به گزارش خبرگزاری مهر، برگزیدگان دومین دوره جشنواره فرهنگی هنری فرفره با موضوع محوری «کودکان، نوجوانان، مقابله با مخاطرات و بحرانها» در دو بخش داستان کوتاه و نقاشی توسط دبیرخانه این جشنواره معرفی شدند.
این رویداد با همراهی ماهنامه «قلک»، باشگاه مدیریت ارتباطات یونسکو_ایران و سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با هدف آموزش، لزوم توجه و آگاهی بخشی نسبت به موضوعات روز جامعه، سبک زندگی و تأثیر آن بر کودکان و نوجوان برگزار شد، همچنین در دومین دوره محوریت موضوعی خود به ترویج و آموزش مفهوم آمادگی در مخاطرات و بحران اختصاص داد.
فراخوان دومین دوره جشنواره فرفره مرداد ۱۴۰۱ منتشر شد و تا پایان مهلت ارسال آثار، بیش از هزار و هشتصد اثر در دو بخش داستان کوتاه و نقاشی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
در مرحله اول هیئت انتخاب، آثار را بر اساس ارتباط موضوعی با محور اصلی جشنواره و رعایت استانداردهای مورد نظر مورد بررسی قرار دادند که در این مرحله در بخش داستان کوتاه ۴۲ اثر و در بخش نقاشی ۱۵۷ اثر به بخش رقابتی و داوری جشنواره رسیدند.
داوری بخش نقاشی این دوره جشنواره را فاطمه زمانهرو از تصویرگران شناخته شده و فعال کودک و نوجوان و عضو انجمن تصویرگران ایران و داوری بخش داستان کوتاه را معصومه یزدانی از نویسندگان حوزه کودک و نوجوان و برعهده داشتند. بر این اساس داوران پس از بازبینی، بررسی و قرائت آثار منتخب، بر اساس محتوا و قرابت موضوعی با محور اصلی جشنواره و ازریابیهای فنی و تخصصی، آثار برگزیده و شایسته تقدیر را مشخص کردند که به شرح زیر است.
بخش نقاشی
گروه سنی ۳ تا ۶ سال: ملیکا کلاته و باران فرشچی
گروه سنی ۷ تا ۱۲ سال: ونداد مجرد و فاطمه سلگی
شایسته تقدیر به صورت مشترک: نیلیا سادات میررضایی و رونیکا قربانی
گروه سنی ۱۳ تا ۱۸ سال: پرهام خیری، سینا مددی و صائب ضیایی
شایسته تقدیر: آرمیتا کوشا و آنیتا بال نور
بخش داستان کوتاه
گروه سنی ۷ تا ۱۰ سال: تانیا رضایی، هستی بخشی، یسنا نوری و رونیا خلج
گروه سنی ۱۱ تا ۱۳ سال: سیدهکیانا موسوی، امیرعلی بخشی، هستی رفعتی و نیل آی سادات موسوی
گروه سنی ۱۴ تا ۱۸ سال: سیده فاطمه انجوی، بهنیا مظفری و محبوبه حقخواه
فاطمه زمانهرو داور بخش نقاشی این دوره جشنواره درباره شیوه داوری و سطح آثار گفت: بیشتر آثار دریافتی از کیفیت خوبی برخوردار بودند اما ما ناچار بودیم آثاری که بزرگترها در آن دخالت داشتند یا آثاری که کپی بودند را حذف کنیم. ما به آثاری توجه داشتیم که افکار و تخیلات دنیای کودکانه در آن دیده شود و با توجه به فضا و میزان خلاقیت امتیاز بالایی را به دست بیاورند.
معصومه یزدانی داور بخش داستان کوتاه جشنواره نیز درباره معیارها و شاخصه هریک از آثار برگزیده افزود: در بین آثار برگزیده ویژگیهایی مانند خلق فضای داستانی مناسب، پرداختن به موضوع از نگاه تازه، شخصیت پردازی مناسب با مخاطب، خلاقیت، تناسب مطلب با مخاطب، سادگی و کودکانگی، تلفیق نقاشی و متن، تقویت مهارت تاب آوری و غیره از جمله مواردیاند که باعث ایجاد تمایز با دیگر آثار شدند و توانستند امتیاز بالاتری را دریافت کنند.