به گزارش خبرنگار مهر، حمید جهانشاهی صبح چهارشنبه در نشست شورای برنامهریزی استان اظهار کرد: موضوع بهرهگیری از توان دهیاریها در اجرای طرحهای عمرانی با نهایت به شناخت مناسب از ظرفیت مناطق و صرفهجویی در هزینهها طی سنوات اخیر همواره مد نظر مسئولین بوده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه با ابلاغ آئین نامه اجرایی تبصره ماده (۱) قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها تحت شرایط و فرآیند ذکر شده در آئین نامه میتوان از این ظرفیت بالقوه استفاده کرد.
وی عنوان کرد: دهیاریهای تأیید شده با پیشنهاد شورای برنامهریزی و توسعه استان و تأیید وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان دستگاه اجرایی تعریف و از اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استانی استفاده خواهند کرد.
به گفته وی در مرحله اول ۳۵ دهیاری استان از اعتبارات تملک داراییهای استانی بهره مند میشوند.
وی در ادامه با بیان اینکه طرح هزینه و درآمد خانوار از سال ۱۳۱۴ تا کنون در کشور اجرا میشود، بیان داشت: هدف کلی طرح برآورد سالانه میانگین هزینههای خانوارها در نقاط شهری و روستایی هر یک از استانها و کل کشور است.
وی عنوان کرد: از نتایج طرح برای تأمین اطلاعات مورد نیاز حسابهای ملی و منطقهای، بررسی سیاستهای رفاه و توزیع درآمد و … استفاده میشود.
جهانشاهی بیان کرد: پرسشنامه طرح از چهار بخش تشکیل شده که در حال حاضر یک هزار ۱۸۰ قلم اطلاعاتی را داراست و با توجه به نیاز کشور به دادههای جدید، سالانه به روز میشود.
وی عنوان کرد: تعداد خانوارهای کشور در سال ۱۴۰۰ در این طرح ۳۷ هزار و ۹۸۸ خانوار بوده است که ۱۹ هزار و ۶۱۸ خانوار شهری و ۱۸ هزار و ۳۷۰ خانوار در نقاط روستایی کشور بودهاند.
خراسان جنوبی در رتبه ۲۵ هزینه سالانه خانوارهای شهری
وی بیان کرد: از مجموع خانوارهای این طرح یک هزار و ۳۵۲ خانوار مربوط به خراسان جنوبی بوده که ۶۵۲ خانوار شهری و ۷۰۰ خانوار روستایی هستند.
وی گفت: بیشترین سهم هزینههای خوراکی و دخانی خانوارهای شهری کشور و خراسان جنوبی مربوط به گوشت و در خانوارهای روستایی کشور مربوط به غلات و نان و ارد و خانوارهای روستایی خراسان جنوبی مربوط به گوشت بوده است.
وی اضافه کرد: کمترین سهم هزینههای خوراکی و دخانی شهری مربوط به روغن و چربیها و در خراسان جنوبی مربوط به ادویه و چاشنیها است.
وی عنوان کرد: در خانوارهای روستایی کشور ادویه و چاشنیها و در خراسان جنوبی نوشابه و غذاهای آماده کمترین سهم را داشته است.
جهانشاهی تصریح کرد: انواع هزینههای غیر خوراکی خانوارهای شهری و روستایی کشور و خراسان جنوبی مربوط به مسکن بوده و کمترین سهم مربوط به تفریحات، سرگرمیها و خدمات فرهنگی است.
وی افزود: به لحاظ درآمدی خانوارهای شهری و روستایی بیشترین درآمد از محل درآمدهای متفرقه و درآمدهای حقوق بگیری در رده میانی و درآمد هم از محل مشاغل آزاد است.
جهانشاهی گفت: خراسان جنوبی در زمینه هزینه سالانه خانوارهای شهری در رتبه ۲۵ و هزینه سالانه خانوار روستایی در رتبه ۲۹ قرار دارد.