اوکراین را به محلی برای آزمایش تولیدات صنعت نظامی خود تبدیل کرده و بسیاری از سامانههای تسلیحاتی، از جمله سامانههای دوربرد را در اوکراین آزمایش میکند.
ارتش روسیه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) «عملیات نظامی ویژه» خود را در شرق اوکراین آغاز کرد؛ مقامات ارشد دولت روسیه میگویند این عملیات در پاسخ به درخواست سران جمهوریهای خودمختار دونتسک و لوهانسک برای حفاظت از آنها در برابر نیروهای اوکراینی آغاز شده است. به نوشته اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که هدف از این عملیات «حمایت از مردمی است که بیش از هشت سال تحت نسلکشی و آزار و اذیت رژیم کییف قرار داشتند».
آمریکا و کشورهای غربی برای مقابله با پیشروی ارتش روسیه، ضمن ارسال انواع تسلیحات پیشرفته به ارتش اوکراین، تاکنون تحریمهای زیادی علیه روسیه اعمال کردهاند. از سوی دیگر «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه نیز گفته است هر گونه محموله و کاروانِ حامل تسلیحات نظامی برای اوکراین، هدفی مشروع برای نیروهای روسیه است.
از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، آمریکا و متحدان غربی این کشور، میلیاردها دلار کمک امنیتی و نظامی برای کی یف فراهم کردهاند که ارزش آن حدود ۴۰ میلیارد دلار برآورد شده و میتوان آن را با کل بودجه دفاعی سالانه فرانسه مقایسه کرد. اقدامی که موجب شده خود این کشورها برای رفع نیازهای نظامی خود با مشکلاتی مواجه شوند.