به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید حسن عاملی بعدازظهر یکشنبه در آئین تکریم و معارفه رؤسای جدید و قدیم بازرسان کل استان اردبیل با بیان اینکه سازمان بازرسی و سایر دستگاههای نظارتی آبرو، حیثیت و موجودیت نظام هستند، اظهار کرد: فاجعه بزرگ این است که در افکار عمومی این تلقی درست شود که دستگاههای اداری آلوده هستند در آن صورت ضربهای که کشور و انقلاب میخورد به هیچ وجه قابل جبران نیست و یا اینکه تلقی و باور عموم این شود که اگر از طریق غیرقانونی وارد شویم مشکل سریعتر حل میشود این تلقی به منزله فاتحه برای تمام ارزشهای انقلاب است یا خدای ناکرده تلقی افکار عمومی این باشد که در کشور فساد، فساد سیستمی است.
وی با تبیین شاخصههایی که در صورت محقق شدن آنها سازمان بازرسی نمره قبولی اخذ میکند، خاطرنشان کرد: سازمان بازرسی هر وقت توانست ریشه اقدامات غیرقانونی در ادارات و فزونخواهی قانون گریزان را که هیبت و قداست قانون را شکسته و حق الناسهای بزرگ را ضایع میکنند بگیرد و تلقی همه آحاد ملت این باشد که من باید مسیر درست را بروم تا به حق قانونی خود برسم در این صورت سازمان بازرسی نمره قبولی دارد و در این صورت باید کاملاً در مسیر خود تجدید نظر و با تمام توان خود را بازسازی کند.
نماینده ولی فقیه در استان با تاکید بر اینکه ما برای این انقلاب هزینه آرمانی پرداخت کردیم، بیان کرد: انقلاب ما کاملاً آرمانی است و هزینههایی هم که پرداخت شده در حد اعلی آرمانی است روی این موضوع هیچکس نباید مصالحه کند مقام معظم رهبری نیز فرمودند ملت ما باید آرمانی فکر کند من به مقام معظم رهبری عرض کردم که ما میخواهیم در تمام شئون، آرمانی و برای دنیا الگو باشیم.
آیتالله عاملی حساسترین نبض انقلاب را دست دستگاههای نظارتی عنوان کرد و گفت: ما انتظار داریم عزیزان به صورت واقعبینانه خودشان را ارزیابی کنند البته در اینجا فقط دستگاه نظارتی مسئولیت ندارد یک مدیری که عرضه ندارد کارمندانش را مدیریت کند یک روز نباید در پست مدیریت حضور داشته باشد و دستگاه اجرایی و نظارتی باید بیرحمانهترین برخورد را با مدیری که اشراف بر رفتارهای کارمندان خود ندارد داشته باشد.
وی با بیان اینکه برخورد بیرحمانه با مدیر خاطی سیره امیرالمومنین است، افزود: گاهی گزارشهایی میشنویم که افرادی که نفس آنها و دست آنها آلوده است با تمناهای خود بزرگترین سرمایهگذاری ها را مانع میشوند این گونه افراد در کلام بزرگان به حیوان جلّال تشبیه شده اند که واقعاً سختترین تعبیر است این مطلب تکلیف بزرگی بر دوش دستگاههای نظارتی میگذارد جلاّل نباید یک جای پا در مجموعههای اداری کشور داشته باشد در بزنگاهها، پستهای حساس و در مراکز امضاهای طلایی که تصمیمات خطیری گرفته میشود اگر در این گونه مراکز انحراف درست شود و منافع شخصی لحاظ گردد یا تبانیهای گروهی شکل گیرد ضرر و زیان آن برای کشور بسیار فراگیر میشود و فرصتهای بسیار استثنایی باد هوا میمیشود.
ما به قدسیت کار در سازمان بازرسی اعتقاد داریم
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل تصریح کرد: ما به قدسیت کار در سازمان بازرسی اعتقاد داریم و اولین وظیفه فردی که در آنجا فعالیت میکند باید این باشد که به قدسیت کار خود اعتقاد داشته باشد همچنان که رسول خدا به قدسیت کار خود ایمان داشت، من اگر امام جمعه نبودم و در سازمان بازرسی کار میکردم این کار را یک حسنه بسیار بزرگ برای خودم میدانستم چون توان جلوگیری از فساد نصیب من میشد.
آیت الله عاملی با طرح یک سوال از معاون رئیس سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با تعارض مصالح کلان استانی با قوانین افزود: در تعارض مصالح کلان استان با قوانین چه تدبیری باید کرد؟ به عنوان مثال جایی که منافع شخصی مطرح نیست و منطقه احتیاج به تصمیم اساسی دارد در آنجا چه کار باید کرد؟ به عنوان مثال بنده از روی آیندهنگری از مسئولین تقاضا کردم خارج از محدوده شهر و در نزدیکی شهر نزدیک به ۳۰ هکتار از منابع طبیعی را به درخت کاری اختصاص دادند تا در آینده به عنوان پارک ملی شهر از آن استفاده شود اداره این منطقه و رسیدگی به درختان به شهرداری سپرده شد و درختکاری بسیار خوبی صورت گرفت رشد درختان هم بسیار خوب بود اما به یکباره دستگاه نظارتی وارد شد و اظهار داشت شهرداری حق انجام خدمات در خارج از محدوده را ندارد! در نتیجه شهرداری این مجموعه جنگلی و لکه سبز را که امیدی برای آیندگان بود رها کرد و درختان خراب شدند و سرمایه نیز بر باد رفت در حالی که اینجا هیچ گونه نفع شخصی وجود نداشت بلکه این اقدام لبیک به یک نیاز اساسی منطقه و زندگی شهری بود.
وی گفت: یکی از شاخصهای خوب برای نمره قبولی سازمان بازرسی این است که احکامی که صادر میکند در دادگاهها تأیید شود والا خود سازمان هیبت خود را از دست میدهد اگر این معیار برای ارزیابی سازمان مد نظر قرار گیرد قطعاً موجب اتقان احکام اتقان اقدامات و موجب تقویت جایگاه اجتماعی سازمان بازرسی خواهد بود به همین جهت ورود بازرسی به تخلفات احتمالی باید با حساسیت ویژه باشد نه اینکه بی حساب وارد شود آخرش هم نتیجهای جز ریختن آبروی افراد نداشته باشد.
امام جمعه اردبیل در بخش دیگر از اظهارات خود با ابراز نگرانی از افزایش تعداد پروندههای استان به نسبت جمعیت این سوال را مطرح کرد که چگونه است که استان ما نسبت به استانهای پرجمعیت و استانهایی که گردش مالی در آنها بسیار زیادتر از ماست پروندههای بیشتر در سازمان بازرسی دارد؟
آیت الله عاملی همچنین به مسئله ترک فعل توسط بعضی از مدیران اشاره کرد و گفت: حضرت آقا فرمودند که گناه یک مسئول این است که فرصت انجام کاری را داشته باشد ولی تنبلی و بی تدبیری کند و آن فرصت را از دست بدهد سازمان بازرسی باید به این موضوع ورود کند و برای ترک فعلها حساب باز کند گاهی ترک یک فعل بسیار حساس ضررش بیشتر از بزهکاریهای جزئی است.
وی در پایان اظهار کرد: یک سازمان بازرسی آرمانی سازمانی است که با سایه و هیبت خود بازدارندگی درست کند.