دکتر شهریار زینی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت ایستگاههای شارژ برای حمل و نقل عمومی و غیر عمومی گفت: در حال حاضر ۲۰ شرکت دانش بنیان و خلاق در حوزه ایجاد ایستگاههای شارژ موتور، خودرو و اتوبوسهای برقی توانمند هستند که از این تعداد ۸ شرکت حداقل یک نمونه محصول در مقیاس نمونه اولیه، تجاری و غیر تجاری تولید کرده اند.
وی با بیان اینکه ما در معاونت علمی و فناوری در صدد هستیم این ایستگاههای شارژ را در کل کشور توسعه دهیم، بیان کرد: اما علاوه بر شرکتهای دانش بنیان و تلاشهای معاونت علمی و فناوری لازم است که زیرساختهای کافی برای ایجاد ایستگاههای شارژ فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر تعداد معدودی از ایستگاههای شارژ خودروهای برقی در تهران و برخی استانها راه اندازی شده است، افزود: یک ایستگاه شارژ خودروی برقی در برج میلاد، و تعدادی ایستگاه در مناطق آزاد و تجاری برای معدود خودروهای برقی و هیبریدی راه اندازی شده بودند.
زینی خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه پتانسیل استفاده از خوردوهای برقی در مناطق ازاد و تجاری بیشتر است بنا داشتیم که راه اندازی ایستگاههای شارژ را از این محل آغاز کنیم.
وی تاکید کرد: برنامه ریزی ما در معاونت علمی این است که بااستفاده از توانایی شرکتهای دانش بنیان جایگاههایی را تعبیه کنیم که چندکاره بوده و برای خودرو و موتور مورد استفاده قرار بگیرد. بیشتر قصد داریم این موضوع را در استانها و در مکانهای پرتردد ایجاد کنیم.
به گفته زینی، ما میتوانیم در کمترین زمان ممکن بالای ۷۰ درصد بومی سازی را توسط محققان کشور داشته باشیم در صورتیکه زیرساختها و خلاءهای قانونی آن رفع شود.