انورالحسن گیلانی، معاون دانشگاه هری پور پاکستان به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه ما مسلمانان کمی در دانش و فناوری جا ماندهایم، باید عصر طلایی، یعنی دورهای که ما در علم پیشرو بودیم را به خاطر بیاوریم و باید با یکدیگر همکاری کنیم تا در علم و فناوری پیشرفت کنیم.
وی با تاکید بر لزوم انجام تحقیقات مشارکتی و انجام کارهای مشترک گفت: پژوهشهای من در حوزه سلامت است. هزینههای فعلی پزشکی و دارویی برای اکثریت مردم قابل پرداخت نیست و این یکی از مهمترین مسائل مربوط به این حوزه است؛ داروهای پزشکی نه تنها بسیار گران هستند بلکه عوارض زیادی نیز دارند.
وی با بیان اینکه غذاهای فراسودمند که قیمت مناسبتری دارند، نسبتاً ایمن و مطمئناً در دسترستر هستند، گفت: در تلاش هستیم تا پژوهشهایی در زمینه غذاهای فراسودمند انجام دهیم.
به گفته گیلانی این پژوهش در زمینه چالشهای بهداشتی از جمله بیماریهای غیرواگیر (NCD) که نیاز به مصرف مادامالعمر داروهای پزشکی بسیار گرانقیمت و ناایمن دارد، پتانسیل کاربردی بسیار بالایی دارد.
وی با بیان اینکه راه حل این بیماریها استفاده از محصولات طبیعی به شکل طبیعی است، گفت: استفاده از این محصولات طبیعی به ویژه غذاهای فراسودمند که آزمایش شده و در دسترس عموم است باعث توقف بسیاری از بیماریها میشود زیرا کاملا از نظر اقتصادی به صرفه هستند و ایمناند.
گیلانی با بیان اینکه بر روی این حوزه تحقیقاتی در کشورهای اسلامی مطالعات کمی صورت گرفته است، گفت: در حال حاضر منافع چند ملیتی به دنبال ارتقای دستورکارهای خود هستند اما ما تمایل به ارتقای نظام پزشکی بومی خود داریم. از این رو باید با پیروی از اصول ابن سینا که نه تنها در زمان خود یک قهرمان بود، بلکه دانشمندی بود که یافته ها و رویکردش در حال حاضر حتی در غرب نیز به روز تلقی می شود، تحقیق کنیم.
این پژوهشگر افزود: رویکرد ابن سینا در درمان معطوف به کل بدن بود، نه تنها درمان علائم بیماری. نکته دیگری که ابن سینا به آن اشاره داشت این بود که هر فردی متفاوت است. بنابراین بسیاری از افرادی که از یک بیماری رنج می برند را نمی توان با یک دارو درمان کرد. رعایت اصول ابن سینا در سلامت، ما را به راه حل میرساند.
وی در پاسخ به سوالی درباره کارآمدی برنامههای نقل و انتقال، گفت: به عقیده من تا زمانی که حرکت به سمت غرب موقتی باشد، خوب است. من بیش از صد کشور را دیدهام، اما هرگز قصد نداشتهام در خارج از کشورم مستقر شوم و همیشه متعهد به بازگشت به سرزمینم هستم.
شرکتکننده هشتمین دوره نشست تبادل علم و فناوری خاطر نشان کرد: برنامههای تبادل دانشجو در دوره دکتری و پسادکتری بین کشورهای اسلامی بسیار مفید است و باعث میشود افراد از یکدیگر نکات و موضوعات جدید را یاد بگیرند.
وی به گسترش علم و فناوری در کشورهای اسلامی، تاکید کرد و گفت: با در نظر گرفتن این موضوع، از بنیاد مصطفی(ص) برای پیشرو بودن در ایجاد بستری که دانشمندان را از تمام دنیا گرد هم میآورد تشکر می کنیم.
به گزارش مهر، دکتر انورالحسن گیلانی استاد تمام داروشناسی و یکی از شرکتکنندگان در هشتمین برنامه استپ از برنامه های جنبیجایزه مصطفی بوده است.
انورالحسن گیلانی در سال ۱۹۸۵ مدرک دکترای خود را از دانشگاه سیدنی استرالیا اخذ کرد. وی در سال ۱۹۸۶ به دانشگاه آقاخان پیوست و در سال ۱۹۹۷ به عنوان استاد کامل مشغول به کار شد. وی در حال حاضر معاون دانشگاه هریپور پاکستان است. او در زمینههای متعددی از جمله اتنوفارماکولوژی (مطالعه سیستماتیک استفاده از گیاهان دارویی به وسیله گروه های فرهنگی خاص)، بهداشت عمومی و داروسازی جامعه، و مطالعات ترجمه در مورد مکمل های غذایی برای اثربخشی آنها در اختلالات قلبی عروقی و متابولیک تحقیقات گستردهای انجام داده است.
وی جوایز دانشگاهی متعددی را کسب کرده و مناصب معتبر علمی بسیاری را بر عهده داشته است. گیلانی مشاور سازمان جهانی بهداشت در زمینه پزشکی ضروری و بنیاد بین المللی علوم بوده است.
قرار است وی در نهمین نشست تبادل علم و فناوری (استپ) ( ۲۵ تا ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۱ در شهر آنکارا ) حضور یابد. استپ امسال با موضوع محیط زیست، انرژی، سلامت و ارتباطات علم را با محوریت «فناوریهای خلاق و نوآورانه» برگزار خواهد شد.