به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در کلان شهرهایی چون تهران که مشکل بزرگ، کمبود وقت و دشواری در جابجایی به خاطر ترافیک سنگین شهری است، خرید از هایپرمارکت ها راهکار هوشمندانه ای به حساب میاید. باتوجه به تنوع و حجم بالا محصولات، فروشگاه باید به گونهای چیدمان بشود که حداکثر استفاده از فضا بشود همچنین خریدار به تمامی محصولات و به راحتی دسترسی داشته باشد. تجهیز کردن فروشگاههای بزرگ به ویژه هایپرمارکت ها به ابزار عجیب و پیچیدهای نیاز ندارد. علاوه بر زیرساختهای اولیه ی بنا، با برپایی راهروهای قفسه بندی شده و ساخت چرخهای فروشگاهی زیرسازی این فروشگاههای بزرگ آماده میشود. برای ساخت این قفسههای فروشگاهی و چرخهای خرید از لوله و پروفیل مبلی استفاده میشود. چند دلیل باعث شده این مقاطع گزینه مناسبی برای این منظور باشد. شاید بتوان گفت قیمت پروفیل مبلی به عنوان مادهی اولیه مصرفی مهمترین نکته است. درادامه فرآیند تولید این قفسه و چرخهای فروشگاهی را توضیح خواهیم داد.
فرآیند تولید چرخ فروشگاهی:
همان طور که توضیح دادیم ابعاد هایپرمارکت ها بسیار بزرگتر از خاروبار فروشیهای معمول است. به این شکل امکان تهیه طیف گستردهای از محصولات در این فروشگاهها وجود دارد. درنتیجه حجم خرید از این فروشگاهها هم بسیار بیشتر از مغازههای کوچک است. مشتری برای حمل حجم بالای خرید خود به ابزاری چون چرخ خرید نیاز دارد. با طراحیها و قابلیتهای متفاوتی این چرخها را میتوان تولید کرد. از مواد گوناگونی نیز برای ساخت آنها استفاده میشود. امروز اما مقاطع فولادی و پلاستیک مناسبترین آنها هستند. لوله و پروفیل مبلی باتوجه به ویژگیهای مناسبی که دارند بهترین گزینه برای ساخت این محصولات هستند. در ادامه فرآیند تولید این چرخها را توضیح خواهیم داد و تأثیر قیمت پروفیل مبلی بر استفاده گسترده از آنها را بررسی خواهیم کرد. این چرخها از ۴ بخش اصلی (چرخ، پایه، سبد و دسته) تشکیل شده اند.
اولین مرحله ساخت:
سبد قسمتی از چرخ است که اقلام خریداری شده درون آن قرار میگیرد. سبد نمونههای فولادی این چرخها را به شکل توری میسازند تا وزن کمی داشته باشد و حمل آن برای مشتری سادهتر باشد. برای ساخت این سبدها قطعات فلزی نازک به شکل توری روی هم قرار گرفته و با جوشکاری به هم متصل میشوند. دورتادور این توری چهارچوبی فولادی جوش داده میشود سپس با دستگاههای بزرگ پرس، این توری به شکل یک سبد بزرگ خم میشود. گرچه این قطعات نازک و ظریف به نظر می رسند اما برای خم کردن و ساخت سبد از آنها به فشاری برابر با ۲۰ تن نیاز است.
درون سبد خرید قسمت کوچک و تاشویی به عنوان صندلی کودک هم قرار دارد.
دومین مرحله ساخت:
قدم بعدی برای ساخت این چرخها نصب دسته است. برای دسته از لولههای یک تکه خمکاری شده استفاده میشود. این قسمت به طور خاص با لوله ساخته میشود تا فشاری به دست هنگام حمل وارد نکند. برروی این دستهها معمولاً روکشی پلاستیکی با فومی قرار میگیرد که حس بهتری برای جابجایی دارد.
سومین مرحله ساخت:
در مرحلهی سوم شاسی این چرخها به عنوان پایه و اصلیترین بخش ساخته میشود. برای این قسمت از لولههای یک تکه خمکاری شده استفاده میکنند. باتوجه به ابعاد نسبتاً بزرگ چرخها از لوله و پروفیل مبلی چهار متری برای این منظور استفاده میکنند. سبد روی این شاسی و چرخها زیر شاسی قرار میگیرد.
