خبرگزاری مهر - گروه استانها: «آبسرده» یکی از سدهای شهرستان بروجرد است که عملیات اجرایی آن در بهار سال ۸۷ آغاز شد و متأسفانه پس از حدود ۱۴ سال همچنان رنگ افتتاح و بهره برداری به خود ندیده است.
سد «آبسرده» در زمان کلنگ زنی با این مبنا که از نوع خاکی تک قوسی با هسته رسی است و ارتفاع سد از پی ۸۴ متر، طول تاج ۴۵۷ و عرض تاج ۱۰ متر است عملیات اجراییاش آغاز شد، هدف از اجرای این سد کنترل جریانهای سطحی در محدوده طرح، ذخیره آب برای توسعه آبیاری اراضی پاییندست به وسعت هشت هزار و ۴۰۰ هکتار، تولید انرژی برقآبی به میزان شش مگاوات، تنظیم آب کشاورزی به میزان ۷۴.۵۷ میلیون مترمکعب در سال بود.
ابتدا سد «آبسرده» صرفاً پروژهای برای تأمین نیازهای کشاورزی بود اما در ادامه علاوه بر کشاورزی، برای آب شرب مصرفی شهرستان بروجرد مدنظر قرار گرفت.
توقف «آبسرده» پشت سد بیاعتباری
داریوش حسننژاد مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان در رابطه با سد «آبسرده»، اظهار داشت: این سد از نوع خاکی با هسته رسی، حجم مخزن ۶۱ میلیون مترمکعب و حجم تنظیم ۷۵ میلیون متر مکعب در سال به منظور تأمین آب شرب و صنعت و همچنین کنترل سیلاب شهرستان بروجرد و با آبی کردن چهار هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی دیم منطقه در حال اجرا است.
وی، افزود: سد «آبسرده» با پیشرفت فیزیکی ۴۱.۹۳ درصدی، علاوه بر تأمین آب شرب میتواند در حال ساخت ۲۰۰ نفر و در زمان بهرهبرداری چهار هزار و ۲۰۰ نفر، به اشتغالزایی شهرستان بروجرد کمک کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، بیان داشت: سد «آبسرده» یک سد فنی با توجیه اقتصادی است که به دلیل کمبود اعتبار تا کنون به بهره برداری نرسیده است.
حسن نژاد پیش از این در تیرماه امسال هم در رابطه با این سد، گفته بود: سد «آبسرده» در سال ۸۷ آغاز شده، سد «آبسرده» یک سد فنی با توجیه اقتصادی است که اعتبار مورد نیاز برای به اتمام رسیدن این طرح هزار میلیارد تومان است که متأسفانه به علت عدم اعتبار کافی تا کنون به بهرهبرداری نرسیده است.
وی عنوان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته از سال گذشته تاکنون از محل ماده ۵۶، با اختصاص ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار با مدیران عامل بانکها برای این سد به توافق رسیدیم و امسال از ردیف جدول یک بودجه، مبلغ ۳۴ میلیارد تومان اعتبار دارد، از سایر ردیفهای متفرقه و متمرکز جمعاً مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این سد مصوب شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان تصریح کرد: در صورت تخصیص به موقع اعتبارات با ریختن تکمیل گالری و ریختن رس بدنه سد شاهد شتاب بیشتری در روند اجرایی این طرح خواهیم بود.
حسن نژاد با اشاره به مشخصات فنی این سد بیان داشت: سد «آبسرده» از نوع خاکی با هسته رسی با ارتفاع ۸۵ متر، طول تاج ۴۲۵ متر و با حجم مخزن ۶۱ میلیون متر مکعب که تا کنون ساختمان سد ۴۱.۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با بیان اینکه اهداف اصلی این سد تأمین آب شرب شهرستان بروجرد و آبی کردن چهار هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه و اشتغالزایی به میزان ۲۱۰۰ نفر است، از عمده مشکلات این پروژه کمبود اعتبار دانست.
پروژهای که با وجود «ستارهدار» شدن، متوقف مانده است!
فاطمه مقصودی نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی نیز، اظهار داشت: با پیگیریهای که صورت گرفته سرعت کار در این پروژه بالا رفته است.
وی بیان داشت: خوشبختانه توانستیم اعتبارات خیلی خوبی برای پروژه از محل ماده ۵۶ بگیریم.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این پروژه و سد مورد توجه وزارت نیرو قرار گرفته و جز پروژه «ستاره دار» و ضروری شناخته شده است افزود: سد «آبسرده» چهار هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی دشت «سیلاخور» را سیر آب خواهد کرد.
مقصودی بیان داشت: این پروژه شامل سه پروژه سد، تصفیه خانه و شبکه انتقال آب است.
پیگیری استاندار با وزیر نیرو چه شد؟
این سخنان در حالیست که «فرهاد زیویار» استاندار لرستان نیز پیش از این در آبان ماه امسال گفت که در دیدار با وزیر نیرو موضوع تأمین آب شرب شهرستانهای خرم آباد، بروجرد و دورود مورد بررسی قرار گرفت که با تاکید وزیر نیرو، تأمین اعتبار سد «آبسرده» نیز در دستور کار قرار گرفت.
وی، تصریح کرد: با توجه به اعلام همکاری وزارت نیرو در راستای تأمین اعتبار پروژههای مذکور، امیدواریم تسریع در روند ساخت این سدها را شاهد باشیم.
بنا بر این گزارش، سد «آبسرده» بروجرد در آستانه ۱۴ سالگی خود قرار دارد و به نظر میرسد که با این روند اختصاص اعتبارات قطره چکانی و همچنین وعدهها و پیگیری مسئولان، سالها طول بکشد تا این پروژه سد سازی رنگ افتتاح به خود ببیند.