به گزارش خبرنگار مهر، محمد امیر زمانی عصر چهارشبنه در اولین رویداد ملی توسعه فناوری و نوآوری امید در هرمزگان بیان داشت: دبیرخانه طرح محور امید به هر طرحی که به دنبال انباشت سرمایه و پولدار کردن سرمایه داران باشد، بودجه تخصیص نمیدهد بلکه به دنبال افزایش بهره وری و اشتغالزایی هستیم.
زمانی بیان داشت: ایده اجرایی طرح محور امید بعد از دیدار رهبری با نخبگان در سال ۱۴۰۰ شگل گرفت. با فرمایش مقام معظم رهبری، به اکوسیستم علم و فناوری کشور و توسعه مناطق کم برخوردار ورود کردیم تا تقاطع را برطرف کنیم.
دبیر طرح ملی محور امید با اشاره به اینکه حاصل تلاش تمامی دستگاههای اجرایی است که در این طرح مشارکت دارند، عنوان کرد: هدف نهایی ما توسعه اقتصاد دانش بنیان برای مردم است که هم نخبگان، هم کسب و کارها و هم شرکتهای دانش بنیان را شامل میشود.
وی ادامه داد: هشت ماه تلاش صورت گرفت و سند مسائل فناور میگو نیز به دست آمد و جامعترین سند در حوزه نیازهای صنعت میگو آماده شد و به تمامی دستگاههای اجرایی از جمله سازمان شیلات و معاون فناوری ریاست جمهوری ارسال شده و اکنون به عنوان یک نقشه راه در حوزه میگو به ثبت رسید.
زمانی با بیان اینکه در استان هرمزگان در طول پنج سال اگر طرحهای پیشنهادی مان عملی شود میزان بهره وری به اندازه پنج برابر درآمد استان در سالجاری خواهد بود، بیان کرد: در سالهای آتی نیز نگاه به اقتصاد دریا محور تداوم خواهد داشت و به هیچ وجه در وضعیت فعلی متوقف نمیشویم.
زمانی با اشاره به اینکه بازدید از مزارع الگویی که این طرح در آنها عملیاتی شده نیز برنامه پایانی خواهد بود، اضافه کرد: دبیرخانه طرح محور امید منابع زیادی مصوب نکرده و به هر طرحی که به دنبال انباشت سرمایه و پولدار کردن سرمایه داران باشد، بودجه تخصیص نمیدهد بلکه به دنبال افزایش بهره وری و اشتغالزایی هستیم.
زمانی گفت: در حال حاضر استان هرمزگان حدوداً دارای هزار و ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی بدون جزایر و ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر با جزایر است. این موضوع نشان دهنده این است که استان هرمزگان قطب بسیار مناسبی برای فعالیت است.
وی ادامه داد: در آغاز طرح محور امید با بخشهای شیلات و کشاوری و به خصوص پرورش میگو کار را شروع کردیم. زیرا در استان هرمزگان از دیرباز این دو بخش از عوامل کسب درآمد مردم بوده است و همچنین زمینههای فعالیت در این دو بخش بسیار متنوع است.