لطف الله رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به اقلیم استان سمنان و خشکسالی هایی که طی سالهای اخیر، تبعات منفی را بر روی کشاورزی این استان گذاشته است، تاکید کرد: یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در این راستا، توسعه و جهش بخشی به کشت دیمزارها است.
وی با بیان اینکه کشت دیم بدون نیاز آبی میتواند در برخی نقاط استان سمنان و درباره بسیاری محصولات حتی دانههای روغنی نیز توسعه یابد، افزود: برای جهش تولید در دیمزارهای استان سمنان تسهیلات خوبی در نظر گرفته شده است.
معاون جهاد کشاورزی استان سمنان از اجرای طرح جهش تولید در ۲۰ هزار هکتار اراضی دیم استان سمنان خبر داد و تاکید کرد: در این راستا کشت دیم دانههای روغنی، گندم و جو، گیاهان دارویی و… در نقاط مستعد در استان سمنان مانند کالپوش، ترویج میشود.
رضایی با بیان اینکه در کنار تسهیلات بانکی، موضوع مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی نیز در این طرح دیده شده است، بیان کرد: همکاری و نظارت کارشناسان ترویج جهاد کشاورزی از زمان کاشت تا برداشت پشتیبان اجرای طرح جهش تولید دیم در استان خواهد بود.
وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات یارانه بذر، یارانه کود و ادوات را دیگر امکان موجود در طرح جهش دیمزارهای استان سمنان دانست و تاکید کرد: کارشناسان جهاد همچنین بر کاشت محصولات در دیمزارهای استان نظارت نیز خواهند داشت.
معاون جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: در این طرح ستاد اجرایی نیز دخیل است و طی روزهای اخیر شاهد توزیع ادوات کشاورزی مورد نیاز دیمزارها مانند سمپاش و بذرپاش و… در منطقه کالپوش که مستعدترین بخش در زمینه دیمزارها است، بودیم.
به گزارش مهر، دیم روشی است که در آن زمین زراعی توسط انسان آبیاری نمیشود و یا در مقاطعی بسیار محدود آبیاری میشود و مابقی آب مورد نیاز این نوع زراعت از بارشها تأمین میشود. دیم نیاز آبی به شدت پایینتری دارد اما در همه نقاط استان امکان اجرای آن نیست.