بر اساس اعلام معاونت علمی ۱۷۳۵ مجموعه دانش‌بنیان به رونق بازار ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته کمک کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، شاید یکی از کوتاه‌ترین و مطمئن‌ترین مسیرها و ابزارها برای هوشمندسازی حمل‌ونقل؛ استفاده از تجهیزات و دستگاه‌های آزمایشگاهی است که در اختیار پژوهگشران و فعالان این عرصه قرار می‌گیرد.

تجهیزاتی که در اختیار برخی آزمایشگاه‌ها و مراکز پژوهشی است و دسترسی به آنها برای همه فعالان و پژوهشگران این عرصه میسر نیست. به همین دلیل اشتراک گذاری این تجهیزات می‌تواند گامی اثرگذار هم در بهره‌برداری بیشتر و بهتر از این محصولات باشد و هم دسترسی پژوهشگران و علاقه‌مندان به موضوع توسعه فناوری و هوشمندسازی حمل و نقل را میسر می کند.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز در قالب شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و ترغیب و تشویق مراکز آزمایشگاهی و پژوهشی به اشتراک گذاری تجهیزات کاربردی خود در این حوزه با پژوهشگران و فعالان این حوزه؛ تلاش می‌کند تا دسترسی‌ها به این امکانات و دستگاه‌ها تسهیل شود.

بر همین اساس در حال حاضر ۲ هزار و ۳۲۳ تجهیز آزمایشگاهی توسط ۷۶ مجموعه آزمایشگاهی کاربردی در حوزه حمل‌ونقل به اشتراک گذاشته شده است. تجهیزاتی همچون «اتوکلاو»، «انکوباتور»، «باسکول دیجیتال»، «ترانسفورماتور فرکانس قدرت»، «تونل باد مادون صوت»، «جریان سنج سوخت»، «جک آزمون مقاومت خمشی»، «حمام آزمون تعیین میزان ممانعت از زنگ زدگی»، «حمام کنترل دما گردشی گرمایشی/سرمایشی»، «دستگاه آزمون باتری» و غیره که برای توسعه حمل و نقل در کشور کاربردی و راهبردی هستند.