به گزارش خبرنگار مهر، علی خندانی صبح دوشنبه در مراسم اختتامیه اسکن اسناد ثبتی دفاتر ثبت اسناد با بیان اینکه کانون سردفتران استان اصفهان از قدیم بسیار پرتلاش، پیشقدم، پیگیر و مطالبهگر بوده است، اظهار داشت: تقدیر از پیشکسوتان در جامعه ما کمرنگ شده که امیدوارم این سنت تقدیر که اکنون در اصفهان اتفاق افتاده، در همه کانونها و استانها نیز تکرار شود.
وی افزود: هنگام بررسی قانون دفاتر اسناد رسمی و ارائه طریق در اصلاح قانون زحمات زیادی صرف شد که بخش بزرگی از آن مرهون زحمات و تلاشهای استاد یاوری بود. در تمام این سالها تعداد آرای برگشته به استان که توسط آقای یاوری داده میشد، بسیار کم بود و اگر هم تغییر در آن رخ میداد براساس ماده ۳۷ و ۳۸ قانون مجازات اسلامی و با توجه به شرایط و سوابق انتظامی، بدون آنکه خدشهای در رأی نهایی ایجاد شود، تخفیف اعمال میشد.
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران کشور اضافه کرد: بهزودی ماده ۶۵ نیز مورد بررسی جدی قرار میگیرد تا بتوان به وسیله آن برخورد با تخلفات سردفتران از بازرسی تا دیوان عدالت اداری را بهصورت منسجم دید که نیاز داریم در این مسیر نیز از تجارب آقای یاوری و دیگر پیشکسوتان جامعه سردفتری بهره ببریم.
خندانی افزود: تعرفه جدید حقالتحریر دفاتر اسناد رسمی کشور در تقریباً هشت مورد پرکاربرد با افزایش صددرصد همراه بوده که اگر منطقی عمل میکردند باید سه برابر میشد با این حال این موضوع به معنای ان نیست که سال آینده که نوبت چهار ساله ما برای تعرفهگذاری است به تعویق بیفتد
وی با اشاره به مصوبه اخیر نمایندگان مجلس که در جریان بررسی بخش هزینهای لایجه بودجه ۱۴۰۲، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه را مکلف کردند تا امکان ثبت تمامی اسناد قابل ثبت در دفاتر رسمی و ارائه خدمات قضائی را برای عموم اشخاص از طریق پلتفرمهای بخش خصوصی به صورت آنی، غیرحضوری و خودکار فراهم کند، مخالفت جامعه سردفتری کشور را با این موضوع اعلام کرد.
خندانی ادامه داد: تلاش گسترده در سطح کشور شد تا این مصوبه به سرانجام نرسد؛ با هیئت رئیسه مجلس و قوه قضائیه بحث نیز شد و اعلام کردیم که مخالف ماده الحاقی هستیم و حتی معاونت حقوقی قوه قضائیه با توجه به سیاستهای کلی این قوه مخالفت خود را بهطور کلی اعلام و ابراز داشت که هنوز آمادگی کافی برای تحقق این موضوع وجود ندارد اما با اختلاف یک رأی این بند الحاقی از مجلس رأی آورد.
رئیس کانون سردفتران کشور گفت: البته ما فرض میکنیم که این موضوع محقق شده است بنابراین باید هوشمندسازی امور دفاتر را خودجوش پیگیری کنیم تا به مرحلهای برسیم که همه اتفاقات بهصورت الکترونیکی رخ دهد زیرا اگر با موج فناوری همراه نشویم، ما را حذف میکنند.
وی افزود: دیگر زمان آن گذشته که سردفتران بگویند ما فقط از ۸ صبح تا ۲ بعدازظهر فعالیت داریم، اکنون باید دسترسی ۲۴ ساعته محقق شود تا خدمات ما حتی برای ایرانیان خارج از کشور نیز تیل شود.
هیچکس نمیتواند از خدمات حوزه سردفتری چشمپوشی کند
خندانی افزود: سردفتران از ۸۰ سال پیش تاکنون صلاحیتهای یکسانی دارند و باید به سمتی برویم که خدمات مختلف را توسط مجاری اسناد رسمی به مردم ارائه دهیم.
وی با تاکید بر اینکه هیچکس نمیتواند از خدمات حوزه سردفتری چشمپوشی کند و ریشه این نهاد حفظ خواهد شد، گفت: باید در راستای فناوری قدم برداریم تا در آینده به مشکلی برنخوریم. اسکن دفاتر یکی از این موضوعات است که خوشبختانه بدون کوچکترین لطمه به دفاتر، در بهمنماه ثال جاری به پایان رسید.