چهارمین مرحله ساخت:
پایههای چرخدار بخش چهارم و پایانی چرخهای خرید هستند. خود چرخها معمولاً پلاستیکی هستند اما پایه آنها که به شاسی چرخ خرید متصل میشود از آهن ساخته شده اند. در قدم پایانی این چهار بخش با جوشکاری به هم متصل میشوند و برای رنگ یا آبکاری ارسال میشوند.
فرآیند تولید قفسه فروشگاهی:
به کمک این قفسههای فروشگاهی سالن بزرگ فروشگاه به شکل راهرو تقسیم بندی میشود. به این شکل میتوان حداکثر استفاده را از فضا برد. ارتفاع این قفسهها نه خیلی زیاد و نه خیلی کم است. به حدی است که امکان دسترسی به بالاترین طبقه آن برای اکثریت افراد وجود داشته باشد. معمولاً چهار طبقه دارند اما تعداد و فاصلهی این طبقات قابل تغییر و تنظیم است. تعداد زیاد این قفسه در یک فروشگاه و ابعاد نسبتاً بزرگ آنها باعث شده ارزانترین و مقاومترین ماده اولیه مناسبترین برای این منظور باشد. باتوجه به مقاومت و قیمت پروفیل مبلی، این مقطع مناسبترین گزینه برای این منظور است. فرآیند تولید این قفسهها را میتوان به چهار مرحله تقسیم کرد که درادامه درمورد آن توضیح میدهیم.
اولین مرحله ساخت:
ساخت ستون مهمترین مرحله درفرآیند تولید قفسه فروشگاهی است. از پروفیل مبلی به عنوان ستون استفاده میشود. پروفیلها بر اساس ارتفاع نهایی قفسهای که تصمیم بر تولید آن را داریم برش داده میشود. ضخامت، ابعاد و ارتفاع پروفیل تعیین میکند قفسه تولید شده چه تعداد ستون داشته باشد و درچه فاصلهای از هم قرار بگیرند.
دومین مرحله ساخت:
بعد از تعیین ارتفاع ستون، این قطعات برای سوار شدن طبقات پانچ میشوند. بسته به تعداد و فاصلهی طبقات سه یا چهار نقطه بر روی ستون پانچ میشود. بالاتر و پایینتر این نقاط نیز پانچ میشود تا امکان جابجایی طبقات و تغییر ارتفاع آنها نیز وجود داشته باشد. قسمت انتهایی این طبقات قلابهایی دارد که درون سوراخ پانچ قرار میگیرد.
سومین مرحله ساخت:
عموماً از ورقهای روغنی به عنوان طبقات این قفسهها استفاده میکنند. مرحله سوم مربوط به پردازش این طبقات است. برای ساخت طبقات، ورقها در قسمت بیرونی با خمکاری دوبل میشود. به این شکل هم مقاومت بیشتری دارد و هم به خوبی درون حفرهی ستون چفت میشود.
چهارمین مرحله ساخت:
در مرحلهی چهارم این قطعات به هم جوش داده میشوند. نه همه ی بخشها اما بسیاری از آنها برای ایجاد استحکام بیشتری با جوشکاری به هم متصل میشوند. صفحهای پشت ستونها قرار میگیرد که برای استحکام بیشتر با جوشکاری به ستون متصل میشود. اما طبقات به این صفحه و ستونها با جوش متصل نمیشود تا قابل جابجایی باشند.
پنجمین مرحله ساخت:
مرحلهی پایانی نیز مربوط به رنگکاری این قفسهها است. کیفیت رنگ کاری کاملاً بستگی به کیفیت ورق مصرفی دارد. کیفیت ورق حین انجام کار مشخص میشود به همین دلیل خرید از برندهای باکیفیت چون گروه صنعتی صبا میتواند تضمین کیفیت این محصولات پیش از استفاده باشد.
سخن پایانی:
فرآیند پذیری خوب، کیفیت سطحی مناسب برای رنگ و آبکاری، مقاومت بالا و وزن کم در کنار قیمت مناسب پروفیل مبلی از جمله ویزگی های مناسب و کاربردی این مقاطع هستند که باعث شده کاربرد آنها در این زمینه و برای ساخت و تولید محصولات مشابه افزایش پیدا کند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.