به گزارش خبرگزاری مهر، نصرالله فتحیان رئیس کنگره شهدای داروسازی و سلامت اظهار کرد: روحیه جهادی یکی از ویژگیهای مردم ایران است که در بزنگاهها همچون دفاع مقدس خود را نشان میدهد و جامعه پزشکی ما در همین دوران خوش درخشید و بیش از ۵۰ بیمارستان و ۱۰۰۰ اورژانس صحرایی را برپا کرد و بیش از ۱۰۰ هزار عمل جراحی موفق در خط مقدم جبهه انجام شد.
وی گفت: ما در دفاع مقدس با یک جنگ گسترده شیمیایی مواجه شدیم که هیچ تجربهای در آن نداشتیم، صنعت دارویی ما نیاز جنگ را فهمید و در کوتاهترین زمان ممکن داروهای مقابله با حملات شیمیایی را تولید کرد.
فتحیان افزود: ما امروز بیش از ۲۵ دانشکده داروسازی داریم و ۱۰ نفر از دانشمندان برجسته و برتر دنیا خانمهای داروساز ایرانی هستند.
وی تصریح کرد: بعدها دنیا با یک ویروس ناشناخته به نام کرونا مواجه شد و یکی از بخشهایی که در این دوران محک خورد، حوزه پزشکی و سلامت بود و جامعه پزشکی اینجا هم نمره قبولی کسب کرد.
فتحیان با اشاره به برگزاری کنگره شهدای داروسازی و سلامت گفت: هدف ما در این کنگره که به همت گروه دارویی برکت برگزار میشود این است که نقش داروسازی در دوران انقلاب، دفاع مقدس و بسیج ملی مقابله با کرونا احصاء شود، چرا که امروز معدل داروسازی کشور بالا است.
فتحیان با اشاره به آمار شهدای جامعه پزشکی گفت: در دوران دفاع مقدس بیش از ۳ هزار شهید از جامعه پزشکی داشتیم و در دوران کرونا هم افزون بر ۲۷۴ شهید اعم از متخصص داخلی، پزشک عفونی، جراح مغز و اعصاب، پزشک عمومی، دندانپزشک، ماما، داروساز و پرستار و تکنیسین و…، داشتیم.
در ادامه این نشست، اکبر برندگی مدیرعامل شرکت گروه دارویی برکت اظهار کرد: در حوزه دارو و سلامت اقدامات قابل توجه و کارهای زیادی انجام شده و فراموش نمیکنیم پزشکان با فاصله بسیار کم از رزمندگان در خط مقدم فعال بودند.
وی افزود: سالهای ابتدایی انقلاب و دفاع مقدس حدود ۲۰ درصد از داروهای کشور توسط خودمان تولید میشد اما امروز این رقم به بیش از ۹۵ درصد رسیده است، در دوران کرونا تا قبل از تولید واکسن ایرانی ما عملاً تحریم بودیم، اما به محض تولید واکسن توسط گروه دارویی برکت، بلافاصله رئیس جمهور آمریکا تحریمها را تکذیب کرد.
برندگی گفت: دانش فنی وجود دارد و دیگر از این جهت تهدید نمیشویم، به زودی خبرهای خوبی را در حوزه دارویی از گروه دارویی برکت خواهید شنید.
وی تأکید کرد: در پنجمین کنگره شهدای داروسازی و سلامت متفاوت از سالهای قبل عمل خواهیم کرد، از خانمهایی که رتبه علمی و پژوهشی بالایی دارند نیز در این رویداد تجلیل خواهیم کرد و به نقش بی بدیل خانمها در حوزه سلامت اشاره میکنیم و امیدواریم بتوانیم مراسمی در شأن شهدا برگزار کنیم.