دیابت نوع ۱ همواره به عنوان یک بیماری افراد لاغر در نظر گرفته می شود، اما یک مطالعه جدید این مفهوم را به چالش می کشد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان دریافتند حدود ۶۲ درصد از بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۱ دارای اضافه وزن یا چاق بودند، در مقایسه با ۶۴ درصد افراد بدون دیابت و ۸۶ درصد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲.

برای این مطالعه، محققان از داده‌های بیش از ۱۲۸۰۰۰ نفر از نظرسنجی مصاحبه ملی سلامت ایالات متحده استفاده کردند.

محققان دریافتند که ۳۴ درصد از بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۱ اضافه وزن داشتند. حدود ۲۸ درصد چاق بودند.

«مایکل فانگ»، نویسنده اول مطالعه از دانشگاه جانز هاپکینز، گفت: «فقدان شواهد برای روش‌های ایمن و مؤثر کنترل وزن مبتنی بر رژیم غذایی و ورزش در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ ممکن است پزشکان را از توصیه چنین روش‌هایی باز دارد. کارآزمایی‌های بالینی بزرگی بر روی بیماران دیابت نوع ۲ انجام شده است تا دستورالعمل‌هایی برای مدیریت وزن مبتنی بر رژیم غذایی و ورزش ایجاد شود، و ما اکنون به چیزی مشابه برای بیماران دیابت نوع ۱ نیاز داریم.»

وی در ادامه می‌افزاید: «مطالعه ما این باور را که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ تحت تأثیر اپیدمی چاقی جهانی قرار نمی‌گیرند، رد می‌کند. این یافته‌ها باید زنگ خطری باشد که ما باید در رسیدگی به اپیدمی چاقی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ تهاجمی عمل کنیم.»

دیابت نوع ۱ یک بیماری خودایمنی است که اغلب در دوران کودکی ایجاد می‌شود، اگرچه ممکن است در بزرگسالان نیز رخ دهد. دیابت نوع ۲ در افراد مسن و افرادی که اضافه وزن دارند شایع است.

در نوع ۱، سیستم ایمنی فرد به اشتباه به سلول‌های پانکراس که انسولین تولید می‌کنند حمله کرده و آنها را از بین می‌برد. این هورمون ضروری است تا سلول‌ها را به سمت جذب گلوکز از خون هدایت کند.