بهمن جعفری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت فولاد ازنا، اظهار داشت: این طرح از سال ۸۵ آغاز شده و فاز اول آن تولید انواع ورقهای فولادی با ظرفیت ۱.۲ میلیون تن است.
فولاد ازنا درگیر مشکلات حقوقی
وی با بیان اینکه در حال حاضر این مجموعه دچار مسائل حقوقی است، عنوان کرد: وزیر صمت و همچنین استاندار لرستان پیگیر رفع مسائل و مشکلات این مجموعه هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با تاکید بر اینکه این مجموعه دارای مصوبه سفر دولت به استان نیز است، افزود: به سرمایه گذار این مجموعه مهلتی داده شده تا به تعهدات خود عمل و نسبت به راه اندازی و تأمین منابع مالی آن اقدام کند.
جعفری، ادامه داد: در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید نیز درخواست و موارد مدنظر این مجموعه اخذ و به ستاد تسهیل ملی منعکس شد.
وی با تاکید بر اینکه در ستاد تسهیل ملی نیز یک سری موارد را به سرمایه گذار پروژه از جمله اینکه نسبت به تأمین منابع مالی اقدام کند، منعکس شد، افزود: بخش اعظمی از ارز مورد نیاز این پروژه در سال ۸۵ توسط بانک صنعت و معدن تأمین و به این مجموعه تزریق شده، الان فاز اول این مجموعه بالغ بر ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، متأسفانه شرایط خوبی را ندارد.
خلع ید در انتظار سرمایهگذار طرح
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، بیان داشت: جلسات متعددی در سطح وزارت، دستگاه قضا و… برای این مجموعه برگزار کردهایم، امیدواریم سرمایه گذار به تعهدات خود عمل کند، در غیر این صورت روشهای دیگری از سوی بانک صنعت و معدن به کار گرفته میشود و نسبت به خلع ید آن اقدام میشود.
جعفری، تاکید کرد: در روزهای پایانی مهلت سه ماهه به سرمایه گذار هستیم، ما منتظریم که گزارش کاملی از این مجموعه تهیه کنیم و به مراجع بالا دست، استاندار، وزیر صمت و … منعکس کنیم تا در این خصوص تصمیم گیری صورت گیرد، چرا که این مجموعه یکی از مطالبات به حق مردم و جز مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان است.
صنعت نیمهتمامی در آستانه ۲۰ سالگی
بنا بر این گزارش، یکی از مطالبات مردم شهرستان ازنا فعال شدن کارخانه فولاد ازنا است که بیشتر از ۱۹ سال فقط وعده شنیده است، مجوز اولیه کارخانه فولاد ازنا سال ۸۱ صادر و فعالیت رسمی برای احداث این کارخانه از سال ۸۵ آغاز شد، این واحد صنعتی که یکی از مهمترین پروژههای استان لرستان در این حوزه محسوب میشود قرار بوده با ظرفیت تولید سالانه یکمیلیون و ۲۰۰ هزار تن ورق در فاز اول و سالانه ۷۰۰ هزار تن فولاد در فاز دوم وارد چرخه فعالیت شود.
این پروژه صنعتی از آن جهت برای لرستان و لرستانیها ارزشمند است که بهرهبرداری از آن میتواند بهطور مستقیم هزار و ۵۰۰ شغل در یکی از بیکارترین استانهای کشور ایجاد کند که این رقم مجزا از اشتغال غیرمستقیم این واحد صنعتی است.
از سوی دیگر مجتمع فولاد ازنا در صورت بهرهبرداری کامل میتواند از خروج سالانه میلیونها دلار ارز از کشور جلوگیری کرده و به این لحاظ نیز از مهمترین واحدهای صنعتی کشور محسوب میشود و این در حالیست که همچنان وضعیت آن در میان وعدههای مسئولان در هالهای از ابهام است.