وزیر ارشاد در ضیافت بانوان عرصه فرهنگ، هنر و رسانه گفت: قبول دارم که از بانوان در مدیریت‌های اجرایی استفاده نکردیم اما ما باید با فضایی رو به رو شویم که قدرت انتخاب گسترده داشته باشیم

به گزارش خبرنگار مهر، ضیافت بانوان عرصه فرهنگ، هنر و رسانه صبح امروز پنجشنبه ۱۱ اسفند با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عاطفه خادمی مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت و جمعی از بانوان فعال در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه در تالار رودکی برگزار شد.

عاطفه خادمی مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت در این ابتدای این مراسم گفت: این مراسم از یک دغدغه هدف گذاری شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدارک دیده شده است و به دنبال آن هستیم که عدالت به عنوان گفتمان ما مطرح شود و این مراسم یک قدم کوچک برای تحقق آن است.

وی افزود: اهالی فرهنگ و رسانه در مظلومیت هستند به خصوص آنها که در استان‌ها هستند و با این جلسه به دنبال این بودیم که بگوییم عزم جزمی برای نگاه یکسان به بانوان هنرمند داشته باشیم و شما از امروز سفیران وزارت فرهنگ و ارشاد هستید. یکی از ویژگی‌های بزرگ این جمع این است که از زیرشاخه‌های هنر و رسانه در این جمع حضور دارند.

مریم پوریامین نویسنده و منققد ادبی در ادامه این مراسم گفت: ما در شرایط حساسی زیست می‌کنیم چراکه امروز همه عناصر امپریالیستی علیه ما قد کشیدند اما آیا می‌توان در این برهه سازنده کشور ساکت و آرام بمانیم. ما بانوان با همه وجود برای ایران قد کشیده‌ایم و عشق به وطن را به همسران و فرزندانمان آموزش دادیم.

وی با اشاره به اینکه مدیریت فرهنگی و هنری در حوزه زنان بسیار ضعیف است افزود: باید در این حوزه ما استعدادها را شناسایی کنیم و مدیریت زنان در نظام جمهوری اسلامی به توان و تلاش ما بستگی دارد تا این حوزه را تقویت کنیم و در حوزه تشکیلات سازی خودمان را ثابت کنیم.

پوریامین گفت: اگر زنان با هم نباشند و به انقلاب، باورها و ارزش‌ها ایمان نداشته باشیم مدیریت فرهنگی اصلاح نمی‌شود همچنین جای سوال دارد با توجه به این همه بانوی فعال در عرصه‌های مختلف اما امسال در جشنواره‌های مختلف هیچ داور زنی نبود و چرا جای زنان در عرصه سیاست گذاری خالی است بنابراین حتماً باید از زنان متعهد شناسایی شوند و از وجود آنان به نفع انقلاب اسلامی استفاده کنیم.

معتقدم از بانوان در مدیریت‌های اجرایی استفاده نکردیم

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پایان این مراسم گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد تمام توجه و اهدافمان بر این است که بتوانیم عدالت فرهنگی را در کشور اجرا کنیم به این معنا که همه جامعه بدون توجه به تفاوت‌های منطقه‌ای و جنسیتی همگی در یک راستا بتوانند استعدادهای خود را به فعل برسانند.

وی افزود: برای مثال یک بلوچ یا ترکمن، کرد، ترک و عرب به واسطه اینکه از مرکز دور هستند و در منطقه‌ای خارج از تهران بهانه‌ای برای شکوفا نشدن و جلوگیری از بروز استعدادهایش تلقی نشود؛ به این معنا که زن و مرد در راه فرهنگی خود پر نشاط جلو بروند و این تفاوت جنسیتی منشأ عدم توجه نشود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به برکت انقلاب امروز وضعیت بانوان پیش رونده است و بانوان در بخش‌های مختلف جلو می‌روند و فضای کنشگری به خود اختصاص می‌دهند اما یک مسیر طولانی را تا رسیدن به نقطه مطلوب پیش رو داریم.

اسماعیلی با تاکید بر همه مشکلات این حوزه و عدم رضایت از وضعیت فعلی برای بانوان افزود: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین در شورای عالی سینما دو نفر از بانوان حضور دارند، از سال گذشته شورای مجوز صدور نمایش با حضور سهیلا صادقی برگزار می‌شود و به لحاظ فردی نگاهم این است که حتماً بتوانیم فارغ از تفاوت جنسیتی با شایستگی از ظرفیت بانوان گرامی استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه دغدغه بانوان را نباید در حد مشاوره تقلیل دهیم گفت: رئیس جمهوری نیز واقعاً در برخی مناصب اصرار دارند که از بانوان فاضل آن حوزه استفاده کنیم، البته قبول دارم که از بانوان در مدیریت‌های اجرایی استفاده نکردیم اما ما باید با فضایی رو به رو شویم که با انتخاب گسترده بانوان برای یک بخش رو به رو باشیم.

اسماعیلی با اشاره به ایکه در حال حاضر ستادی را در وزارتخانه تشکیل دادیم و هیچ منعی برای حضور بانوان نداشته‌ایم افزود: امیدوارم بتوانیم مشکلات را رفع کنیم و سال آینده در چنین جلسه‌ای احساس کنیم گام‌های رو به جلو برداشته شده است و این قول را می‌دهم که هرجایی لازم باشد از حقوق بانوان با همه وجود دفاع کنم، چراکه ما باید مسیری را به وجود بیاوریم که امکان رشد دولت وجود داشته باشد. در حال حاضر از ماه‌های گذشته در اجلاسی میزبان زنان اثرگذار بودیم و این را به صورت جدی دنبال می‌کنیم که نشست‌ها و جشنواره‌های تخصصی برای معرفی چهره‌های بانوان داشته باشیم.