محمود تلافی نوغانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه رقابتهای ملی ساخت ماهواره کوچک مقیاس در ایوانکی برگزار شد، تاکید کرد: در ابتدای این رقابتها ۸۳ تیم حضور داشتند و ماهوارههای کوچک مقیاس را برای حضور در رقابتها ارائه کردند که پس از داوریهای صورت گرفته در نهایت ده تیم به دور نهایی راه یافت.
وی با بیان اینکه این تیمها در مرحله نهایی امروز در ایوان کی با هم رقابت کردند، ابراز کرد: این مسابقات ضوابطی دارد که در آن تیمهای شرکت کننده باید ماهوارههای ابعاد کوچک به اندازه ۱۵ سانتی متر را بسازند که بتواند در هوا اطلاعات گردآوری و مخابره کند.
دبیر اجرایی مسابقات ماهوارههای کوچک مقیاس با بیان اینکه مقیاس این ماهوارهها باید اندازه یک نوشابه قوطی باشد، بیان کرد: این ماهوارهها از ارتفاع ۳۰۰ متری زمین رها شده و باید بتوانند تمام اطلاعات محیطی را مخابره کنند.
تلافی با بیان اینکه اطلاعات و دادهها توسط تیم تحلیل و داوری مورد ارزیابی قرار میگیرد و سپس تیمهای برتر معرفی میشوند، ابراز کرد: این ماهوارهها باید بتوانند علاوه بر عکاسی، اطلاعات را به زمین مخابره کنند.
وی با بیان اینکه این رقابتها شاید در نگاه اول ساده باشد اما به واقع مملو از فناوری و پیچیدگی است و جوانان مستعد خوبی در آن حضور دارند، گفت: یکی از ارکان داوری این رقابتها این است که ماهوارهها زمانی که از ۳۰۰ متری زمین رها میشوند باید تمام دادهها را ارسال و با چتری به زمین فرود بیایند و حتی میزان آسیبی که دیدهاند نیز ارزیابی خواهد شد چرا که یکی از فاکتورها همین سلامت و استحکام ماهوارهها است.
دبیر اجرایی مسابقات ماهوارههای کوچک مقیاس با بیان اینکه پژوهش، روند ساخت و تولید و همچنین چالش کوچک مقیاس بودن همگی در زمره دشواریهای این رقابت است، گفت: شبیه سازی عملیات و داده برداری و سنجش دادههای محیطی همگی در زمره بخشهای مهم این رقابت جذاب هستند.