به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جلال در یک برنامه تلویزیونی با تشریح آخرین وضعیت هوشمند سازی یارانه آرد و نان اظهار کرد: این طرح از مهرماه سال گذشته آغاز شد؛ بزرگترین قلم یارانهای دولت یارانه نان و آخرین سنگر معیشتی مردم است و برای اینکه بتوانیم منابع تخصیص یافته به حوزه نان را بهینه مصرف کنیم جلوی هدر رفت آن را بگیریم و اتلاف نان رو کاهش بدهیم برنامه ریزی را آغاز کردیم.
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به آغاز تجهیز نانواییهای کشور به کارتخوانهای هوشمند از اردیبهشتماه سال جاری گفت: اتفاق کم نظیری که در کشور رقم خورد همراهی بالای خبازان و نانوایان در این طرح بود، به گونهای که در کمتر از ۱۰۰ روز کلیه نانواییهای کشور به زیرساخت مذکور تجهیز شدند.
وی تاکید کرد: ما در این طرح در نظر داشتیم تا زنجیره دادههای حوزه گندم آرد و نان را تکمیل کنیم چرا که دادههای حوزه گندم و آرد به صورت دقیق در سامانههای وزارت جهاد کشاورزی وجود داشت اما زنجیره تبدیل شدن آن فاقد دادههای قابل اتکا بود.
جلال افزود: پیاده شدن این طرح باعث شد که امروز ما با دقت بسیار بالایی مشاهده کنیم فعالیتها و دادههایی که حوزه تولید نان چگونه است تا بتوانیم برنامهریزیهای مربوط به هوشمندسازی توزیع آرد و مدیریت در شبکه را انجام دهیم.
مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه زیرساخت مستقر شده پذیرش اجتماعی مردم و پذیرش عمومی نانوایان را به همراه داشته، افزود: روزانه بیش از ۱۰ میلیون تراکنش خرید نان در کشور انجام میشود.
وی یادآور شد: بنای ما در مرحله اول یک قدم برای ترمیم هزینهها و اقتصاد نانوایان بود که به شکل یک کمک هزینه در پایان هر شب به آنها پرداخت میشد.
وی ادامه داد: در سمت مردم هیچ گونه تغییری را از ابتدای طرح نداشتیم؛ چه در افزایش قیمت نان و چه سهمیه بندی و محدودیت در خرید نان که در ادامه طرح هم این دو رکن اساسی تداوم خواهد داشت که آزادسازی قیمت نان و محدودیت در خرید مردم مطرح نیست.
افزایش ۵۰ درصدی یارانه گندمِ تولید نان در ۱۴۰۲
مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه میزان یارانه گندم در حوزه تولید نان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است، تاکید کرد: تا امروز نیز ۱۵ درصد عملکرد نانوایان بر روی کارتخوانهای هوشمند مبنایی بوده که در پایان هر شب به حساب نانوا واریز شده و ما در مرحله جدید طرح آماده ترمیم این کمک هزینه برای جبران خلاء درآمدی نانوا و صیانت از چرخه تولید و عرضه نان و در نهایت صیانت از معیشت مردم هستیم.
مشاور وزیر اقتصاد گفت: در مرحله اول بیش از ۷۶ هزار نانوایی در کشور که فقط ۱۸ هزار مورد از آنها در روستاهای کشور بودند به این زیرساخت متصل شدند؛ زیر ساختی که پایداری ارتباطی بالای داده مستقل از اینترنت را دارد و ملاحظات لازم در خصوص اینکه به هیچ وجه در ذهن مردم ایجاد تنش نشود، در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به شناورسازی تخصیص سهمیه آرد به نانوا در مرحله دوم، تصریح کرد: در مرحله دوم نانوا به میزان عملکردی که در حوزه کیفیت و کمیت تولید دارد میتواند از سهمیه بیشتری بهرهمند شود و اقتصاد نانوا در تولید نان مرغوب و باکیفیت و عرضه مناسب به مردم تقویت میشود.
معرفی اپلیکیشن برای مشاهده سوابق خرید نان
جلال تاکید کرد: برای مردم نیز یک برنامک (اپلیکیشن) هوشمند در نظر گرفته شده تا هم سوابق خرید خود را ملاحظه کنند و هم درباره سوابق عملکرد نانوا مطلع شده و نظر خود را بیان کنند.
وی میزانی که برای بهرهمندی بیشتر از سهمیه آرد بر اساس عملکرد نانوا در نظر گرفته شده را فعلاً ۱۰ درصد دانست و گفت: البته این عدد ثابت نیست و از همین ماه به تدریج انجام شده و در برخی از استانها در پایان این ماه آغاز خواهد شد و حتماً اطلاعرسانی های پیامکی مستقیم به نانواها خواهیم داشت که حاوی نکات آموزشی و موارد لازم برای جدی گرفتن استفاده از کارتخوان ها، صیانت از سلامت تراکنشها و دقت در درصد تراکنشها خواهد بود.
جلال اظهار امیدواری کرد که این رویکرد فرصتهای تولید نان را برای نانوایی که کیفیت و انگیزه تولید دارد اما با محدودیت تأمین آرد در تولید مواجه بوده، افزایش دهد و محدودیتها به تدریج رفع شود.
وی از افزایش دو برابری کمک هزینه ۱۵ درصدی پرداختی به نانوایان هم در مرحله دوم خبر داد و افزود: تلاش میشود تا خلاء درآمدی نانوا با وضعیت بهتری جبران شود.
مشاور وزیر اقتصاد گفت: در سال جاری با شروع این طرح در مرحله ابتدایی، رشد انتظارات تقاضا پیش بینی میشد که این رشد صفر شد و در مرحله دوم علاوه بر موضوع جلوگیری از هدر رفت، با شناورسازی سهمیهها موضوع کیفیت نان و کاهش اتلاف نان با مشارکت مردم را انتظار داریم.