خبرگزاری مهر - گروه استانها، علیرضا پرنیان: گاهی تا زمانیکه برای خودمان اتفاقی رخ ندهد عبرت نمیگیریم و پیش از وقوع آن حادثه همواره در اتوبوس، محل کار، محیطهای شهری و کوچه و بازار نسبت به تجزیه و تحلیل تمامی حوادث و راهکارهای برون رفت از مشکل صحبت میکنیم.
انگشت اتهام را به سوی مقصرین احتمالی نشانه میگیریم و تیتر «مسئولین پیگیری کنند» را در رسانهها دنبال میکنیم غافل از آنکه همه ما در جامعه دارای حقوق شهروندی هستیم و باید بر اساس این قانون نسبت به رعایت کردن مسائل شهری و اجتماعی اقدام کنیم.
نزدیک چهارشنبه سوری که میشویم، حوادث و قربانیان زودتر از موعد به پیشواز میآیند.
سوختن، آسیبهای غیر قابل جبران، قطع عضو و هزاران حادثه دلخراش، جای قاشق زنی، آجیل مشگلگشا، پخت آش و پریدن از روی آتش که رسوم دیرینه این آئین بوده را گرفته است.
یک هفتهای میشود که رقابت نفس گیر ترقهها در شهر آغاز شده رقابتی خطرناک که تماشاگران اجباری خود را درگیر حادثه میکند.
در این بین افرادی هستند که انگشت اتهام را به سمت خانوادهها نشانه گرفته و خود را مبرا از هر گونه مشکلی میدانند نکته قابل تأمل در این موضوع آن است که این افراد نسبت به خرید مواد محترقه اقدام کرده و مدعی آن هستند که این مواد محترقه استاندارد بوده و آسیبی به همراه ندارند.
نگاهی به آمار حوادث چهارشنبه سوری ۱۴۰۰
رئیس اورژانس فارس در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص آمارهای مربوط به آخرین چهارشنبه سال یا اصطلاحاً چهارشنبه سوری سال ۱۴۰۰ گفت: طی روزهای ۲۴ و ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۰ بیش از سه هزار و ۸۰۰ تماس با مرکز پیام اورژانس ۱۱۵ فارس گرفته شد که در این بین ۵۶۰ مددجو خدمات فوریتهای پزشکی دریافت کردند.
وی همچنین اضافه کرد: از صبح بیست و چهارم تا صبح ۲۵ اسفند ۱۴۰۰، ۳۶ نفر به علت حوادث چهارشنبه آخر سال دچار جراحت و مصدومیت شدند که از این تعداد ۱۳ نفر دچار جراحت به چشم، ۱۲ نفر دچار سوختگی و در شهرستان فسا ۱ نفر دچار نقص عضو شد.
پس از آن به سراغ رئیس سازمانی میروم که قبل از هر دستگاه مرتبط دیگری، با حوادث این شب مواجه میشود.
آمادگی ۲۴ ایستگاه آتش نشانی برای مقابله با حوادث چهارشنبه سوری
سرپرست آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز گفت: در راستای جلوگیری از خطرات احتمالی بیش از ۲۴ ایستگاه آتش نشانی در شب چهارشنبه آخر سال در آمادهباش هستند.
هادی عیدی پور ادامه داد: دو محل در دریاچه مهارلو و کمربندی شیراز برای برگزاری مراسم چهارشنبه آخر سال در نظر گرفته شده است.
به گفته این مقام مسئول در آخرین چهارشنبه سال ۱۴۰۰، ۴۹ مورد آتش سوزی به آتش نشانی شیراز گزارش شده بود.
پویشهایی بی اثر
بیش از سه سال از اجرای پویشهای مختلف برای کاهش آمارهای حوادث چهارشنبه آخر سال در شیراز میگذرد اما چرا هرساله با وجود هشدارهای مختلفی که از نهادها و دستگاهها صادر میشود اما باز هم آمار مربوط به این روز قابل توجه است؟
طی سال ۱۳۹۹ پویشی با عنوان «نه به چهارشنبه سوری خطرناک» در شیراز اجرایی شد این در حالی است که به گفته رئیس وقت سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز این پویش به نوعی پیمان اخلاقی است که با پیوستن به آن در تلاشی همگانی سعی میکنیم برای کاهش حوادث و آسیبها، چهارشنبه سوری را با توجه به شیوع بیماری کرونا در خانه بمانیم.
این در حالی است که با وجود اجرای این پویش باز هم آخرین چهارشنبه سال در فارس ۳۰ مصدوم به همراه داشت.
طی سال ۱۴۰۰ نیز ٣٢ نقطه حادثه خیز در شهر شیراز برای مقابله با حوادث چهارشنبه آخر سال شناسایی شد که از جمله این مناطق میتوان به بلوار حسینی الهاشمی، ورودی صدرا و بلوار شهید قاسم سلیمانی و.... اشاره کرد.
در این میان مدیران شهری معتقد هستند که میتوان از تمامی حوادث چهارشنبه سوری جلوگیری کرد و تنها راهکار جلوگیری از حوادث چهارشنبه سوری دسترسی آزاد مردم به آموزشها، پویشها و اطلاعات مربوط به این روز است این در حالی است که طی سالیان گذشته هرچه پویش در این بخش اجرایی شده نتوانسته موفق عمل کند.
امسال نیز پویشی با عنوان «چهارشنبه سوری اصیل» در شیراز راه اندازی شده و باید منتظر ماند و دید آیا این پویشها میتوانند اثرگذار باشند یا خیر؟.