رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت از تدوین آئین نامه شتابدهنده های تخصصی سلامت خبر داد و گفت: این آئین نامه در آستانه تصویب است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر حمید رضا بنفشه در پنل تولید و توسعه فناوری ها و نوآوری های سلامت در اجلاس معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی با اشاره به توسعه فناوری ها و نوآوری های سلامت و به کارگیری آن به عنوان یک هدف استراتژیک به ارائه گزارشی از وضعیت کنونی این حوزه در کشور پرداخت.

وی با اشاره به شاخص جهانی نوآوری اظهار داشت: رایج ترین شاخصی که روند فناوری در دنیا را نشان می دهند شاخص جهانی نوآوری است که اکنون رتبه 53 دنیا را داریم. در بررسی این رتبه نشان می دهند که وضعیت ما در خروجی بهتر از ورودی هاست که باید دلایل آن مورد بررسی قرار گیرد. نتیجه گیری ها می گوید ترند صعودی است ولی وضعیت کاملا مطلوب نیست. راندمان رو به رشد است. پیچیدگی های کسب و کار نیازمند برنامه ریزی بیشتری است.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت به تشریح وضعیت اکوسیستم فناوری سلامت در کشور پرداخت و گفت: طی سال گذشته ایجاد سه پارک علم و فناوری سلامت، راه اندازی 8 مرکز رشد فناوری سلامت و ایجاد 7 مرکز نوآوری با مجوز شورای گسترش کارنامه سال جاری در حوزه فناوری است که نشان می دهد این زیست بوم در حوزه سلامت تکمیل شده است.

بنفشه با اعلام اینکه محدودیت راه اندازی پارک های علم و فناوری به کلان مناطق برداشته شده است، افزود: با ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان در یک سال جاری چالش های آن رفع شده است و اکنون دانشگاه های علوم پزشکی میتوانند نسبت به راه اندازی پارک اقدام کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید با توجه به وضعیت موجود و محدودیت منابع هدفمند و طبق نیازهای جامعه اقدام شود، عنوان کرد: انتظار داریم پارک های علم و فناوری منبع درآمد برای دانشگاه ها باشند. طبق قانون جهش تولید دانش بنیان، شرکت ها می توانند با حضور در پارک ها سند عرصه دریافت کنند. در مباحث قوانین معافیت مالیاتی و جبران هزینه کرد تحقیق و توسعه شرکت ها از مالیات راهکارهایی دیده شده است.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: به زودی امکان تاسیس پردیس های فناوری سلامت با احتساب منافع دانشگاه های علوم پزشکی فراهم می شود.

وی افزود: در مرحله نهایی تدوین آیین نامه شتابدهنده های تخصصی سلامت است زیرا زیست بوم فناوری سلامت بدون شتابدهنده ها کامل نمی شود.

بنفشه، توسعه فناوری سلامت در حوزه مراکز نوآوری را یکی از اهداف معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برشکرد و گفت: از دیگر اهداف راه اندازی مراکز رشد نوآوری تخصصی است. در صورت وجود برنامه مشخص دانشگاه ها می توانند درخواستشان را ثبت کنند.

وی یادآور شد: جهت تسهیل فرآیند تجاری سازی محصولات دانش بنیان تفاهم نامه سه جانبه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو به امضا رسیده است که فرصت ارزشمندی را برای شرکت های مستقر در مراکز رشد فراهم ساخته است.