به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، بانک جهانی اعلام کرده است که در نظر دارد تا ۱.۷۸ میلیارد دلار (۱.۴۷ میلیارد پوند) به ترکیه کمک مالی کند.
بانک جهانی این کمکها را برای تلاشهای امدادی به ترکیه پرداخت خواهد کرد. در همین ارتباط نیز، «دیوید مالپاس»، رئیس بانک جهانی گفت: «ما در حال ارائه کمک فوری و ارزیابی سریع از نیازهای فوری و عظیم در محل حادثه در ترکیه هستیم.»
این در حالی است که خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه گزارش داد که ایالات متحده ۸۵ میلیون دلار (۷۰.۱ میلیون پوند) به ترکیه و سوریه کمک خواهد کرد.
بانک جهانی همچنین گفت که در مرحله اول، کمک فوری ۷۸۰ میلیون دلاری (۶۴۳ میلیون پوند) از طریق بخش واکنش اضطراری ارائه خواهد شد و در مرحله بعد نیز مابقی کمکها پرداخت میشود.
قرار است که این کمکها برای بازسازی زیرساختهای اساسی در سطح شهرهای آسیب دیده بر اثر زلزله استفاده شود.
در پی وقوع زلزله ۷.۷ ریشتری در مناطق جنوبی ترکیه، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور این کشور دستور اعلام وضعیت اضطراری در ۱۰ استان را صادر کرده است.
استانهای «آدانا، آدیامان، دیاربکر، غازیانتپ، قهرمان مرعش، کیلیس، مالاتیا، عثمانیه، هاتای و سانلیورفا» ۱۰ استانی هستند که در آنها اعلام وضعیت اضطراری شده است.
اعلام وضعیت اضطراری در منطقهای موجب افزایش اختیارات مقامات محلی و نهادهای مجری قانون میشود و دولت نیز میتواند برای پیشبرد بهتر امور، اجرای برخی قوانین در این مناطق را تعلیق و یا قوانین جدید وضع کند.
بامداد دوشنبه زمینلرزه بزرگی مناطق جنوبی ترکیه و شمال سوریه را به شدت لرزاند. خبرگزاری فرانسه به نقل از مؤسسه لرزهنگاری آمریکا شدت این زمین لرزه را ۷.۹ ریشتر و در جنوب ترکیه اعلام کرده است.
اما مدیریت اضطراری و بلایای طبیعی ترکیه تائید کرد که زمین لرزهای به بزرگی ۷.۴ ریشتر منطقه پازاردیک کوهرامانماراش در جنوب ترکیه را لرزاند. این سازمان ترکیهای در بیانیهای دوم خود اعلام کرد بزرگی این زمینلرزه ۷.۷ ریشتر بوده است.
همزمان خبرنگار المیادین هم اعلام کرد که ساکنان استانهای لاذقیه، حلب و حمص، تا دمشق در سوریه شدت این زمین لرزه بزرگ را احساس کردند. گفته شده در ساعات بامدادی، تعداد زیادی از ساکنان دمشق و استانهای لاذقیه، حلب و حمص از ترس ترک خوردگی یا ریزش به خیابانها ریختند.