به گزارش خبرنگار مهر عنایت رضایی پور بعد از ظهر چهارشنبه در دیدار و نشست با سفیر جمهوری بلاروس در آستارا اظهار کرد: آستارا امروزه محل سفر مسئولان و سفیران کشورهای حوزه سی آی اس است که از این شهرستان بازدید میکنند و درخواست سرمایه گذاری در حوزههای گوناگون در این شهرستان را دارند.
رضایی پور با اشاره به ظرفیتهای بالای آستارا افزود: هیچ مانعی برای گسترش همکاری دو جانبه آستارا با استانهای کشور بلاروس وجود ندارد.
وی بیان اینکه آمادگی برگزاری و جلسه هماهنگی و همفکری بین تجار ۲ کشور در آستارا را داریم گفت: در این نشستها میتوان از ظرفیتها خبردار شد و با فراهم کردن زمینه تبادل هیئتهای تجاری و اقتصادی گام اساسی برای روابط دو طرف برداشت.
فرماندار آستارا با بیان اینکه امروزه کشور جمهوری اسلامی ایران از احداث کارخانجات و صنایع تولیدی استقبال میکند افزود: اگر شرکتهای بلاروسی تمایل همکاری داشته باشند این آمادگی را داریم که شرایط را فراهم کرده و با در اختیار دادن زمین زمینه رونق آنها فراهم و اشتغالزایی نیز برای ما را صورت میگیرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی آستارا گفت: آستارا در حال حاضر یکی از مبادی صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای حوزه سی آی اس بویژه روسیه است و حجم انبوه کامیونها حکایت از حجم انبوه محصولات تولیدی جمهوری اسلامی دارد که بازار تشنه روسیه منتظر آن است.
رضایی پور با تاکید بر اینکه از شرکتهایی که زمینه اشتغالزایی جوانان را فراهم کنند در آستارا استقبال میکنیم ادامه داد: با توجه به اینکه قبلاً فقط محصولات خام چوب وارد میشد اما اکنون ظرفیت تأسیس کارخانه در اینجا وجود دارد بنابراین از شرکتهایی که به دنبال توسعه هستند استقبال میکنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر پروژه خط آهن آستارا به رشت به طول ۱۶۰ کیلومتر شامل ۴۰ کیلومتر تونل و پل و دارای سه ایستگاه اصلی و هفت ایستگاه فرعی در حال ساخت است افزود: برای تکمیل آن طی سه سال برنامه ریزی شده است و برآورد این است که پس از سه سال این خط آهن کشورهای حوزه سی آی اس را به کشورهای جنوب جهان متصل کند.
رضایی پور ادامه داد: حدود ۲۰ کیلومتر از این پروژه ریلی در محدوده شهرستان آستارا است که به طور تقریبی زیرسازی حدود نیمی از آن آماده شده است اضافه کرد: حدود ۱۰ کیلومتر از این پروژه باقی مانده که پیش بینی میشود در نیمه نخست سال آینده زیرسازی راه آهن آستارا تکمیل شود.