به گزارش خبرنگار مهر، سیامین دوره جشنواره دانشجویان نمونه کشوری، صبح امروز با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزرای علوم و بهداشت و دانشجویان نمونه کشوری از دانشگاههای وزارت علوم، وزارت بهداشت و بخش بین الملل در سالن اجلاس سران برگزار شد، دراین مراسم دو نفر از دانشجویان نمونه کشوری به عنوان نماینده دانشجویان نمونه سخنرانی کردند.
محمد صادق فراهانی، دانشجوی نمونه رشته حقوق عمومی در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه تهران به نمایندگی از دانشجویان نمونه وزارت علوم خطاب به وزیر علوم و معاون اول رئیس جمهور گفت: هیچ یک از دانشجویان حاضر در جلسه، ۲سال، چهار سال، و یا شش سال سختی های تحقیق و پژوهش را برای دریافت یک تقدیر نامه و جایزه ای که شاید هزینه داوری چند مقاله خارجی آنها را تامین نکند، به جان نخریده اند.
وی ادامه داد: دغدغه دانشجویان این مرز و بوم حل مسائل کشور است، موانع را لطفا بردارید و مانع دلسردی و ناامیدی دانشجویان شوید.
این دانشجوی نمونه با اشاره به مطالبات دانشجویان خواستار مشارکت دانشجویان فرهیخته در تصمیم سازی و تصمیم گیری در کشور، استفاده از دانشجویان نخبه در سطوح مختلف مدیریتی، ایجاد کارگروه های اندیشه ورز از دانشجویان برتر کشور ذیل کمیسیون های هیات دولت، بازنگری آیین نامه های وزارت بهداشت و علوم با مشارکت دانشجویان در راستای نظام ارزشیابی از مقاله محوری به مسئله محوری و رفع تعارض منافع در تصویب آیین نامه های وزارتین علوم و بهداشت شد.
نگارسادات احمدی دانشجوی دوره دکتری حرفهای پزشکی نیز به نمایندگی ازدانشجویان نمونه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نظام آموزشی گفت:هرچه که در نظام آموزش پزشکی از اساتید خود فراگرفتیم بخش قابل توجه ای از آن در حد تئوری باقی مانده است، نتیجه این شده که وقتی فرد در نظام آموزش پزشکی آموزش دیده و مشغول به کار می شود خلائی را احساس می کند که محیط آموزش به نحوی نبوده که وی را برای محیط کار آماده کرده باشد.
این دانشجوی نمونه افزود: بنابراین باید تلاش شود تا آموزش پزشکی در عمل پیاده شود، نکته دوم درباره مسائل معیشتی و رفاهی آموزش پزشکی است، ساعت کاری اینترنی بسیار زیاد است. این دانشجویان بار اعظم کار بیمارستان ها را بر دوش می کشند در حالی که تسهیلات رفاهی از قبیل محل سکونت، تغذیه، خوابگاه ها، با وضعیت کاری این قشر سنخیتی ندارد و باعث دلسردی افراد می شود.
وی افزود: نمی توان کتمان کرد که در شرایط فعلی جامعه، بحث مالی بسیار پر رنگ است، بی دلیل نیست که تمایل به مهاجرت افزایش یافته و راهکارهای مقابله با آن راهکارهای کارآمدی نیستند، شاید وقت آن رسیده است که به جای راهکارهای منفی به راهکارهای تشویقی با فراهم کردن شرایط تسهیلات مناسب در خور جامعه شریف علوم پزشکی حرکت کنیم، در آن صورت شاهد آن خواهیم بود که بسیاری افراد خواهان این هستند که در خاک خود مانده و به مردم خود خدمت کنند. مورد بعدی نیز بهره گیری از توانمندی افراد نخبه در زمینه های مختلف است.