خبرگزاری مهر، گروه استانها - بهرام قربانپور: جوانان بدون تردید سرمایههای ارزشمند جامعه تلقی میشوند، بی توجهی به این سرمایهها میتواند تبعات و آسیبهایی برای جامعه به دنبال داشته باشد.
آینده، مدیریت، پیشرفت و توسعه یک کشور در گرو توجه به همین نسل جوان است که امروز مورد آماج حملات ناجوانمردانه ضد فرهنگها و ضدارزش ها قرار گرفته است.
جوان گرایی در هر عرصهای منشأ اثرات ارزشمند و ماندگار است و این رویکرد و ادعا در دوران دفاع مقدس به اثبات رسیده و میزان قابل توجهی از فرماندهی عملیاتها در هشت سال دفاع مقدس بر دوش جوانان بود و توفیقات اعجاز انگیزی هم به دست آمد.
پذیرش تفکر جوان گرایی در سیستم مدیریتی و یا در بخشهای مختلف امروزه به عنوان یک مطالبه مطرح است چرا که بزرگترها و به اصطلاح پا به سنها حاضر نیستند دست از میز مدیریتی بردارند و صحنه را برای مدیران و افراد جوان خالی کنند و همین موضوع سبب شده تا در مدیر سازی و یا جوان سازی مدیریتی با مشکل جدی روبرو باشیم.
در تکریم شایسته جوانان دچار ضعف رفتاری هستیم
«مهیار خانی مقدم» استاد دانشگاه و کارشناس مسائل امور جوانان با بیان اینکه شنیدن حرفهای جوانان مطالبه جدی است، اظهار کرد: در تفاوت نسلها جوانان را نباید فقط مخاطب شنونده لحاظ کرد بلکه باید حرفها و درد و دلهای آنها را شنید و به آن تأمل کرد.
وی با تاکید بر اینکه فضای گفتمان سازی و اعتماد برای جوانان فراهم شود، افزود: اعتماد به جوانان و بسترسازی برای ایده پردازی و حضور پررنگ آنها منشأ اثرات ارزشمندی خواهد شد.
این استاد دانشگاه با اشاره به نادیده انگاری و روش تربیت در فرآیند رشد افراد، بیان کرد: برخی اشتباهات فردی و رفتاری جوانان را نباید همانند پتکی بر سرشان فرود آورد چرا که این نوع رفتارها منجر شکاف بین نسلی میشود.
خانی مقدم با بیان اینکه در تکریم شایسته جوانان دچار ضعف رفتاری هستیم، گفت: عدم تکریم شایسته جوانان در بخشهای مختلف به انزواطلبی آنها میانجامد.
وی با تاکید بر بروز رسانی برنامههای ویژه جوانان در بخشهای مختلف، افزود: بسیاری از برنامههای محوری برای جوانان در قالب گذشته باقی مانده و برای نسل حاضر اقناع کننده نیست.
این کارشناس مسائل امور جوانان با بیان اینکه خروجی برنامههای راهبردی ویژه جوانان نسبی بوده است، گفت: مشکلات اشتغال و مسائل اقتصادی بخشی از دلایل عمده عدم اقبال عمومی جوانان به ازدواج است اما فقط به موضوعات اقتصادی منحصر نمیشود.
خانی مقدم با بیان اینکه نوع نگاه جوانان به زندگی فردی و اجتماعی تغییر کرده است، اضافه کرد: فردگرایی در بین برخی جوانان به عنوان فرهنگ و سبک زندگی تبدیل شده است.
وی با اشاره به رشد مسئولیت گذاری به جوانان در عرصههای مدیریتی، افزود: سهمیه مدیریتی برای جوانان و جوان گرایی در حوزه مدیریتی در استان قابل قبول نیست.
سبک زندگی اسلامی در جامعه نهادینه شود
این استاد دانشگاه با اشاره به ضعفهای مدیریتی برخی جوانان نخبه در دستگاهها، بیان کرد: جمعیت نخبگان متعلق به مردم هستند و نباید خود را جدا از سایر افراد جامعه بدانند.
