خبرگزاری مهر - گروه استانها: طبق آمارهای موجود بالغ بر ۶ هزار و ۶۳۲ شرکت دانش بنیان در کشور دارای تاییده و در حال فعالیت هستند که از این تعداد ۵۸ شرکت دانش بنیان متعلق به استان همدان است و میتوانند از مزایای قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان بهره مند شوند.
فروردین ماه سال جاری نیز استاندار همدان با بیان اینکه حدود ۳۰۰ واحد شرکتهای دانش بنیان و فناور در استان فعالیت دارند که تعداد شرکتهای دانشبنیان استان تا پایان سال به دو برابر افزایش خواهند یافت، گفته است که حمایت تام و تمام از شرکتهای دانش بنیان در اولویت دستگاههای اجرایی مربوطه باشد.
شرکتهای دانش بنیان همدان که در یک بازه زمانی به شدت رشد خوبی داشتند، این روزها علی رغم تولیدات بسیار خوب و البته منحصر به فرد در سکوت فرو رفتهاند؛ سکوتی که نشان میدهد باید بار دیگر در مسیر معرفی، شناخت و البته حمایت از آنها وارد کار شد.
جوانان اسدآبادی برای نخستین بار در کشور با به روزترین تکنولوژیها توانستهاند، آموزش الفبای فارسی به کودکان را به سبک دیگری در پیش بگیرند.
یونس وصالی، جوان اسدآبادی است که چند سالی میشود که با هم تیمیهایش وارد کار شده و دست به تولید محصولاتی آموزشی برای کودکان میزند. این تیم جوان در ابتدای قدم پیش گذاشتنهای خود جوانانی با انگیزه و با روحیه و با سن و سال ۲۲ و ۲۳ ساله بودند و در امتداد کارهایشان بازیهای آموزشی را نیز تولید کردهاند.
این جوان اسدآبادی با اشاره به اینکه این محصول یکی از فناوریهای بسیار نو و روبهپیشرفت در دنیا است که خیلی در ایران شناختهشده نبود اما سال ۹۶ تا ۹۸ تلاش کردیم تا فلش کارتهایمان را به نحو خوبی معرفی کرده و به فروش برسانیم، اظهار کرد: در ادامه این روند، دو بازی را برای کودکان در مقطع کلاس اول طراحی کردیم، اما برای تولید، فروش و تبلیغات کارهای تولیدی مان نیاز به حمایت داشتیم اما نبود حمایتهای مناسب موجب ورشکستگی ما شد.
وی با اشاره به اینکه در فضای مجازی تاحدی توانستیم محصولات تولیدی مان را به فروش برسانیم اما این روزها این فضا دچار مشکل شده است؛ اضافه کرد: این روزها انگیزه ادامه را نداریم.
وصالی خواستار توجه و پای کار بودن مسئولین شد و گفت: ما جوانان با انگیزهای هستیم اما برای ادامه مسیر نیاز به حمایتهای مادی و معنوی داریم و امیدواریم مسئولین که صدای ما را بشنوند، چراکه بی توجهی و عدم حمایت از ما موجب میشود که ما نیز از عرصه تولید و تفکر خلاق کناره گیری کنیم.
محصول ایرانی با ۴۰ درصد وزن و ۵۰ درصد قیمت کمتر
در ادامه، جوان دیگر همدانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شرکت دانش بنیانش در حوزه بالستیک فعالیت دارد، عنوان کرد: بنده متولد سال ۱۳۷۳ هستم و در شرکت به عنوان تنها کارخانه خصوصی، دانش بنیان، تولید کننده جلیقه ضد گلوله و اقلام رزم نزدیک در کشور درحال فعالیت هستم.
میلاد بداغی آراسته با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۷ این شرکت شروع به کار کرده است؛ عنوان کرد: جوانان همدانی در مسیر خلاقیتهای علمی، تولیداتی با پشتوانه علم و تفکر همواره حرفهای بی شماری برای گفتن دارند؛ روندی که نباید با بی توجهی روبرو شود. توسعه و حمایت واحدهای فناور و البته شرکتهای دانش بنیان یعنی حمایت از تفکرهایی که میتواند آینده ساز باشد.
جوانان همدانی این روزها ساکت ننشسته و همواره در حال ارتقای سطح کیفی محصولات فناور، توجه به بازارهای فروش و البته نیازهای جامعه برای تولید هستند اما باید در این زمینه حمایتها را نیز در نظر گرفت.
سال ۱۴۰۱ که البته کمتر از دو ماه از آن باقی مانده است، به نام «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» شناخته و مزین به این عناوین شد؛ باید برای عملی شدن آن از مدتها پیش وارد کار شده باشیم. حمایت از شرکتهای دانش بنیان، واحدهای اشتغال آفرین به معنای واقعی یعنی حمایت از تولید، امیدآفرینی و توجه به جهش تولید محصولات و کالای داخلی؛ بدین ترتیب امید است مسئولین استان همدان بار دیگر این موارد را مرور و آستینهای همت را برای حمایت از این موارد بالا زده و در راه تحقق شعار امسال وارد کار شوند.