به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «سید صولت مرتضوی» در ادامه سفر به ایروان و در دیدار با «واهان کروبیان» وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان، با تشریح ظرفیتهای تولیدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نقشآفرینی این مجموعه در اقتصاد ایران، اظهار داشت: با برنامهریزی اصولی میتوانیم به تحقق تبادلات سه میلیارد دلاری ایران و ارمنستان کمک کنیم.
وی افزود: در سالهای گذشته گامهای خوبی در زمینه توسعه مناسبات با منطقه قفقاز و کشور ارمنستان از سوی جمهوری اسلامی ایران برداشته شده؛ اما همچنان از ظرفیتهای متنوع مناسبات استفاده نشده است.
مرتضوی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی علاوه بر مدیریت و سیاستگذاری حوزه کارگری و کارفرمایی در کشور، سهم قابل توجهی از اقتصاد ایران را راهبری میکند، گفت: میتوانیم نقش مؤثری در توسعه تجارت دو کشور ایفا نمائیم و بخش قابل توجهی از نیازهای ارمنستان در بخشهای مختلف تجاری، صنعتی و پتروشیمی را تأمین کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه حملونقل و انرژی، ستونهای مناسبات اقتصادی دو کشور هستند، اظهار داشت: تلاش میکنیم به تثبیت جایگاه حملونقل ارمنستان در منطقه کمک کنیم.
وی گفت: ما برای نقش ترانزیتی جمهوری ارمنستان اهمیت قائلیم و تأسیس کریدور خلیجفارس- دریای سیاه با عضویت ارمنستان، گرجستان، یونان و بلغارستان را با جدیت دنبال میکنیم.
مرتضوی با بیان اینکه در توسعه مسیر ترانزیتی خلیجفارس-دریای سیاه از مسیر ارمنستان نگاه و منافع مشترکی داریم، افزود: تکمیل مسیر شمال-جنوب ارمنستان، حلقه اتصال مهمی در زنجیره ترانزیتی منطقه میتواند باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در همین راستا شرکتهای توانمند ایرانی که بخشی از آنها تحت مدیریت وزارت کار قرار دارند آماده مشارکت و همکاری با ارمنستان در توسعه و بهبود زیرساختهای این کشور هستند.
وی به ظرفیتهای معدنی، صنعتی، ترانزیتی و دارویی در اختیار وزارت کار نیز اشاره کرد و گفت: با اعلام نیاز دولت ارمنستان میتوانیم انواع محصولات مورد نیاز آنها را در راستای اسناد مبادلهشده تأمین میکنیم.
مرتضوی همچنین از آمادگی لازم برای تبادل تفاهمنامههای اقتصادی محصولمحور بین تهران- ایروان خبر داد.
«واهان کروبیان» وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان نیز در این نشست با استقبال از توسعه همکاریهای اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران، گفت: دولت ارمنستان ساخت مجتمعهای آموزشی را در نقاط مختلف ارمنستان به ویژه در استان سیونیک را در دستور کار خود قرار داده است و با توجه به تجربیات ایران در زمینه توسعه مجتمعهای آموزش فنی و حرفهای، از حضور متخصصین ایرانی استقبال میکنیم.
وی افزود: موقعیت استراتژیک دو کشور میتواند به تحولات حملونقل و ترانزیتی منطقه کمک کند.
وزیر اقتصاد ارمنستان با تأکید بر لزوم اجرای اسناد مورد توافق مقامات دو کشور، اظهار داشت: روابط سیاسی دو کشور در سطح مطلوبی بوده و همین موضوع بستری برای توسعه تبادلات تجاری است.
در این نشست «غلامحسین حسینی نیا» معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، «علیمحمد قادری» معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی، «عباس بدخشان ظهوری» سفیر ایران در ارمنستان، «علیرضا عسگریان» دستیار ویژه وزیر و «حامد فروزان» مدیرکل امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز که وزیر کار را در سفر به ارمنستان همراهی میکنند، حضور داشتند.
«سید صولت مرتضوی» در صدر هیأتی بلندپایه به دعوت «نارک میکرتچیان» وزیر کار و امور اجتماعی جمهوری ارمنستان، شامگاه یکشنبه هفتم اسفندماه ۱۴۰۱ با استقبال مقامات ارشد سیاسی ارمنستان و سفیر ایران وارد فرودگاه بینالمللی زوارتنوتس ایروان شد.
دیدار با برخی وزرا و مقامات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جمهوری ارمنستان و بازدید از مراکز اقتصادی و تجاری این کشور به منظور گفتوگو و تبادلنظر پیرامون گسترش همکاریهای دوجانبه در قالب کمیسیون مشترک از جمله برنامههای وزیر کار جمهوری اسلامی ایران در این سفر است.