دهدشت_ آثار آسیب در بافت تاریخی و طلایی بلادشاپور دهدشت مشهود است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها_ حمیده تابش نژاد: بلادشاپور، یادگار اردشیر بابکان میراثی تاریخی در دل شهر «دهدشت» مرکز شهرستان کهگیلویه که در حال حاضر با وسعت ۳۷ هکتار باقیمانده از آن در سال ۱۳۶۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

بر اساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر با داشتن کاروانسرا بعنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.

این مرکز تاریخی و بجا مانده از عصر صفویه دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجره‌ها بازارچه‌ای را تشکیل داده است.

همچنین این شهر دارای هفت مسجد معروف به هفت گنبد است و حمام کهیار را دل خود جای داده است.

حفظ آثار تاریخی و باستانی، همچنین ترمیم و احیای با کیفیت را زوایای مهمی از جمله ارتقا فرهنگ، اجتماع، آموزش و رفاه مردم و با تکیه بر حمایت و هویت یک منطقه و یک شهر تداوم می بخشد.

اما آنچه مهم است فرهنگ شهروندی است، شهروندی که خود مالک شهر تاریخی بلادشاپور است و مسئولیت پذیری شهری، قانون مند بودن و هنجار پذیری از اصول اولیه آن است.

شهروند باید حقوق و مفاهیم شهروندی را در قالب مسئولیت‌های فردی و اجتماعی خود بخوبی بپذیرد و با رفتار و عملکرد خود شهروند مطلوب را در جامعه نمایان سازد.

متأسفانه بافت تاریخی شهر دهدشت که این روزها با اعتباری قطره چکانی در مسیر ترمیم و احیا قرار گرفته است، تا احیای زخمی از این بافت مهم و ارزشمند، گوشه‌ای دیگر به خاطر اعتبارات ناچیز در مسیر تخریب قرار می‌گیرد.

اما آنچه نگران کننده تر و غم بارتر است زیر پاگذاشتن حق شهروندی و هنجارشکنی افرادی است که با عدم رعایت اصول و نگهداری از این سرمایه ارزشمند فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و هویتی تمام حقوق شهروندی را لگد مال می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، بلاد شاپور که آمیزه ای از فرهنگ و هنر معماری اصیل ایرانی و اسلامی است یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری کهگیلویه محسوب می‌شود که متأسفانه تاکنون اقدام قابل توجهی برای معرفی و جذب توریست و گردشگر در این بافت انجام نگرفته است.

همچنین باید با توجه به اهمیت توسعه بیشتر بلادشاپور و هم افزایی بیش از پیش، شرایط نمود و ظهور ظرفیت‌های موجود این شهر تاریخی فراهم می‌شود.

همه ما شهروندان باید این یادگار دوران صفوی را دریابیم و در حفظ آن مسئولیت پذیر باشیم.