مسعود مهدویان فر در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه استان اصفهان نزدیک به یک هزار و ۸۰۰ سازمان مردم نهاد اعم از سمنهای خیریهای و غیرخیریهای دارد، اظهار داشت: این استان در حوزه سازمانهای مردم نهاد به لحاظ تعداد و جمعیت اعضا رتبه نخست و سرآمد کشور است که این امر نشان دهنده مشارکت جویی مردم اصفهان و تمایل آنان به فعالیتهای خیرانه است.
وی خاطرنشان کرد: در استان اصفهان سازمانهای مردم نهاد و خیریههایی وجود دارد که در حوزههای سلامت، عموم بیماریها، پیشگیری، امور آموزشی و حمایت از مددجویان فعالیت میکنند و این خیریهها فقط در اصفهان وجود دارد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری اصفهان ابراز داشت: در دوره جدید فعالیتها، رویکرد ما توانمندسازی و آموزش افرادی است که با نیتی خیر وارد فعالیتهای مردم نهاد میشوند تا بتوانند وظایف و مفاد اساسنامهای را که خودشان تهیه میکنند، با کمترین مشکل انجام دهند.
مهدویان فر با تاکید براینکه ارائه برنامههای آموزشی و توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد در دستور کار است، خاطرنشان کرد: در سال جاری تاکنون ۶ جلسه براب توانمندسازی و آموزش سمنها برگزار کردیم.
وی با بیان اینکه حمایت استانداری از سمنها، تسهیلگری و بسترسازی است، اظهار داشت: در برخی موضوعات خاص که اولویت فرهنگی و اجتماعی است از جمله آسیبهای اجتماعی، خانواده، جوانی جمعیت و … منابع مالی نیز برای توانمندسازی در اختیار سمنها قرار میگیرد اما سازمانهای مردم نهاد باید مردم نهاد بوده و از ظرفیتهای مردمی در کنار منابع مالی مردمی برای انجام امور خیرخواهانه استفاده کنند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری اصفهان با بیان اینکه بیشترین تعداد و فعالیت سمنهای استان خیرانه است، افزود: سازمانهای مردم نهاد فرهنگی، دینی و مذهبی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پس از امور خیریهای قرار دارند و فعالیتهای مردمی در این زمینهها سه رتبه اول استان است.
مهدویان فر خاطرنشان کرد: جلسات شورای حمایت و توسعه تشکلهای مردم نهاد اصفهان در سطح ملی، استانی و شهرستانی تشکیل میشود که هدف آن حمایت از تشکلهای مردمی موجود مانند سمنها و خیریهها و نظارت بر عملکرد و فعالیتهای آنان برای تسهیلگری و بستر سازی ظهور و بروز مشارکتهای مردمی به ویژه نسل جوان به صورت ساختارمند است.