به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، جواد علمایی رئیس شبکه یکپارچه آموزشهای ترکیبی زبان و رایانه دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهداف تشکیل این شبکه گفت: پس از همهگیری کرونا و غیرحضوری شدن کلاسهای آموزشی، تصمیم بر این شد تا از تجربیات موفق دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه آموزش ترکیبی استفاده شود. از این رو شبکه یکپارچه آموزشهای ترکیبی زبان و رایانه با هدف استفاده بهینه از امکانات آموزش الکترونیکی، ارتقای سطح سواد مجازی دانشجویان بر پایه ارتقای سواد زبان و رایانه، پایش و نظارت مستمر بر وضعیت آموزش در حوزههای زبان و رایانه، ایجاد شبکه تعاملی بین متخصصان هر حوزه و بین حوزهای زبان و رایانه، ایجاد دورههای نیاز محور و مهارتمحور در دو حوزه زبان و رایانه و... تشکیل شد.
وی ادامه داد: طراحی نرمافزارها، پادکستها، وادکستها، اسباببازیهای هوشمند، اپلیکیشنها و سایتهای آموزشی کوتاهمدت آموزشی و دانشیار، تولید محتوای هدفمند در قالب کتابهای الکترونیکی و سبز، آسیبشناسی آزمونهای ملی در حوزه زبان و الگوگیری و بومیسازی سایتهای مرتبط با بافت زبانی، از دیگر اهداف ایجاد شبکه یکپارچه آموزشهای ترکیبی زبان و رایانه در دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.
علمایی با بیان اینکه برگزاری آزمونها و کلاسهای ترکیبی زبان انگلیسی مربوط به دروس زبان پیش دانشگاهی و زبان عمومی میشود، گفت: در این راستا درس زبان عمومی که به صورت یک درس سه واحدی در یک ترم تحصیلی ارائه میشد، از این پس به صورت سه درس تکواحدی و در سه ترم تحصیلی مجزا ارائه خواهد شد. همچنین درس زبان تخصصی دوواحدی نیز به صورت دو درس تکواحدی در دو ترم مجزا ارائه میشود. زبان پیش دانشگاهی نیز کماکان در قالب یک درس دو واحدی ارائه میشود. بدین ترتیب دانشجویان ۶ ترم زبانآموزی خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون روال ارائه درس زبان پیش دانشگاهی به دانشجویان جدیدالورود براساس معیارهای مختلف و توسط مدیران گروه انجام میشد اما براساس تغییرات صورت گرفته؛ از نیمسال تحصیلی جاری ارائه این درس براساس آزمون تعیین سطح و استانداردهای بینالمللی خواهد بود. این آزمون به صورت کشوری و رایگان برگزار خواهد شد که اولین دوره آن چهارشنبه ۲۶ بهمن (فردا) بصورت برخط(آنلاین) در واحدهای دانشگاهی برگزار میشود.
رئیس شبکه یکپارچه آموزشهای ترکیبی زبان و رایانه دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برای دانشجویانی که به هر دلیل موفق به شرکت در این دوره آزمون نشوند، این آزمون مجدداً در هفته سوم آموزشی نیمسال جاری برگزار خواهد شد. دانشجویانی که در این آزمون نمره قابل قبول اخذ کنند، نیازی به گذراندن درس زبان پیشدانشگاهی ندارند و میتوانند درس زبان عمومی را انتخاب کنند.
علمایی درخصوص نحوه آموزش دروس زبان انگلیسی گفت: این آموزشها با استفاده از مدلهای موفق آموزش ترکیبی در جهان و تجربه دانشگاه آزاد اسلامی در دوران کرونا، به صورت یک مدل بومی و مختص دانشگاه آزاد اسلامی طراحی شده و از نیمسال جاری اجرایی خواهد شد. بخش اول این آموزش به صورت برونخط (آفلاین) است و تمامی سرفصل دروس به صورت از پیش ضبطشده و طبق استاندارد با جدیدترین متدهای آموزشی دنیا تهیه و ارائه خواهد شد.
وی تأکید کرد: این دروس شنبه هر هفته در سامانه وادانا برگزار میشود و دانشجویان شنبه و یکشنبه فرصت دارند تا در این کلاسهای آموزشی شرکت کرده و در امتحان ارزیابی که هر جلسه برگزار میشود، شرکت کنند. علاوه بر کلاسهای آفلاین، در همان هفته نیز دروس انگلیسی به صورت برخط (آنلاین) توسط اساتید واحدهای دانشگاهی برگزار خواهد شد. بدین ترتیب دانشجویانی که در کلاسهای برونخط نمره حد نصاب را کسب نکرده باشند، باید در کلاسهای برخط شرکت کنند. حضور در این کلاسها برای دانشجویانی که موفق به اخذ نمره شدهاند، اختیاری است.
رئیس شبکه یکپارچه آموزشهای ترکیبی زبان و رایانه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در قالب مدل جدید؛ طی ۶ هفته آموزشی، ۶ کلاس زبان انگلیسی برگزار خواهد شد و بعد از جلسه ششم، استاد درس برخط(آنلاین) با ارزیابی از دانشجویان، افرادی که موفق به اخذ نمره قبولی نشوند را به کلاسهای حضوری زبان انگلیسی ارجاع میدهد که این کلاسها به صورت دو جلسه در هفتههای هفتم و هشتم هر نیمسال، برگزار میشود. پس از هفته هشتم آموزشی نیز این روال مجدداً تا هفته شانزدهم و پایان ترم تکرار خواهد شد.
علمایی درخصوص برگزاری آزمون نهایی زبان انگلیسی در هر نیمسال تحصیلی اظهار داشت: امتحان دروس زبان انگلیسی در پایان ترم به صورت حضوری و سراسری در تمامی واحدهای دانشگاهی برگزار میشود. نمره دروس زبان انگلیسی به صورت ترکیبی از نمرات اخذشده در آزمون برون خط(آفلاین) و امتحان پایان ترم است که شرط قبولی در هر نیمسال این است که دانشجویان باید حداقل ۵۰ درصد نمره نهایی امتحان پایان ترم را کسب کنند. دانشجویان رشتههای زبان انگلیسی و علوم پزشکی از این قاعده مستثنی هستند.