به گزارش خبرنگار مهر، محمد جعفرزاده شامگاه سه شنبه در جلسه کمیته دانشگاهی نظام ثبت و طبقه بندی علل مرگ و میر اظهار کرد: شاخص مرگ در اردبیل ۳.۶ درصد میباشد.
وی با اشاره به شاخصهای اساسی مرتبط با مرگ و میر در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل پاندمی کرونا مرگ و میر به دلیل بیماریهای عفونی و انگلی در اولویت دوم قرار گرفته بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر الگوی مرگ و میر به دوران قبل از کرونا بازگشته است، گفت: مشارکت سازمانهای مرتبط در راستای کاهش مرگ و میر ناشی از سوانح و حوادث و آموزشهای لازم در اصلاح سبک زندگی میتواند در این راستا مؤثر باشد.
جعفرزاده بیان کرد: پیشگیری از ابتلاء و نیز تشخیص به موقع در برخی از بیماریهای غیرواگیر میتواند نقش به سزایی در کاهش مرگ و میر داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه اصلاح سبک زندگی غلط از جمله کم تحرکی و رژیم غذایی نامناسب، ضمن حفظ سلامتی و تندرستی سبب زندگی بانشاط و شاداب میشود، اظهار کرد: بیماریهای قلبی و عروقی یکی از عارضههای اصلی زندگی ماشینی است و تعداد زیادی از مردم به آن دچار شده اند که رژیم غذایی مناسب و تمرینات ورزشی راهکار اصلی درمان آن است.