به گزارش خبرنگار مهر، مهدی فیاضی رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تعداد دانش آموزان حاضر در مدارس ایرانی در خارج از کشور رشد داشته است؛ گفت: این اقبال ایرانیان مقیم خارج از کشور را به کیفیت و جذابیت و برنامههای متنوع مدارس ایرانی خارج از کشور نشان میدهد. در یک دهه گذشته جمعیت دانش آموزان مدارس ایرانی خارج از کشور رو به کاهش بوده است و امسال اولین سالی بود که ما رشد داشتیم.
وی با بیان اینکه فرزندان ایرانیان مأمور در خارج از کشور باید در مدارس ایرانی زیر نظر ما تحصیل کنند گفت: این رشد دانش آموزان ایرانی حاضر در مدارس خارج از کشور به تمایل فرزندان دیگر ایرانیان و ایرانیان مقیم غیرمامور مربوط است.
فیاضی با بیان اینکه در مدارس بین الملل ما در خارج از کشور کتابهای درسی تألیف ایران نبوده و اقتباسی از برنامه درسیها و کتب ناشرین خارج از کشور بود؛ افزود: یک پروژه طی ۵ سال گذشته صورت گرفت تا محتوای آموزشی مدارس بین الملل به زبان انگلیسی طراحی شود و اینک با خوانش و هویت ایرانی اسلامی تولید شده است.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور گفت: اکثر مطالبات همکاران ما در مدارس خارج از کشور پرداخت شده است مگر همکاران در کشورهایی که در انتقال پول برای آنها با مشکل مواجه هستیم. در کشور کویت و چند کشور اروپایی با مشکل انتقال پول مواجه هستیم.
فیاضی با اشاره به اینکه مهاجرت در سنین دانش آموزی جز گسست خانوادگی هیچ دستاورد دیگری ندارد؛ گفت: اگر شما مایل هستید فرزندانتان به خارج از کشور مهاجرت کنند؛ این مهاجرت در سنین بالاتر و در تحصیلات تکمیلی صورت بگیرد. واقعاً نیازی نیست یک فرد زیر ۱۸ سال تنها به یک کشور دیگر برود در حالی که خیلی از این فرزندان حتی به تنهایی سفر شهرستان هم نرفته بودند. با این نرخ ارزی برخی از خانوادهها فقط یک میلیارد تومان خرج شهریه فرزند میکنند و نزدیک یک میلیارد تومان هم هزینه پانسیون فرزند را میدهند؛ به امید اینکه با این اقدامات فرزند از کنکور و سربازی نجات پیدا میکند. به کرات در این زمینه ما با خانوادههای مالباخته مواجه شدیم خانوادههایی که فریب گروههای غیر مجاز آموزشی و دلالان را میخورند و با بحرانهایی مواجه میشوند که در نهایت اعضای خانواده دور از یکدیگر زندگی کرده و صفا و صمیمیت خانواده از بین رفته است.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور با بیان اینکه دستور داریم که تعداد معلمان مأمور در خارج از کشور را افزایش ندهیم؛ گفت: حتی در صورت امکان ما موظف هستیم تعداد این دسته از همکاران را کاهش دهیم. در حال حاضر ایرانیان زیادی در خارج از کشور زندگی میکنند و به عنوان دانشجو و استاد دانشگاه مایل به همکاری با آموزش و پرورش در مدارس خارج از کشور هستند و ما هم تلاش میکنیم از ظرفیت این افراد و حتی غیر ایرانیان مسلط به زبان فارسی در کشور مقصد استفاده کنیم البته به شرط اینکه صلاحیتهای معلمی را دارا باشند. در حال حاضر مشغول هماهنگیهای اولیه برای اجرای این طرح هستیم تا ان شاالله تعداد معلمان اعزامی ما کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه ۱۳۰۰ معلم در مدارس خارج از کشور مشغول به فعالیت هستند گفت: از این تعداد ۱۴۰ معلم اعزامی و مابقی از ایرانیان ساکن در مقصد گرفته شده است با این شرایط ارزی کشور اگر بتوانیم صرفه جویی هم باید داشته باشیم. تلاش میکنیم از ۱۴۰ معلم اعزامی، باز هم ۵۰ معلم را از ایرانیان مقیم خارج از کشور انتخاب کنیم و دیگر معلم از ایران جایگزین معلمان بازنشسته در خارج از کشور نکنیم.