با علنی شدن متن نامه ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی مبنی بر فیلتر کردن فیلیمو، رئیس دانشگاه صدا و سیما در توئیتر واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما در نامه‌ای به رئیس جمهور، از او خواست کرد که پلتفرم پخش آنلاین فیلم و سریال «فیلیمو» را فیلتر کند.

پیمان جبلی در این نامه ضمن توجیه به وجود آمدن ساترا در زیرمجموعه صداوسیما که به گفته حقوقدانان هیچ محمل قانونی ندارد، گفته است که فیلیمو به ساترا بی‌توجه است و از جمله با اشاره به پخش سریال «سقوط» از این پلتفرم که حمید فرخ‌نژاد در آن بازی کرده، خواستار فیلتر کردن آن شده است.

شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صدا و سیما در توئیتر در این رابطه نوشت:

«۱/ نامه‌ی رئیس صدا و سیما به رییس شورای عالی فضای مجازی، نامه‌ی یک دستگاه فرهنگی علیه یک شرکت خصوصی نیست. بحث «بخش خصوصی» در این ماجرا اساسأ شوخی است. این نامه اعتراض بخشی از حاکمیت علیه بخش دیگری از حاکمیت است. موضوع هم روشن است: نمی‌توان در حکمرانی فرهنگی استاندارد دوگانه داشت.

۲/ نمی‌توان از یک دستگاه انتظار داشت طبق ضوابط و مقررات قانونی عمل کند، و دستگاهی دیگر در همین میدان بدون رعایت این ضوابط و مقررات عمل کند. حکومت ملوک الطوایفی در عرصه فرهنگ نتیجه‌اش فروپاشی است. زوال و اضمحلال «مدیریت فرهنگی» است. در دولت قبل عده‌ای این «پروژه» را دنبال می‌کردند.

۳/ باز شدن پای پول کثیف در سینما و نمایش خانگی، میدان یافتن آقازاده‌ها و دامادهای فاسد و دلال‌ها و نزول‌خوارها و رانت‌خوارانی که با اختلاس از صندوق‌های دولتی به اسم «بخش خصوصی» سینما را آلوده کرده و با دستمزدهای نجومی چهره‌های هنری را «جذب» می‌کردند، بخشی از همین «پروژه» بود.

۴/ این «پروژه» ماهیت و اهداف سیاسی داشت. اصالتأ دغدغه فرهنگ و هنر و تکثر و کارآفرینی و بخش خصوصی پشت آن نبود. طراحان آن اهداف دیگری داشتند. نگاهشان به هنر و هنرمند هم کاملاً ابزاری بود. از بخش خصوصی هم در حد «مهره» و «ویترین» کارهایشان استفاده می‌کردند.

۵/ عجیب آن است که اکنون طراحان و بانیان آن پروژه سیاسی رفته‌اند، اما هنوز افرادی ذیل دولت جدید می‌خواهند امور را بر همان ریل‌هایی که قبلی‌ها کار گذاشتند پیش ببرند. غافل از اینکه این ریل‌ها اساساً به سمت مقصد دیگری طراحی و نصب شده. «این ره که تو می‌روی به ترکستان است».

۶/ دوستانی که تصور می‌کنند موضوع نامه دکتر جبلی، بخش خصوصی و پلتفرم و این داستان‌ها است، به این پرسش فکر کنند: آیا در ایران بخش خصوصی می‌تواند بدون هیچگونه مجوز تولید، صد میلیارد خرج یک سریال امنیتی کند و بعد از آنکه بازیگر اصلی به لشکر دشمن پیوست، بدون هیچ مجوزی آن را پخش کند؟

۷/پ. ن: این نوشته نه اظهارنظر و داوری درباره‌ی محتوای سریال اخیر است، نه قضاوت و داوری درباره هنرمندان و عواملی که در این سریال و سایر آثار تولید و پخش شده در پلتفرم‌ها مشارکت کرده‌اند. موضوع و سطح دعوا فراتر از این حرف‌ها است. هنرمندان اغلب قربانی این دعوا هستند.

