به گزارش خبرنگار مهر، ورایتی اعلام کرد در مراسم افتتاحیه جشنواره امسال لورن، بازیگر قدیمی سینمای ایتالیا، با دریافت جایزه یک عمر دستاورد هنری مورد تقدیر قرار گرفت.
جایزه یک عمر دستاورد هنری جشنواره رم به سوفیا لورن رسید
در مراسم تقدیر از ستاره برنده اسکار که بیش از نیم قرن سابقه فعالیت هنری دارد، گروهی از چهرههای سینمایی و سیاسی از جمله ژیل ژاکوب رئیس جشنواره فیلم کن، والتر ولترونی شهردار رم و فرانچسکو روتلی وزیر فرهنگ ایتالیا حضور داشتند. لورن 73 ساله پس از دریافت جایزه گفت: "امیدوارم استحقاق این جایزه را داشته باشم."
جشنواره امسال با نمایش فیلم جنایی "نفس دوباره" به کارگردانی آلن کورنو و بازی مونیکا بلوچی و دانیل اوتوی آغاز شد که بازسازی فیلمی به همین نام به کارگردانی ژان ـ پییر ملویل است که سال 1966 با بازی لینو ونتورا ساخته شد. داستان فیلم در دهه 1950 روی میدهد و درباره یک گانگستر پا به سن گذاشته است که از زندان میگریزد و با یک دنیای زیرزمینی کاملا متفاوت رو به رو میشود. سال گذشته جشنواره رم با فیلم "خز" با بازی نیکول کیدمن آغاز شد.
پس از نمایش فیلم "نفس دوباره"، فیلم هشت دقیقهای "آنا مانیانی، لوپا رومانا" پخش شد که درباره بازیگر فقید اهل رم و شامل تصاویری است که ژاکوب کنار هم قرار داده است. این یکی از آخرین فیلمهایی بود که ماه مه گذشته در جشنواره کن به فیلم گروهی "هر کس سینمای خودش"، ساخته برندگان قبلی نخل طلا اضافه شد. ضمن اینکه حضور ژاکوب در رم از اهداف بلندپروازانه برگزارکنندگان جشنواره رم خبر می دهد.
روز گذشته در بخش خارج از مسابقه فیلم "الیزابت: عصر طلایی" به کارگردانی شکار کاپور با بازی کیت بلانشت برای نخستینبار در اروپا به نمایش درآمد. این فیلم را شکار کاپور کارگردانی کرده و ملکه انگلستان را در دورهای به تصویر می کشد که در اوج قدرت خود قرار دارد. او در همان حال که باید با ملکه اسپانیا رودررو شود، ناچار است با نقاط ضعف خود به عنوان یک زن ازدواج نکرده و بی فرزند کنار بیاید.
بلانشت در "عصر طلایی" نقش خود را در فیلم "الیزابت" تکرار کرده که فصل دیگری از زندگی ملکه در آن ترسیم شده بود. در فیلم اول داستان به قدرت رسیدن الیزابت دختر جوان هنری هشتم مور توجه بود. بلانشت به خاطر فیلم اول که سال 1998 به بازار آمد نامزد اسکار شد. جفری راش نیز دوباره در نقش سر فرانسیس والسینگهام مشاور ملکه ظاهر شده است. کاپور در نشست مطبوعاتی فیلم گفت قسمت سوم این فیلم را هم میسازد.
بلانشت هم گفت اشتباه بود اگر بازی در فیلم دوم را نمیپذیرفت. او از الیزابت به عنوان "یکی از زنان فوق العاده تاریخ" یاد کرد و افزود برخلاف نمایشنامه های شکسپیر، داستان زندگی الیزابت اول به گونهای است که میتوان "به اشکال مختلف آن را تفسیر کرد." نمایش "الیزابت: عصر طلایی" با استقبال خوب تماشاگران و منتقدان همراه بود.
دیروز فیلم "حافظ" ابوالفضل جلیلی نیز در بخش مسابقه نمایش داده شد و خود کارگردان با حضور در نشست مطبوعاتی به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد. این فیلم داستان یک جوان حافظ قرآن است که معلم دختر یک مفتی میشود و به او دل میبازد. از آنجا که دختر پشت دیوار است، این معلم جوان صرفا به خاطر قدرت صدای او عاشقاش می شود. جلیلی درباره فیلم خود گفت: "من در یک خانواده مذهبی بزرگ شدم و باید یاد می گرفتم با انکار زندگی کنم. در 15 سالگی میخواستم روزنامهنگار شوم، اما میدانستم نمیتوانم آزادانه این کار را انجام دهم. بنابراین فیلمسازی را انتخاب کردم ... من به رویا نیاز دارم."
امروز در جشنواره رم فیلم "جوانی بدون جوانی"، نخستین ساخته فرانسیس فورد کوپولا پس از 10 سال نمایش داده می شود و خود او در جشنواره شرکت میکند. روز دوشنبه فیلم "شیرها برای برهها" به کارگردانی رابرت ردفورد با بازی تام کروز و مریل استریپ برای اولین بار در دنیا به نمایش درمیآید که داستان آن در افغانستان روی میدهد. انتظار می رود ردفورد و کروز در نشست مطبوعاتی این فیلم در روز سه شنبه شرکت کنند.
دومین جشنواره فیلم رم تا 27 اکتبر (پنجم آبان) ادامه دارد. مانند سال گذشته یک هیئت داوران شامل چهرههای شناخته شده برندگان جوایز بهترین فیلم، فیلم برگزیده هیئت داوران و بهترین بازیگر مرد و زن را از میان 14 نامزد انتخاب میکند.