رئیس کانون سردفتران کشور خاطرنشان کرد: اگر این اتفاق زودتر رخ میداد، مشکلاتی که در واگذاری دفاتر ایجاد شده برای بازنشستگان به وجود آمده، ایجاد نمیشد.
خالقی، معاون سازمان ثبت اسناد رسمی استان اصفهان نیز در این مراسم و در بخش تجلیل از پیشکسوت سردفتری استان اصفهان با بیان اینکه پیشکسوتان همچون درخت تناوری هستند که هرچه بیشتر عمر میکند ثمرات و تواضع آنها بیشتر میشود، گفت: استاد یاوری با حلم و صبر سختترین عتابها را پشت سر میگذاشت و هیچ دلیلی جز آنچه به آن اعتقاد داشت را برای دفاع از حق نمیپذیرفت مگر اینکه به حجت شرعی رسیده باشد.
وی ادامه داد: استاد یاوری به کسی که در پروندههای دیگر متخلف شناخته شده بود با ذهنیت قبل و پیشداوری نگاه نمیکرد و با همکاران خود با وجود تمام منازعات حقوقی، بدون مشکل همراهی میکرد.
سیامک بهارلویی، رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان اصفهان در این مراسم گفت: همدلی فوقالعادهای بین اداره ثبت و کانون سردفتران وجود دارد که این نتیجه تلاش کانون سردفتران کشور است. از کسانی که در این خصوص و با وجود تمام مصائبی که بر نهاد سردفتری وارد میشود، ما را یاری میکنند تشکر میکنم.
وی به جایگاه استاد صولت یاوری، پیشکسوت جامعه سردفتری نیز اشاره و اظهار کرد: این فرد به گردن تمام جامعه سردفتری کشور حق دارد و بدون مبالغه همه ما بر این موضوع اعتراف داریم.
بهارلویی ادامه داد: بعضی از ادمها به عنوان و حرفهای که در آن مشغول هستند افتخار و ارزش میدهند و استاد یاوری نیز با خدمات بزرگی که به جامعه سردفتری کرده است، ارزش این حرفه را ارتقا بخشید.
سلیقه های شخصی جانشین قانون شده است
امیرمسعود مرادی باغبادرانی، رئیس سابق کانون سردفتران و دفتریاران استان اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به مسئولیتپذیری والای استاد یاوری، اظهار کرد: پر کردن جای کسی با این ویژگیها سخت است زیرا او در تمام سالهای فعالیت خود با حسن نیت نسبت به همکاران، گوش شنوا داشت، اقدام به ارشاد دیگران نموده و در دادگاه از حق و انصاف دفاع میکرد.
وی سلامت در انجام کار را اولویت نخست استاد یاوری دانست و افزود: افرادی که در حرفه سردفتری ماندگار شدهاند هیچگاه سلامت کار را فدای امور زودگذر نکردهاند که این موضوع میتواند الگوی شایسته برای همه ما باشد.
مرادی ادامه داد: برخی افراد به خوبی نواقص و ضعفها را بازگو میکنند اما در ارائه طریق چندان موفق عمل نمیکنند که این موضوع در استاد یاوری به شکل دیگری بروز داشت؛ او علاوه بر اینکه اهل مطالعه، کنکاش و تحقیق بود و ارائه طریق نیز میکرد؛ اگر اشکالی میدید راهکار نیز ارائه میداد که امیدواریم همچنان با نگاه نقادانه و دقیق خود و در اختیار قرار دادن تجاربی که دارد، به ارتقای نهاد سردفتری یاری رساند.
وی به مشکلات جاری جامعه سردفتری کشور نیز اشاره و اظهار کرد: در شرایطی قرار داریم که سلایق شخصی و رویههای من درآوردی جانشین قانون شده و نهاد سردفتری را به اینجا رسانده است که متأسفانه روابط حقوقی مردم را با فروش بلیت هواپیما همتراز قرار میدهند و فکر میکنند که میتوان آن را با یک پلتفرم مدیریت کرد.
مرادی خاطرنشان کرد: باید تمام جامعه سردفتران نسبت به اتفاقات پیرامون خود حساس بوده و نباید بیتفاوت باشیم؛ دینی که به عهده داریم و شخصیت اجتماعی که از این حرفه کسب کردهایم ایجاب میکند که یک قدم آن را جلو ببریم تا چشمانداز خوبی در انتظار نهاد سردفتری باشد.
در پایان مراسم ضمن تقدیم هدایا و لوح سپاس به استاد یاوری وجمعی از سردفتران و دفتریاران بازنشسته، اتمام پروژه بزرگ اسکن دفاتر اسناد رسمی استان اصفهان اعلام گردید و از پیمانکار پروژه اسکن تقدیر و تشکر بعمل آمد.