به گزارش خبرنگار مهر، وجیه الله جعفری امروز سهشنبه در سومین کنفرانس استیل پرایس با موضوع اکتشافات ذخایر معدنی، فرصتها و چالشها ارزش ذخایر برجا و قطعی شده معدنی اکتشاف شده توسط ایمیدرو و شرکتهای تابعه در سراسر کشور را ۲۸ میلیارد دلار برشمرد و اظهار کرد: این ذخایر قطعی شده در مناطق مختلف شامل سنگ آهن، سرب و روی، طلا، مس، بوکسیت، باریت، زغال سنگ و همچنین شورابه است که ۱۰۰ میلیون دلار هزینه برای آنها انجام شده است.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو با تأکید بر اینکه باید اکتشافات در کشور به سمت عمق هدایت شود، افزود: ما باید به دنبال آموزش نیروی انسانی و همچنین تقویت پیمانکاران، تأمین تجهیزات آزمایشگاهی و حفاری به ویژه در مقوله ژئوفیزیک و اکتشافات هوایی باشیم تا بتوانیم به ذخایر قطعی و عمقی برسیم.
وی ادامه داد: از ۹۲ پهنه اکتشافی به وسعت ۵۴۰ هزار کیلومتر مربع که در اختیار ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید قرار گرفته، تاکنون ۵۱۱ محدوده امیدبخش به وسعت ۲۰ هزار کیلومتر مربع حاصل شده است و تا امروز ۱۶۶ پروانه اکتشاف در پهنهای به وسعت چهار هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع صادر شده است.
معاون وزیر صمت گفت: اقدام مهم دیگری که توسط ایمیدرو با کمک سازمان زمین شناسی در حال انجام است، تولید اطلاعات پایه در دو استان کشور و تولید نقشههای زمین شناسی با مقیاس یک پنجاههزارم و اقتصادی است که منجر به آنومانی های جدید خواهد شد.
جعفری ادامه داد: امروز در موضوع تولید اطلاعات پایه، سازمان زمین شناسی در حال تلاش است و ایمیدرو نیز با حضور خود به دنبال کاهش ریسک اکتشافات است تا به بخش خصوصی کشور به منظور حضور در مقوله اکتشافات کمک شود.
وی یادآور شد: تا دو سال قبل تنها ۲۰۰ هزار متر حفاری در کشور انجام میشد که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۵۰۰ هزار متر رسید و پیشبینی میشود امسال به بیش از ۹۰۰ هزار متر برسد که نیاز به تجهیزات دارد؛ این در حالی است که کل دستگاههای حفاری موجود در کشور ۲۸۴ دستگاه است.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو، استراتژی کلی ایمیدرو را تنوعبخشی به مواد معدنی برشمرد و گفت: در حالی که قبلاً فقط در زنجیرههای فولاد، آلومینیوم و مس فعال بودیم، امروز به دنبال آن هستیم تا در همه حوزهها ورود کنیم.
وی اضافه کرد: با مطالعه طرحی که طی دو سال گذشته از سوی ایمیدرو و سازمان زمین شناسی انجام شده، منجر به توسعه ۱۴ عنصر شده که در برخی از آنها همانند فسفات یا پتاس، هرچند کار شده اما زنجیرههای آنها تکمیل نشده است.
معاون وزیر صمت افزود: با انجام عملیات اولیه از سوی ایمیدرو که منجر به کاهش ریسک میشود، در دو سال گذشته در خراسان جنوبی نخستین فرآوری مس و طلا توسط ایمیدرو انجام و پس از آن بخش خصوصی به این موارد ورود کرد که میتواند یکی از معادن قابل توجه طلای کشور را در این استان سر و شکل دهد.
وی گفت: در سیستان و بلوچستان نیزه فراوری معادن مس جدید در برنامه قرار گرفته است و با حضور شرکتهای بزرگی که به شکل کنسرسیوم کار میکنند، معادن طلا و همچنین معدن مس جانجا توسعه یافته است؛ بر این اساس برنامههای توسعهای از سوی ایمیدرو سبب شده تا بخش خصوصی در کنار دولت فعالتر شود.