محمد الهبخش در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: استفاده از ماهیان قرمز برای سفره عید از سالیان دور است که در کشور ما رواج پیدا کرده اما باید گفت که از دیگر گونههای آبزی نیز برای این سفره میتوان استفاده و جایگزین کرد.
وی خاطرنشان کرد: در سطح شهر مراکز مختلفی برای عرضه ماهیان زینتی با تنوع مختلف وجود دارد و همشهریان میتوانند امسال از زیبایی و تنوع ماهیان زینتی در سفره هفت سین خود بهره مند شوند.
مدیرکل شیلات استان اردبیل به مضرات استفاده و رهاسازی ماهیان قرمز اشاره کرده و گفت: ماهیان قرمز از نوع غیربومی و مهاجم کاراس بوده و توانایی از بین بردن منبع غذایی و اکسیژن سایر ماهیان بومی را داشته و احتمال دارد ناقل انگل، قارچ و عوامل بیماریزا باشد.
الهبخش بیان کرد: همچنین ماهی قرمز به دلیل همهچیزخوار بودن، میتواند تخم ماهیان دیگر را به عنوان منبع غذایی مصرف کرده و در صورت آزاد سازی در رودخانهها، سدها و دریاچههای طبیعی میتوانند اکوسیستم منطقه را برهم زنند و بنابراین نباید در آبهای طبیعی رها شوند.
وی افزود: ماهیان قرمز به نوعی مخرب محیط زیست هستند و چون شرایط مقاومتی بالایی دارند سبب میشوند که به محیط زیست آسیب وارد شود به همین خاطر نباید این گونه را وارد اکوسیستمهای طبیعی کرد.
مدیرکل شیلات استان اردبیل با بیان اینکه ماهیان قرمز، ماهیان تهاجمی هستند و موجب ایجاد آلودگی شده و ممکن است ناقل بیماری باشند، افزود: بهترین کار این است که با فرهنگ سازی لازم، آکواریومها در ابعاد کوچک و ماهیان زینتی را جایگزین استفاده از ماهی قرمز کنیم.
الهبخش با اشاره به اینکه رهاسازی ماهی قرمز در پایان نوروز نباید در هر محیطی صورت بگیرد، تصریح کرد: از همشهریان تقاضا داریم بعد از عید به هیچ عنوان این نوع ماهیها را در رودخانهها یا نهرها رهاسازی نکنند و در محلهای تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی صورت گیرد.