به گزارش خبرنگار مهر در کرج، هومان نارنجی ها صبح امروز در همایش تخصصی علل گرایش به هروئین و قرص های روانگردان اظهار داشت: سالانه بیش از هشت هزار تن مواد مخدر در افغانستان تولید می شود که به کشور ایران برای توزیع و ارسال به کشورهای دیگر وارد می شود که از این میزان تنها 10 تا 20 درصد آن از سوی ماموران نیروی انتظامی کشف می شود.
وی افزود: در سال های گذشته هروئین در کشور مصرف کننده زیادی نداشت و این مسئله باعث شد اسم هروئین را تغییر دهند و این ماده را با درجه خلوص بالاتر و واحد سنجش سوت به نام کراک به خورد جوانان بدهند.
این مسئول خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 60 درصد معتادان کشور به مصرف کراک روی آورده اند که عوارض بیشتری را برای مصرف کنندگان به دنبال دارد.
نارنجی ها یادآور شد: جوانان نباید مطمئن باشند که معتاد نمی شوند زیرا تمام دومیلیون معتادی که در کشور به دام اعتیاد افتاده اند، مجموع آنان از زشتی و عواقب اعتیاد با خبرند اما به دلایل مختلف و به شیوه های متفاوت به مصرف مواد مخدر عادت کرده و با عواقب آن درگیر هستند.
وی تاکید کرد: عدم آشنایی جوانان با مهارت های زندگی، عدم آگاهی از نتایج مصرف موادمخدر و تشویق قاچاقچیان باعث می شود که دانش آموزان و دانشجویان در سنین پایین به مصرف موادمخدر رو آورند.
وی ادامه داد: وقتی کودک و نوجوانی یاد نگیرد که به درخواست های نابجای دیگران جواب منفی دهد در آینده نیز با یک بار تعارف دوستان و همسالان خود برای مصرف مواد مخدر به دام این معضل گرفتار می شوند.
مدیرکل امور فرهنگی عنوان کرد: تجربه یکبار مصرف موادمخدر، اعتیاد را به دنبال دارند و تمام افراد باید بدانند در معرض خطر ابتلا به مواد مخدر هستند.