به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمجید دراهکی ظهر دوشنبه در نشست بررسی برنامههای آموزشی فنی و حرفهای استان اظهار داشت :۷۰ درصد توانمند سازی و آموزش مددجویان کمیته امداد برعهده فنی و حرفهای است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای بوشهر افزود: سازمان فنی و حرفهای با همکاری بخش خصوصی برای متقاضیان بیکاری که با مدرکهای مختلف در جامعه بدون داشتن مهارت قادر به کسب یک شغل در بنگاههای اقتصادی نیستند، آموزشهایی در نظر گرفته است.
دراهکی به مهارت آموزی ۴۰ هزار نفر در بخش دولتی و خصوصی در سطح استان در سال جاری اشاره کرد و اضافه کرد: با رهگیری رصد اشتغال مهارت آموختگان در این استان، بیش از ۷۵ درصد مهارت آموختگان مراکز آموزش فنی و حرفهای دولتی و خصوصی که مهارت و حرفه آموزشی را فرا گرفتهاند جذب بازار کار شدند.
وی با بیان اینکه از زمان شروع مهارت آموزی سربازان تاکنون بیش از ۲۰ هزار سرباز در سطح استان مهارتهای فنی و حرفهای را در یگانهای نظامی فرا گرفتهاند، گفت: یکی از بزرگترین جامعه هدف ما سربازهای مستقر در یگانهای نظامی است که پس از گذراندن دوره مقدس سربازی باید وارد بازار کار شوند.
مهارت آموزی در نیروهای مسلح
دراهکی مهارت آموزی در نیروهای مسلح را به عنوان یک رکن اصلی در وظایف آنها عنوان کرد و افزود: کارگاههای آموزشی برای توانمند سازی نیروهای سرباز در تمامی یگانهای نظامی استان بوشهر که حداکثر ۵۰ نفر سرباز در آنجا مستقر هستند، برگزار شده است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای بوشهر با بیان اینکه فنی و حرفهای یکی از سازمانهای مهم بین المللی در سازمان جهانی کار (ILO)است، اظهار داشت: کشور ایران در سازمان جهانی کار عضویت دارد و تمام گواهی نامههای صادر شده از این سازمان، بین المللی و در ۲۲۷ کشور دنیا قابل ترجمه و اعتبار است.
وی نقش و جایگاه سازمان آموزش فنی و حرفهای در تأمین نیروی کار و بنگاههای اقتصادی را یکی از مؤلفههای مهم در استان بوشهر عنوان کرد و گفت: این سازمان ۱۹ جامعه هدف بمنظور توانمندسازی نیروی انسانی خود در دستور کار دارد که مهمترین و با اهمیت ترین این جوامع دانشجویان هستند.
دراهکی استان بوشهر را یکی از محدود استانهای صنعتی کشور با ظرفیت اشتغال بسیار بالا در حوزههای مختلف عنوان کرد و افزود: دانشگاههای استان و مجموعههای آموزش فنی و حرفهای میتوانند افراد را توانمند ساخته تا از ظرفیتهای استان برای ایجاد یک کسب و کار جدید استفاده کنند یا به عنوان نیروی کار در اختیار بنگاههای اقتصادی باشند.
۱۹ جامعه هدف آموزش داریم
وی به ارائه هزار و ۸۸۰ حرفه مختلف از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ در مراکز آموزش فنی و حرفهای استان اشاره کرد و افزود: یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی ایجاد زیرساختهای مهارت آموزی در استان بوشهر است که از یک صندوق کارآموزی و اشتغال به ۲۹۵ مرکز دولتی و خصوصی آموزش فنی و حرفهای ارتقا یافته است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر به مهارت آموزی ۲۳۳ هزار و چهل نفر در بخش دولتی و ۱۶۴ هزار و ۳۹۰ نفر در بخش خصوصی از سال ۱۳۹۰ تا کنون در استان بوشهر خبر داد و اضافه کرد: مهارتآموزی به عنوان راهگشای اشتغال نقشی مهم در حل مشکلات جوانان و توسعه استان دارد و باید زمینه توسعه آن فراهم شود.
دراهکی با بیان اینکه با توسعه زیرساختهای آموزش فنی و حرفهای طی سالیان گذشته در استان بوشهر زمینه برای برگزاری بیش از ۲۷ هزار دوره مهارتی فراهم شده است، گفت: هدف اصلی آموزشهای فنی و حرفهای تربیت نیروی کار مورد نیاز در بخشهای مختلف جامعه و افزایش توانایی نیروی جوان و متخصص است که تلاش میکنیم با حمایتهای مسئولان استان این مهم محقق شود.
برگزاری کارگاههای آموزشی در ۲۲۰ روستا
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای بوشهر به ۱۹ جامعه هدف آموزش فنی و حرفهای اشاره کرد و اظهار داشت: استان بوشهر با ۱۵ مرکز آموزش دولتی، ۹۶ کارگاه ثابت شهری، ۴۵ کارگاه سیار شهری، ۱۲۰ کارگاه سیار روستایی، ۳۲ مرکز جوار کارگاهی، ۲۷ کارگاه صنایع اصناف، ۱۰ کارگاه جوار دانشگاه ،۹۰ کارگاه سیار پادگان و ۳۰ کارگاه زندان، آموزشهای فنی و حرفهای را در خوشههای خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی ارائه میدهد.
دراهکی با تاکید بر اینکه جامعه هدف ما برای دریافت آموزشهای فنی و حرفهای را افراد جویای کار و یا کسانی که به دنبال ارتقا مهارت خود در بازار کار هستند، تشکیل میدهند، افزود: تضمین اشتغال مهارت دیدهها یکی از برنامهها است در این راستا ۶۴ درصد از حرفهآموزان در منطقه پارس جنوبی مشغول به کار شدهاند و دیگر مهارتآموزان هم بر اساس توانمندی خود کسب و کار راه انداختهاند.
وی به برگزاری کارگاههای آموزشی در ۲۲۰ روستای استان اشاره کرد و گفت: کارگاههای آموزشی مختلفی به صورت سیار و مستقر در حوزههای مورد درخواست دهیاران در روستاهای استان در حال برگزاری است.