معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: پنج هزار جایزه در دو سطح ملی و استانی برای جشنواره کتابخوانی رضوی در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با حضور محمدرضا هراتی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور صبح امروز سه شنبه ۲۵ بهمن در کتابخانه مرکزی واقع در پارک شهر برگزار شد.

هراتی در ابتدای این نشست گزارشی از فعالیت‌های اخیر نهاد کتابخانه های عمومی کشور ارائه کرد و گفت: در ماه‌های گذشته دومین جشنواره قصه گویی با محوریت هشت استان و مشارکت ۳۲۶ نفری برگزار شد که اختتامیه این برنامه در سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود. همچنین گرامیداشت شهادت حاج قاسم سلیمانی را با فعالیت‌های مجموعه نهادکتابخانه های عمومی کشور از طریق برگزاری محافل شعر در ۳۱ استان تحت عنوان «جان فدا» برگزار شد.

وی افزود: نشست نقد کتاب تحت عنوان «ابر مرد» از دیگر برنامه‌های گرامیداشت شهادت حاج قاسم سلیمانی بود که در کنار طراحی پوستر ویژه و برنامه معرفی کتاب تحت عنوان «کتاب ماه» دنبال شد. در ایام محرم و اربعین نیز نهاد کتابخانه های عمومی کشور پویش «سلام بر حسین» را دنبال می‌کرد که باتوجه به استقبال بسیار خوبی که از این برنامه شد به ۱۳۰۰ اثر قابل تقدیر در این پویش جوایزی اهدا شد.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: در ایام ولادت حضرت زهرا (س) نیز نویسندگان و شاعران زن تقدیر شدند و همچنین جلسات شعر مادرانه در شهرستان‌ها با حضور بانوان شاعر برگزار شد. نمایشگاه خانم‌ها، توان و اراده در کسب و کارهای کوچک نیز دنبال شد و امسال هم در تلاشیم همایشی تحت همین عنوان برگزار شود.

هراتی افزود: برنامه تلویزیونی هد هد سفید نیز با شروع ایام دهه فجر در دستور کار قرار گرفت، این برنامه در ۲۶ قسمت آیتم‌هایی از جمله کتابخانه گردی، قصه گویی و معرفی کتاب را دنبال می‌کند. همچنین از قادر طهماسبی (فرید) شاعر انقلابی تجلیل صورت گرفت و یکی از کتابخانه های واقع در منطقه پیروزی از طرف نهاد کتابخانه های عمومی کشور به نام این شاعر نامگذاری شد؛ همچنین تمامی آثار این شاعر خریداری شده و در تلاش تهیه یک کتاب گویا از یکی از آثار هستیم.

وی گفت: در ایام دهه فجر در تمامی کتابخانه های عمومی جشن پیروزی برگزار شد و در این ایام شعار ایران سرزمین فرهنگ و کتاب دنبال شد؛ دیدار با خانواده شهدا نیز از دیگر برنامه‌های این ایام بود؛ در بخش تجلی اراده ملی در جشنواره فیلم فجر نیز به فیلمی که به مسئله کتاب و کتابخوانی توجه داشته باشد جایزه‌ای اهدا می‌شود.

معاون توسعه کتابخانه و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور درباره جشنواره کتابخوانی رضوی افزود: این هفتمین سالی است که نهاد کتابخانه های عمومی کشور جشنواره کتابخوانی رضوی را برگزار می‌کند امیدواریم این دوره به خوبی برگزار شود.

وی گفت: اشاعه فرهنگ ائمه به ویژه فرهنگ رضوی همچنین گسترش فرهنگ کتابخوانی با موضوع سیره اهل بیت و تولید و محتوای ادبی کتاب محور از جمله اهداف این جشنواره است و شروع سال جدید با این جشنواره به نوعی متبرک شدن آن سال با نام امام رضا (ع) است.

هراتی با اشاره به اینکه ۳۰ میلیون زائر در شهر مشهد داریم افزود: سال گذشته بیش از یک میلیون شرکت کننده در این جشنواره داشتیم در این دوره نیز چندین ویژگی از جمله بخش ویژه در مورد امام حسن عسگری (ع) اضافه کردیم که امیدواریم آمار مشارکت در آن بیشتر شود.

معاون توسعه کتابخانه و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: ۹ کتاب به عنوان منبع به تفکیک گروه سنی خردسال، کودک و نوجوان و بزرگسال در نظر گرفته‌ایم که از این تعداد پنج عنوان ازجمله کتاب‌های «مسافران شب برفی»، «فصل چوبی»، «بیدارشو بابا»، «من ضامن» و «آبی ها» مربوط به حضرت رضا (ع) است. چهار عنوان نیز از جمله کتاب‌های «ده قصه از امام حسن عسگری»، «غروب خورشید در سامرا»، «نادانی دشمن ماست» و «ماه در محاق» به امام حسن عسگری مربوط می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شش ناشر در این دوره از جشنواره کتابخوانی رضوی مشارکت داشته‌اند افزود: افراد می‌توانند به صورت فردی، گروهی و خانوادگی در این جشنواره شرکت کنند که برای ما بخش مشارکت خانوادگی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

هراتی گفت: این جشنواره در فضای کتابخوانی و هنرهای تجسمی از جمله نقاشی، کتاب، داستان و شعر، هنرهای دیجیتال، موشن گرافی و غیره برگزار می‌شود. بخش کتابخوانی نیز به صورت مسابقه و معرفی کتاب به صورت توضیح درباره کتاب و خوانش صفحاتی از آن دنبال می‌شود.

معاون توسعه کتابخانه و ترویج نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: پنج هزار جایزه در دو سطح ملی و استانی برای این جشنواره در نظر گرفته شده است که از این میان بخش هنرهای تجسمی در این دوره بسیار مهم است.

وی گفت: اضافه شدن منابع مطالعاتی مختص به امام حسن عسگری (ع) گسترش و تنوع شرکت در این جشنواره و تمرکز روی یک منبع تولید اثر همچنین اختصاص منابع برای گروه کودک از جمله ویژگی‌های این دوره از جشنواره است، در حال حاضر تمامی منابعی که نام برده شد در تمام کتابخانه های زیر نظر نهاد کتابخانه های عمومی کشور موجود بوده و علاقه مندان می‌توانند از طریق پایگاه نهاد کتابخانه ها و سامانه‌های مورد نظر برای شرکت در این جشنواره اقدام کنند.

هراتی افزود: از آنجایی که جشنواره آسیب شناسی های بسیاری را در این حوزه انجام داده است و پس از آن شروع آن اعلام شد پیش بینی می‌شود اواخر بهار و یا ابتدای تابستان اختتامیه این جشنواره برگزار شود تا بتوانیم از فضای دانش آموزی استفاده بیشتری کنیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی همکاری با آموزش و پرورش گفت: مجموعه نهاد کتابخانه ها پایگاه اجتماعی و فرهنگی در حوزه‌های مختلف دارد و تلاش می‌کند با نهادهای مختلف ارتباط داشته باشد در حال حاضر با مجموعه آموزش و پرورش در بسیاری از پویش‌ها به صورت مشارکتی همکاری داشته‌ایم و دراین جشنواره نیز از بستر شاد نیز برای بالابردن مشارکت استفاده می‌کنیم.

در پایان از پوستر این‌جشنواره رونمایی شد.