متن نامه جبلی به رئیس جمهور به این شرح است:

«حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر رئیسی

رئیس محترم جمهور و رئیس شورای عالی فضای مجازی

سلام علیکم؛ احتراماً به استحضار می‌رساند؛ به استناد اصول چهل و چهارم و یکصد و هفتاد و پنجم قانون اساسی و با لحاظ نظریه تفسیری شورای محترم نگهبان در سال ۱۳۷۵ در خصوص اصول مذکور و با توجه به بند ۱۱ گروه ۳ ماده ۲ و بند ج ماده ۳ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و به تصریح ماده ۷ قانون اساسنامه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و با امعان نظر به دستور مقام معظم رهبری خطاب به شورای عالی فضای مجازی صدور مجوز و تنظیم مقررات در خصوص انتشار برنامه‌های صوتی و تصویری فراگیر از طریق سکوهای فضای مجازی صرفاً در صلاحیت انحصاری سازمان صدا و سیما می‌باشد این امر در بخشنامه رئیس محترم قوه قضائیه مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۸ خطاب به مراجع قضایی سراسر کشور نیز تأکید شده و هر گونه فعالیت در زمینه صوت و تصویر فراگیر بدون مجوز این سازمان غیر مجاز اعلام شد همچنین بنا به تصریح ردیف ۵-۲ بند «ی» تبصره ۶ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن منحصراً برعهده سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) سازمان صدا و سیما است مهم‌ترین هدف تشکیل، ساترا نظارت بر صوت و تصویر فراگیر از طریق تنظیم گری و انطباق محتواهای تولیدی با موازین و ارزش‌های ایرانی اسلامی است که این مهم از نابسامانی فرهنگی در عرصه انتشار محتوا در فضای مجازی ممانعت به عمل می‌آورد.

در راستای انجام این وظیفه خطیر همکاری دستگاه‌ها و نهادهای گوناگون با محوریت ساترا سبب تسریع در تحقق هدف عالی نظام و سالم سازی فضای مجازی می. شود بر این اساس ساترا به نمایندگی از سازمان صدا و سیما موظف است در راستای حفظ ارزشهای فرهنگی اجتماعی و نظام خانواده بر تمام مراحل تولید آثار حرفه‌ای در فضای مجازی نظارت و ضمن ارتقاء کیفی تولیدات از اثرات سوء محتوای ضد ارزش در جامعه به ویژه نسل جوان جلوگیری. کند عدم تحقق این وظیفه خطیر علاوه بر مسئولیت اخلاقی و شرعی نابع اصل حقوقی ترک فعل خواهد بود لذا هر سکویی که بخشی از خدمات و سرویسهای آن تحت تنظیم گری این سازمان قرار می‌گیرد فارغ از میزان کاربران فعال آن مکلف است تابع مقررات این سازمان عمل نماید.

متأسفانه سکوی فیلیمو به نشانی اینترنتی www.filimo.com بدون توجه به مقررات به دفعات در حوزه تولید و انتشار سریال‌ها از اخذ مجوز استنکاف کرده و در مورد اخیر با انتشار قسمت اول سریال «سقوط» که با موضوعی کاملاً امنیتی و بدون اخذ هرگونه مجوزی ساخته و منتشر شده است، سیاست‌های نظام در خصوص نحوه حضور و فعالیت برخی بازیگران که در حوادث و اغتشاشات اخیر به ارکان نظام توهین کرده و با پناه بردن به شبکه‌های سعودی صهیونیستی قصد رهبری حوادث و ناآرام کردن فضای امنیتی کشور را دارند، نیز مدنظر قرار نداده است. در همین راستا این پلتفرم با برهم زدن رویه‌های ممیزی محتوا مالاً تأمین مالی چهره‌های بعضاً مغرض را که محلی برای حضور در رسانه ملی و یا تولیدات سینمایی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارند بر عهده گرفته است به عنوان مثال و از قرار اطلاع برخی از چهره‌ها که حضور در جشنواره فیلم فجر و یا تولیدات رسانه ملی را به اصطلاح تحریم کرده‌اند در حال حاضر با بازی در آثار این پلتفرم و یا دریافت پیش پرداخت‌های قابل توجه ضمن دهن کجی به ارکان نظام از این طریق به حیات سیاسی خود ادامه می‌دهند خواهشمند است در خصوص مسدود کردن خدمات دامنه اینترنتی مذکور و حذف کلیه آثار فاقد مجوز از ساترا از جمله سریال سقوط و … در تمامی پلتفرم‌ها دستور اکید صادر فرمایید.»