خانی مقدم با بیان اینکه تصویرسازی جوانان در فضای مجازی شکل میگیرد، گفت: فاصله واقعیتها و حقایق در فضای مجازی و حقیقی دچار سردرگمی افراد در بخشهای مختلف میشود.
وی با تاکید بر تقویت سواد رسانهای در جامعه، افزود: ارتقای سواد رسانهای در جامعه منجر به تحلیلهای درست بین فضای حقیقی و مجازی میشود.
این کارشناس مسائل امور جوانان با بیان اینکه هویت، امید و توانمندی برای ارائه هنر و نقش آفرینی در جامعه پیش نیاز اصلی جوان امروز است، گفت: مهارت افزایی یکی از نیازهای اساسی برای اشتغال جوانان تلقی میشود.
خانی مقدم با تاکید بر اینکه نهادینه شدن فرهنگ سبک زندگی اسلامی در اولویت قرار گیرد، اضافه کرد: تغذیه روحی و جسمی نسل جوان متناسب با سبک زندگی اسلامی باید صورت گیرد.
معرفی ۵۰ مکان جهت برپایی مراسم جشن ازدواج جوانان
«جهانبخش آرمان» مدیرکل ورزش و جوانان گیلان که دبیری ستاد ساماندهی امور جوانان این استان هم بر دوشش سنگینی میکند، اظهار کرد: ۳۸ دستگاه اجرایی و خدمات رسان عضو ستاد ساماندهی امور جوانان در استان هستند.
وی با بیان اینکه تصمیمات خوبی برای رفع مشکلات اقتصادی، اشتغال و ازدواج جوانان در گیلان گرفته شده، افزود: معرفی ۵۰ مکان جهت برپایی مراسم جشن ازدواج جوانان از سوی دستگاهها از دستاوردهای مهم ستاد ساماندهی امور جوانان در گیلان بوده است.
پرداخت ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات ازدواج در گیلان
مدیرکل ورزش و جوانان گیلان از پرداخت ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات ازدواج در این استان خبر داد و اضافه کرد: بیش از ۱۵ هزار نفر متقاضیان وام ازدواج در گیلان تسهیلاتشان را دریافت کردند.
آرمان با اشاره به تشکیل شورای عالی جوانان در کشور پس از یک دهه معطلی، بیان کرد: اجرای مصوبات شورای عالی جوانان برای همه دستگاهها لازم اجرا است.
وی، اشتغال، مسکن و ازدواج را از دغدغههای مهم جوانان برشمرد و افزود: تصمیمات خوبی برای تسهیلات اشتغالزایی و کارآفرینی در استان گرفته شده است که میتواند منشأ خیر باشد.
مدیرکل ورزش و جوانان با بیان اینکه تسهیلات خوبی در حوزه اشتغال جوان فراهم شده، گفت: همه دستگاهها برای حل مشکلات اشتغال جوانان بسیج شوند.
توجه به مسائل جوانان به روز «جوان» خلاصه نشود
آن طور که مشخص است عمده ترین مشکلات و مطالبات جوانان بیشتر در اشتغال، اقتصاد، مسکن و ازدواج خلاصه شده است اما از لحاظ دیدگاه فرد شناختی، میدان دادن، اعتمادسازی، شنیدن حرفها و درد و دلهای جوانان و بسترسازی برای فضای گفتمانی هم میتواند جزو مطالبات مهم نسل جوان باشد که باید به آن پرداخت.
به نظر میرسد، توجه به مطالبات جوانان و بررسی امورات این قشر اثرگذار و آینده دار در بخشهای مختلف و ارائه راهکارهای راهبردی و اساسی برای حل مشکلات نسل جوان در چارچوب ایام گرامیداشت روز «جوان» نمی گنجد و متولیان امر باید در طول سال برنامهای مدون، هدفمند و اثرگذار در احصا و حل مشکلات جوانان طرح ریزی و پیگیری کنند، در غیر این صورت مطالبات، مشکلات و مسائل جوانان نسل به نسل خواهد چرخید.