به گزارش خبرنگار مهر، پس از آنکه در سال گذشته فیلم «احتضار» ساخته برادران طاهری و از تولیدات صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد توانست تندیس بهترین فیلم مستند جشنواره فجر را ازآن خود کند، امسال نوبت به مستند دیگری از شبکه دنا رسید تا سیمرغ برترین مستند جشنواره بین الملی فیلم فجر را کسب کند.
فیلم مستند «دنیای وحشی زاگرس» به کارگردانی «فرشاد افشین پور» از تولیدات صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد توانست سیمرغ بلورین بهترین مستند چهل و یکمین جشنواره بین الملی فیلم فجر را از آن خود کند تا بار دیگر به ظرفیت بالای تولیدات این استان صحه بگذارد.
مدیرکل جوان صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد که حضور وی در مدیریت این مرکز با کسب موفقیتهای کیفی همراه بوده است، رمز این موفقیت و جهشهای کیفی این رسانه را در اعتماد به برنامه سازان استانی و توجه به زیست بوم این استان میداند.
امیر رئوف در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: مستند "دنیای وحشی زاگرس" مستندی ۷۵ دقیقهای است که آقای "فرشاد افشین پور" کارگردان این مستند، زیست پیدا و پنهان جانداران حیات وحش رشته کوه زاگرس را از کرانههای دریاچه وان در کشور ترکیه تا سواحل دریای عمان، به تصویر کشیده است.
وی افزود: در این مستند علاوه بر استفاده از جدیدترین تکنیکهای تصویربرداری حیات وحش، ابتکارات و خلاقیتهایی هم در تصویربرداری لحاظ شده است که نتیجه آن خلق تصاویری بی بدیل از طبیعت بکر زاگرس شده است که تا پیش از این در مستندهای حیات وحش این خطه کمتر دیده شده بود.
وی زیست بوم زاگرس را یکی از بزرگترین سرمایههای ملی کشور دانست و تصریح کرد: در استانهای زاگرس نشین این طبیعت با زیست انسانی و اجتماعی آمیخته و عناصر طبیعی زاگرس به بخشی از هویت این مردمان تبدیل شده است. متأسفانه توسعه کشاورزی و زندگی شهرنشینی این طبیعت را تهدید میکند و لازم است که رسانه در راستای مسئولیت اجتماعی خود بیشتر ویژگیهای این سرمایه ملی را بازنمایی کند تا حفاظت از این عرصهها به یک پویش ملی تبدیل شود.
وی تاکید کرد: مستند «دنیای وحشی زاگرس» یکی از دهها مستندی بود که شبکه استانی دنا با همین هدف تولید کرده و اتفاقاً مستند اختضار که سال گذشته سیمرغ بهترین مستند جشنواره فجر را دریافت کرد نیز به تهدید جنگلهای زاگرس و مصائب جنگلبانی و زیست اجتماعی زاگرس نشینان پرداخته بود هم همین هدف را پیگیری میکرد.
وی بیان کرد: البته تولیدات مستند زیست محیطی به این دو مستند ختم نمیشود و شبکه استانی دنا به عنوان یکی از مراکز برتر در تولیدات مستند، تولیدات متنوعی را داشته و هم در دست تولید دارد.
مدیرکل صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد همچنین به دیگر موفقیتهای این مرکز اشاره کرد و گفت: سیمای مرکز دنا براساس آخرین ارزیابیهای ستادی در جایگاه دوم کشور بالاتر از بسیاری از مراکز بزرگ و پرسابقه صدا و سیما قرار دارد و خبر این شبکه هم جز سه مرکز برتر و رادیو دنا هم جز پنج مرکز برتر در کشور است.
وی لطف الهی واعتماد به نیروهای توانمند استان را از مهمترین علل موفقیتهای اخیر این مرکز عنوان کرد و گفت: برنامه سازان و هنرمندان استان کهگیلویه و بویراحمدی از بی ادعا ترین و خلاقترین های این عرصه هستند که اگر زیرساختهای لازم برای آنها فراهم شود به سرعت خود را به قلههای پیشرفت میرسانند.
رئوف تصریح کرد: رویکرد رسانه ملی و در ذیل آن شبکه استانی دنا هویت محوری و عدالت گستری است و این رسانه در سپهر رسانهای هم در رقابت است و هم جلودار عرصه مقابله با جنگ رسانهای دشمنان قرار دارد.
وی گفت: در این عرصه بی شک ما نمیتوانیم متوقف به این وضع شویم چراکه پا به پای ما دیگر رسانهها همواره در تلاش هستند. در این شرایط رسانه بی توجه به فضای بیرونی نیست و با رویکری چالاک براساس تغییرات افزایش مصرف رسانههای اجتماعی، سبک زندگی و تغیر ساعات فراغت و ذائقه مخاطبان رسالت هدایت گری خود را برنامه ریزی میکند.
رئوف تاکید کرد: در راستای نیل به اهداف و رسالتهای این مرکز، در صدا و سیما به روی همه هنرمندان دلسوز، متعهد و خلاق به ویژه هنرمندان هم استانی باز است.