به گزارش خبرنگار مهر، علیاکبر نظری صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در کمیسیون خدمات شهری شورای شهر جلسهای با حضور اعضای کمیسیون و مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست و معاونین آن اداره و نمایندگان شهرداری با موضوع آلودگی هوای شهر همدان و دوره آموزشی آشنایی با حیات وحش برای پاکبانان برگزار و مواردی مطرح و مورد بررسی شد.
نظری با بیان اینکه در این جلسه مقرر شد اقدامات شایستهای در حوزه زیست محیطی صورت پذیرد، اضافه کرد: در راستای مدیریت شهری همدان باید تدابیر ویژهای اندیشیده شود تا بحرانهای پیش آمده در شهر به خوبی مدیریت شود.
وی یکی از مهمترین این بحرانها را ورود حیوانات به حریم شهر برشمرد و اظهار کرد: به دلیل تجاوز به حریم حیوانات و از بین بردن محیط زیست، این حیوانات برای تأمین خوراک خود وارد حریم شهر میشوند که در این راستا باید شهروندان آموزشهای لازم را در خصوص حقوق شهروندی و حقوق حیوانات داده شود.
نظری ادامه داد: در گذشته چرخه طبیعی حیات وحش به درستی صورت میگرفت اما هم اکنون با توجه به تجاوزات انسانی و ورود به حریم زندگی حیوانات و حیات وحش این چرخه به هم خورده است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان به ۳۰ مصوبه این کمیسیون با موضوع محیط زیست خبر داد و اضافه کرد: نوسازی و بهسازی اتوبوسهای شهری در اولویت شهرداری قرارگرفته و اتوبوسهای فرسوده از رده خارج شوند، همچنین برای تشویق شهروندان به استفاده از اتوبوس درون شهری سرعت به مقصد رسیدن خودروها افزایش یابد.
نظری دیگر مصوبه کمیسیون را ضرورت تجهیز دوربینهای نظارت شهری به سامانه ثبت تخلف بیان کرد و افزود: بر این اساس با خودروهای آلاینده و فاقد معاینه فنی باید برخورد شود.
نظری تاکید کرد: آموزش شهروندی در حوزه محیط زیست باید با همکاری و هماهنگی اداره کل محیط زیست با فوریت صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در خصوص سکوی دفن زباله در آینده باید تدابیر لازم جهت انتقال اندیشیده شود، افزود: شهرداری باید با توجه به کمبود فضای سبز شهری تدابیر لازم را بیندیشد و از طرح تغییر کاربری فضای سبز به سایر کاربریها در کمیسیون ماده ۵ جدا خودداری کند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری و زیست محیطی شورای شهر همدان ادامه داد: چنانچه در زمینه عوارض آلایندهها از دولت مبلغی کسب میشود حتماً ردیفی در بودجه ایجاد و در موارد محیط زیستی مصرف شود و از طرف امور مالیاتی نیز پیگیری لازم صورت پذیرد.
نظری با تاکید بر اینکه شهرداری در ردیف بودجه سال ۱۴۰۲ خرید یک دستگاه پالایش سنجش آلایندگی هوا را مد نظر خود قرار دهد، بیان داشت: کسی حق تعرض به حیات وحش را ندارد و شهرداری لازم است در زمینه آموزش و فرهنگسازی این مهم اقدام کند.
وی با تاکید بر افزایش ردیف بودجه ترابری شهری، گفت: ضوابط بلند مرتبهسازی باید رعایت شود و از متخصصین در زمینه محیط زیست و کریدورهای هوایی همدان بهره ببریم.
نظری در خصوص روش یخزدایی معابر شهری، تاکید کرد: شهرداری به جای نمکپاشی در معابر باید از محلول مورد تأیید متخصصین و اساتید دانشگاهی که کمترین آسیب را برای محیط زیست دارد استفاده کند.
نظری در ادامه با اشاره به اینکه در خصوص طرح جامع مدیریت پسماند باید اقدامات شایستهای صورت پذیرد، اظهار داشت: بودجه مورد نظر از منابع (صرفه جویی در مصرف سوخت) باید به بهسازی حمل و نقل عمومی اختصاص یابد مدیریت شهری با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست، پیگیر وصول آن باشد.
وی اشاره به پیشنهاد مدیر کل محیط زیست استان، تاکید کرد: ضروری است برای تخصیص وام ویژه تاکسی داران جهت تعویض خودروهای فرسوده از صندوق ملی محیط زیست هماهنگی لازم انجام گیرد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان اضافه کرد: با توجه به تأکیدات قبلی شورای شهر و اداره حفاظت محیط زیست، توسعه فضای سبز و پیگیری کمربند سبز شهرها از اولویتهای شهرداری قرار گیرد.