حجتالاسلام عباس گروهی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: وجود مشکلات زیاد موجب نابسامان شدن وضعیت فاریاب شده است و لازم است تا استاندار به مشکلات و خواستههای مردمی منطقه ورود نماید و در جهت رفع آنها تدابیر ویژهای بیندیشد.
حجتالاسلام گروهی با اشاره به مشکلات و وضعیت نابسامان شهرستان فاریاب، گفت: طی چند روز گذشته مشکل سوخت در شهرستان داشتیم که متأسفانه با صفهای ۴۰-۵۰ خودرو در هر جایگاه مواجه بودیم اما متأسفانه هنوز این مشکل به طور کامل رفع نشده است. با وجود اینکه جایگاههای سوخت بنزین و گازوئیل داریم مشکل سوخت به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است و لازم است تا مسئولان در جهت رفع خواستههای مردم کوشا باشند.
امام جمعه شهرستان فاریاب اظهار کرد: لازم است تا فکر و چاره اساسی برای رفع مشکل سوخت اندیشیده شود زیرا سوخت به اندازه کافی به جایگاهها وارد نمیشود. البته موضوع بر سر کم بودن میزان سوخت نیست بلکه بحث قاچاق سوخت است.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر نبود سوخت برای موتور پمپها نیز به یکی از مشکلات اساسی تبدیل شده است زیرا باغها و مزارع زیادی جلوی آنها قرار دارد که نبود سوخت برای موتور پمپها، معضلات و مشکلات زیادی را برای آنها ایجاد کرده است. لازم است تا مسئولان برای مبارزه و جلوگیری از قاچاق سوخت تدابیر ویژهای بیندیشند.
حجت الاسلام گروهی عنوان کرد: برخیها تراکتور دارند و از سهمیه سوخت تراکتورها برای موتور پمپها استفاده میکنند. این در حالی است که اگر برای موتور پمپها نیز سهمیه جداگانهای در نظر گرفته شود بخش عمدهای از مشکلات باغداران و کشاورزان مرتفع میشود.
وی افزود: در حال حاضر آنچه که خیلی برای ما ضرورت دارد بحث ذرت خشککنها است. با توجه به اینکه امسال سهم زیر کشت ذرت در فاریاب بیشتر شده است و همگی تحت آبیاری تحت فشار هستند قطعاً عملکرد و برداشت بیشتری دارند و لازم و ضروری است تا ذرت خشککنها روشن باشند.
حجتالاسلام گروهی بیان کرد: مسئولین شهرستان گزارش کامل و مورد نیاز را به استان ارسال کردند اما متأسفانه مسئولین استانی سهمیه شهرستان فاریاب را کم کردند. موضوع پیگیری شد و با کمک مسئولان شهرستانی و استانی، در حال حاضر وضعیت ذرت خشککنها در سطح شهرستان بهتر شده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به یکی دیگر از مشکلات منطقه اشاره کرد و گفت: اراضی مزروعی و مسکونیای در این منطقه وجود دارد که فاقد سند هستند و زمانی که بهرهبردار برای تمدید پروانه چاه آب مراجعه میکند، با مشکل مواجه میشود و پروانهها تمدید نمیشوند.
امام جمعه فاریاب ادامه داد: مسئولان و کارشناسان عنوان کردهاند که چون اراضی ملی است نمیتوان پروانهها را تمدید کرد و این در حالی است که این اراضی چندین سال است در اختیار مردم قرار دارد و باغها و مزارع زیادی احداث کردهاند. هر چند این موضوع چندین بار در کمیسیون رفع تداخلات مطرح شده است اما لازم است تا مسئولان به طور جد نسبت به این موضوع پیگیری و بررسیهای لازم را انجام دهند و مشکلات و مطالبات مردمی را مرتفع کنند.
حجتالاسلام گروهی به کمبود آرد به عنوان یکی دیگر از مشکلات فاریاب اشاره کرد و افزود: سهمیه آرد بر اساس سرشماری سال ۹۵ صورت میگیرد، این در حالی است که جمعیت افزایش یافته است و سهمیهها کفاف نمیدهد. این شهرستان، در بحث فرزندآوری خوب پیش رفته است و همین امر باعث افزایش جمعیت شده است.
امام جمعه شهرستان فاریاب تصریح کرد: در حال حاضر سرانه آرد برای هر نفر ۶ کیلو است اما این در حالی است که در برخی مناطق به ازای هر نفر ۱۲ کیلو آرد سهمیه داده میشود و لازم است در این راستا نیز تجدید نظر صورت گیرد و سهمیه آرد افزایش یابد.
وی اضافه کرد: عدم استقرار ادارات در این شهرستان نیز مزید بر علت شده است و مردم برای انجام کارهای اداری باید به شهرستان کهنوج بروند و همین امر علاوه بر صرف وقت زیاد، خطر تردد در جادهها و صرف هزینه را برای مردم در پی دارد و باید در این راستا تدابیر ویژهای اندیشیده شود.
حجتالاسلام گروهی در پایان عنوان کرد: در شهرستان فاریاب مشکلات زیادی وجود دارد و میتوان با تدابیر و برنامهریزی همه آنها را رفع نمود و لازم است تا استاندار به عنوان مقام عالی دولت در استان به مشکلات و خواستههای مردمی ورود نماید و در جهت رفع آنها اقدامات و دستورات لازم را اتخاذ کند.