به گزارش خبرنگار مهر، عطاء الله کاویان صبح شنبه در نشست سالانه رؤسا و مدیران محیط زیست استان با اشاره به عقد تفاهمنامه ای برای شناسایی چالشها و آسیبهای فراروی محیط زیست استان اظهار داشت: برای حل سه مسئله با شرکتهای دانش بنیان تفاهمنامه امضا کردیم و این طرح نیز در سال آینده پیگیری میشود.
وی با اظهار اینکه ۲۱ منطقه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست با ۲۲ درصد مساحت استان وجود دارد، گفت: ۱۱ درصد آن مربوط به منطقه البرز مرکزی است و ۱۱ منطقه حفاظت شده، پنج پناهگاه حیات وحش، سه اثر طبیعی و ملی و دو پارک ملی در استان وجود دارد.
وی گفت: مازندران در قیاس با مناطق کشور دارای محیط زیست طبیعی و انسانی منحصربه فردی است و با توجه به ثبت تالاب بین المللی میانکاله و فریدونکنار و ۲۱ تالاب ذیل کنوانسیون رامسر، موقعیت استان حساس و مهم است.
کاویان تصریح کرد: برای حفاظت از تالابها باید در قالب قانون اقدامات حفاظتی و نظارتی داشته باشیم و نیازمند حمایت دستگاه قضائی هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران پسماند را معضل اصلی و اساسی استان ذکر کرد و گفت: کمیتهها و کارگروههای متعددی برای حل معضل پسماند در استان شکل گرفت و احیا شده است.
وی یادآور شد: تمامی برنامهها در حوزه مدیریت پسماند از کانال کارگروهها و کمیتههای فنی عبور میکند و به هیچ وجه اجازه نمیدهیم شهرداریها راسا اقدام و عمل کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران آلودگی آب، خاک و هوا را از دغدغههای جدی در استان بیان کرد و گفت: آلودگیها و رشد خانههای دوم سبب شده فشارهای زیادی به منابع آب و خاک وارد شود.
وی با اظهار اینکه ایستگاههای مناسبی برای پایش آلودگی هوا نداشتیم، گفت: دو ایستگاه پایش آنلاین آلودگی هوا در نکا و آمل راه اندازی میشود و در مناطق غربی استانی نیز دو ایستگاه جدید فعال میشود.