به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان اعلام کرده است که برلین، هنگام تصمیم گیری در مورد کمک نظامی به اوکراین، همه تصمیمات را به دقت در نظر میگیرد تا برد این تسلیحات از حد اوکراین فراتر نرود و از تشدید تنش بین روسیه و ناتو جلوگیری شود.
شولتز در این ارتباط گفت: «تمام گامهای خود را به دقت بررسی کرده ایم… ما به این فکر کردهایم که چگونه از تشدید تنش جلوگیری کنیم تا از تبدیل جنگ به جنگ بین روسیه و ناتو جلوگیری کنیم. در غیر این صورت، شرایط وحشتناک خواهد بود. بنابراین، همه ما جوانب موضوع را به طور کامل در نظر میگیریم.»
شولتز گفت که برلین به همراه متحدانش به ویژه با واشنگتن روی موضوع تحویل تسلیحات به اوکراین کار میکند و افزود که همه گامهای اساسی با همکاری متحدان غربی تصمیم گیری میشود.
صدراعظم آلمان گفت: «ما این گامها را به تنهایی انجام ندادیم و من به صراحت می گویم که این مشارکتها به همین صورت خواهد ماند، ما به این مسیر وفادار خواهیم ماند و در این مورد میتوانید به ما اعتماد کنید. اقدامات متعادل خواهند ماند. آنها را با دیگران هماهنگ خواهیم کرد و از هر گونه تشدید تنش که به جنگ بین روسیه و ناتو منجر شود، اجتناب میکنیم.»
شولتز همچنین یادآور شد که او مخالف ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین در همان ابتدای جنگ بود. صدراعظم آلمان علت مخالفتش برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین را جلوگیری از تشدید تنش و اجتناب از ورود ناتو به جنگ عنوان کرد.
در پاسخ به این سوال که آیا دیپلماسی به جای تحویل تسلیحات و تشدید تنش، راه مناسبتری برای پایان دادن به درگیری اوکراین خواهد بود، شولتز گفت که از تلاشهای دیپلماتیک حمایت میکند و بنابراین با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در تماس است.
صدراعظم آلمان در این ارتباط گفت: «من بسیار از دیپلماسی حمایت میکنم. من یکی از معدود افرادی هستم که مرتب با پوتین تماس میگیرم. من ابتدا در مسکو بودم، جایی که چهار ساعت پشت آن میز طولانی هفت متری صحبت کردیم و از آن به بعد، من همیشه با او تماس میگیرم.»
با این حال، شولتز خاطرنشان کرد که او و رهبر روسیه در مورد مناقشه اوکراین اختلاف نظر دارند و گفت که دیپلماسی مهم است، اما به این معنا نیست که اوکراینیها باید به حال خود رها شوند.
صدراعظم آلمان گفت: «کاری که ما اکنون انجام میدهیم حمایت از اوکراین است، اما ما ارتباط با روسیه را متوقف نمیکنیم، زیرا بدیهی است که در نهایت باید مذاکرات صلح انجام شود.»
در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، روسیه جنگ در اوکراین را آغاز کرد. وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است که هدف از این عملیات که زیرساختهای نظامی اوکراین را هدف قرار میدهد، آزادسازی کامل منطقه دونباس در شرق اوکراین است.
کشورهای غربی از همان ابتدای جنگ تحریمهای متعددی را علیه روسیه وضع کردند و به اوکراین سلاح ارسال میکنند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته است که هر محمولهای که حاوی تسلیحات غربی برای اوکراین باشد، هدف قانونی روسیه در جنگ خواهد بود.
ادعاهای صدراعظم آلمان در شرایطی مطرح شده که او پیشتر در تابستان امسال پس از انتقاد یکی از ژنرالهای بازنشسته ارتش این کشور درباره «هراس» وی از رئیس جمهور روسیه، گفته بود که برلین فرایند تأمین و عرضه تسلیحات پیشرفته و تجهیزات کاربردی را برای ارسال به اوکراین را تا هرجا که لازم باشد، ادامه خواهد داد. شولتز همچنین پیشتر در سخنانی گفته بود که پیش از آغاز جنگ در اوکراین او در تماس تلفنی با پوتین تلاش داشته تا به مسکو این اطمینان خاطر را بدهد که اوکراین تا ۳۰ سال آینده نیز به ناتو نخواهد پیوست. شولتز همچنین گفته بود که تلاش داشته تا در تماس خود، خیال پوتین را از نگرانیهایش درباره تحولات شرق اروپا راحت کند، اما در این کار موفق نبوده است.