معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد توافق غلات با توجه به تعهدات طرف مقابل برای تسهیل صادرات محصولات کشاورزی روسیه تمدید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، معاون وزیر خارجه روسیه مدت زمان تمدید قرارداد ویژه صادرات غلات از بنادر دریای سیاه را تائید کرد.

«الکساندر گروشکو» معاون وزیر خارجه روسیه روز سه شنبه تائید کرد که که قرارداد صادرات غلات از بنادر دریای سیاه برای ۶۰ روز دیگر تمدید شده است.

معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که معاون وزیرخارجه روسیه [سرگئی ورشینین] که مسئول این قرارداد است، دیروز در این خصوص بیانیه ای داد. در واقع، این قرارداد تمدید شده، تمدید آن به مدت ۶۰ روز است.

این مقام ارشد وزارت خارجه روسیه یادآور شد که به روسیه در خصوص اجرای مسیر دوم، یعنی لغو تمامی تحریم‌های مستقیم و غیرمستقیم، در ارتباط با عرضه محصولات کشاورزی روسیه به بازارهای بین‌المللی، تعهد داده شد.

گروشکو افزود که این موضوع تنها به حمل و نقل ودسترسی شناورهای ما به بنادر خارجی مربوط نمی‌شود، بلکه بیمه و همچنین لزوم حل مسائل مربوط به تولید و کشت غلات در کشورمان و نیز تحویل ماشین آلات مربوطه، قطعات یدکی و تجهیزات مختلف کشاورزی را نیز در بر می‌گیرد.

معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که قرارداد غلات با همان شرایطی که پیش از این تعریف شده بود، تمدید خواهد شد.

گروشکو ادامه داد: بار دیگر تاکید می‌کنم که مهمترین چیز برای ما این است که به وعده‌ها و تعهداتی داده شد (در رابطه با صادرات محصولات روسیه) به طور کامل عمل شود. ما به سختی کار خواهیم کرد و شرکای خود را وادار به عمل به تعهدات خود خواهیم کرد.

گفتنی است که ترکیه، اوکراین، روسیه و سازمان ملل با میانجیگری آنکارا در ۲۲ جولای سال ۲۰۲۲ میلادی در استانبول سند مربوط به «انتقال امن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» را امضا کردند. تاکنون ده ها کشتی حامل غلات اوکراین با عبور از تنگه‌های ترکیه راهی بازارهای جهانی شده‌ اند.

یک روزنامه اسپانیایی پیشتر فاش کرده بود که غلاتی که از بنادر اوکراین صادر می‌شود، عمدتاً سر از قاره اروپا درمی آورد.

روزنامه اسپانیایی «ال پایس» با استناد به داده‌های منتشره از سوی سازمان ملل و نیز آمار مربوط به ردیابی کشتی‌ها در گزارشی اعلام کرد که دست کم ۳۸ درصد غلات صادر شده از اوکراین به مقصد کشورهای اتحادیه اروپا ارسال شده است، این در حالیست که بر اساس توافق اخیر میان روسیه و اوکراین و با میانجیگری سازمان ملل بنا بود این غلات به کشورهای در حال توسعه آفریقا صادر شود.