بوشهر- مدیرکل هواشناسی استان بوشهر از صدور هشدار سطح قرمز هواشناسی برای تلاطم خلیج فارس و هشدار سطح نارنجی برای تشدید فعالیت سامانه بارشی در این استان خبر داد.

فرج‌الله شکوهی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در استان بوشهر اظهار داشت: پیش بینی می‌شود فعالیت سامانه بارشی از اواخر وقت سه شنبه تا عصر روز پنجشنبه بویژه در نیمه شمالی استان تشدید شود.

وی از بارش باران، رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید و تندبادهای لحظه‌ای، در مناطق مستعد با احتمال ریزش تگرگ خبر داد و اضافه کرد: این سیستم روزهای سه شنبه و چهارشنبه در مناطق شمالی و مرکزی استان و روز پنجشنبه در مناطق مرکزی و جنوبی استان فعال است.

مدیرکل هواشناسی استان بوشهر از احتمال آب گرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، احتمال شکستن درختان و احتمال خسارت به سازه‌های سبک و ناپایدار به دلیل وزش باد، لغزندگی جاده‌ها، وقوع رعد و برق و خطر آتش سوزی در تأسیسات برق شهری و تأسیسات و مخازن نفتی و گازی، مواج شدن دریا و سواحل استان بوشهر خبر داد.

وی همچنین از صدور هشدار دریایی سطح قرمز برای اقدام فوری و همه جانبه خبر داد و افزود: از روز سه‌شنبه تا پایان روز چهارشنبه به‌سبب وزش باد بسیار شدید جنوب شرقی، خلیج فارس و سواحل و فراساحل استان بوشهر به‌شدت مواج و طوفانی خواهد بود.

شکوهی‌پور تاکید کرد: بررسی نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد طی این مدت سرعت باد بیش از ۸۰ کیلومتر در ساعت خواهد بود و ارتفاع موج در سواحل به ۲ تا سه متر و در فراساحل سه تا چهار متر می‌رسد.

وی افزود: اختلال در ترددها و فعالیت‌های دریایی خلیج فارس، خسارت به تأسیسات و سازه‌های دریایی و ساحلی و سازه‌های سبک و پیش‌ساخته در مناطق ساحلی، خطر غرق‌شدن شناورها سبک و نیمه‌سنگین، پاره‌شدن تورهای صیادی، احتمال شکستن درختان در مناطق ساحلی از خطرات این سیستم است.

وی خواستار اعمال محدودیت در فعالیت‌های دریایی و ساحلی شد و تصریح کرد: توصیه می‌شود از ترددهای دریایی و صیادی شناورهای سبک و نیمه‌سنگین، سفرهای غیرضروری، تردد و اسکان در حاشیه رودخانه‌ها و سواحل، صعود به ارتفاعات و فعالیت‌های کوهنوردی اجتناب شود.

شکوهی‌پور همچنین خواستار اتخاذ راهکارهایی برای محافظت از محصولات کشاورزی و پیشگیری از خسارات احتمالی در سطح استان طی روزهای سه‌شنبه تا پنجشنبه شد و گفت: آمادگی دستگاه‌های امدادرسان برای مقابله با خسارات احتمالی و اجتناب از برگزاری فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی و برنامه‌های فضای باز در مناطق ساحلی ضروری است.