به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کردستان، محمدامین حیدری اظهار کرد: به منظور پایش و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی ناظر بر اجرای طرح اقتصادی دولت، وضعیت ۱۰ نانوایی در سطح استان با بیشترین تراکنش را مورد رصد قرار دادیم که در نتیجه آن مشخص شد میزان فروش ثبت شده آنها چندین برابر فروش واقعی و قابل تصور برای هر یک از واحدهای نانوایی مورد بررسی بود.
وی افزود: عمده مبالغ و تراکنشهای این واحدها در بازه زمانی ۲۶ خرداد تا دوم شهریور امسال به میزان ۲۱ میلیارد ریال صورت گرفت بررسی نشان داد این تراکنشها ناشی از فروش نان نبود بلکه با تراکنش غیرواقعی سعی در وصول مبالغ کارمزد و افزایش سهمیه آرد داشتند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرسی کردستان اظهار داشت: با ورود به موقع این بازرسی کل و ابلاغ مکاتبه هشداری، دستگاههای اجرایی ناظر بر فعالیت این واحدهای نانوایی، مکلف بر نظارت بیشتر و بازگشت کارمزد ناشی از تراکنشهای غیر واقعی شدند.
حیدری افزود: رویکرد سازمان بازرسی در سالهای اخیر توجه به نظام مساله محور و کلان محور است که یکی از اصلی ترین آنها، مسائل و موضوعهای مؤثر بر اقتصاد جامعه و سفرههای مردم است.
وی خاطرنشان کرد: پایش نحوه اجرای طرح اقتصادی دولت به ویژه در بخش آرد و نان به عنوان یکی از اصلی ترین بخشها همواره مورد توجه این مرجع نظارتی بوده و در این زمینه بازرسیهای متعدد پیش بینی و اجرا شده است و خواهد شد.
معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرسی کردستان گفت: تطبیق استانداردها در ارتباط با آرد از نظر تولید و نگهداری همواره مورد تاکید است حتی میزان سبوس موجود در آرد بسته به مصرف آن در نوع نان باید به طور دقیق و کنترل شده باشد که در این زمینه دستگاههای متولی باید اقدامهای جدی تری انجام دهند.
حیدری در خصوص نحوه عملکرد شورای آرد و نان استان هم یادآور شد: در این شورا تصمیمهایی تصویب شده است ولی وضعیت اجرای آنها مطلوب نیست.
وی با تأکید بر اینکه اداره کل استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی استان باید بیشتر به حوزه سلامت آرد، گندم و نان ورود کنند، گفت: سلامت آرد و نان از مهمترین موضوعاتی است که رصد میشود و در صورت مشاهده ترک فعل و کوتاهی در انجام تکالیف، نسبت به تشکیل پرونده و ارسال گزارش برای مراجع ذیصلاح اقدام خواهد شد.
حیدری از مهمترین تکالیفی که دستگاههای اجرایی مانند اداره کل جهاد کشاورزی، تعزیرات و صمت باید در تولید نان همواره مد نظر قرار دهند را جلوگیری از عرضه خارج از شبکه و قاچاق آرد، ممانعت از کم کاری واحدهای نانوایی دریافت کننده آرد یارانهای نوع یک، تعطیلی خودسرانه، کاهش وزن چانه نان و افزایش کیفیت پخت نان به منظور افزایش حداکثری رضایت مندی عمومی خواند.
وی ماهیت اجرای طرح اقتصادی دولت در بخش آرد و نان را بسیار مطلوب دانست و گفت: دولت با اجرای این طرح حرکت خوبی را آغاز کرده ولی نیاز است در گلوگاههای مختلف نظارت و پایش به طور مستمر انجام شود.