خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ «گفتیم شیوههای دشمن را بشناسید. امروز مهمترین شیوهی دشمن، جعل و دروغپردازی است. الان مهمترین کاری که دشمن دارد میکند [انتشار] دروغ است؛ یعنی همین تلویزیونهایی که میدانید و میبینید مال دشمن است یا همین فضای مجازی، خبر دروغ میدهند، تحلیل دروغ میدهند، کشتهی دروغ معرّفی میکنند، آدمها را به دروغ، یکی را بد میکنند، یکی را خوب میکنند؛ دروغ. یک عدّه هم باور میکنند. بدانید دشمن امروز بر پایهی دروغ و دروغپردازی دارد کار میکند. خب وقتی که دانستید، طبعاً وظیفه میآید روی دوشتان. تبیین کنید. «جهاد تبیین» که گفتیم، یکی از جاهایش اینجا است؛ جهاد تبیین».
این بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار بسیجیان بهمناسبت هفته بسیج مستضعفان است. در ماههای گذشته رهبر معظم انقلاب در محافل و مجالس مختلف بارها و بارها بر مقوله «جهاد تبیین» و ضرورت نقشآفرینی اقشار و طیفهای مختلف در این حوزه تاکید داشته و دارند.
ایجاد یاس در دل جوانان و دانشآموزان در قالب «جنگ ترکیبی»
یکی از مهمترین اهداف دشمن که از طریق فضای مجازی و رسانههای تروریستی آن در حوادث پاییز امسال و در قالب «جنگ ترکیبی» از سوی دشمن پیادهسازی و دنبال شد، هدفگذاری برای ایجاد یاس و ناامیدی در میان قشر جوان جامعه و بهطور خاص دانشآموزان بود.
یکی از مهمترین اهداف دشمن که از طریق فضای مجازی و رسانههای تروریستی آن در حوادث پاییز امسال و در قالب «جنگ ترکیبی» از سوی دشمن پیادهسازی و دنبال شد، هدفگذاری برای ایجاد یاس و ناامیدی در میان قشر جوان جامعه و بهطور خاص دانشآموزان بود
دشمن اگرچه در این زمینه با شکست مفتضحانه و سنگینی مواجه شد اما بار دیگر ثابت کرد که برای دستیابی به اهداف شوم خود قشر جوان جامعه را هدف قرار داده است و بر همین اساس ضرورت جهاد تبیین در این حوزه بیش از پیش احساس میشود.
پروژههای رسانهای دشمن برای ارائه تصویری ضعیف از کشور
جریان رسانهای وابسته به دشمن مستمرا سعی کرده و میکند تا جامعه و بهطور خاص جوانان را نسبت به آینده کشور ناامید سازد و با تعریف پروژههای رسانهای در مسیری حرکت میکند تا ضمن چشمپوشی از تمامی دستاوردها و پیشرفتهای قابل توجه در حوزههای مختلف، کشور را ناتوان و ضعیف معرفی کند.
در این میان، برخی از نهادها و دستگاهها که در حوزه فرهنگی دارای مسئولیت هستند به فرمان مقام معظم رهبری در حوزه «جهاد تبیین» لبیک گفته و پای در این عرصه نهادهاند؛ از جمله این دستگاهها، سازمان بسیج دانشآموزی است که با برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت نورانی در قالب جهاد تبیین در جهت آشنا کردن دانشآموزان و نوجوانان با دستاوردها و پیشرفتهای کشور در عرصههای مختلف تلاش میکند.
سفر ۱۶۵ نفر از دانشآموزان نخبه به هرمزگان برای آگاهی از دستاوردهای کشور
بهمنظور آگاهی از اینکه در این اردوها چه میگذرد، با ۱۶۵ نفر از دانشآموزان سمپاد همراه شدیم و شرحی که میخوانید، روایت همراهی خبرنگار مهر با این دانشآموزان در جریان سفر به استان هرمزگان در قالب راهیان پیشرفت نورانی است.
مبدا، پارک ملی هوا و فضا بود. دانشآموزان سمپاد از هفت استان کشور اعم از خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان غربی، یزد، خراسان شمالی و خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری در این مکان جمع شده بودند تا با توانمندیهای موشکی کشور و دستاوردهای صنعت دفاعی در حوزه ساخت پهپاد آشنا شوند
مبدا، پارک ملی هوا و فضا بود. دانشآموزان سمپاد از هفت استان کشور اعم از خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان غربی، یزد، خراسان شمالی و خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری در این مکان جمع شده بودند تا با توانمندیهای موشکی کشور و دستاوردهای صنعت دفاعی در حوزه ساخت پهپاد آشنا شوند.
در این بازدید، دانشآموزان سمپاد از محل نگهداری پهبادهای ساقط شده و به غنیمت گرفته شده امریکایی نیز بازدید کردند و با حضور در محل نگهداری نشانهای افتخار شهید تهرانیمقدم، به این شهید ادای احترام کردند.
توضیحات رئیس سازمان بسیج دانشآموزی پیرامون ویژه برنامه راهیان پیشرفت نورانی
مجتبی باستان، رئیس سازمان بسیج دانشآموزی در گفتوگو با خبرنگار مهر و در حاشیه این بازدید با بیان اینکه این اردوها در سه سطح طراحی و برنامهریزی شده است، گفت: سطح اول، اردوهای راهیاننور معمول است که مجموعاً تاکنون ۱۵۰ هزار دانشآموز به یادمانها و مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس اعزام شدند.
رئیس سازمان بسیج دانشآموزی خاطرنشان کرد: دومین سطح، اردوی راهیان پیشرفت است که دانشآموزان از کارخانجات، صنایع بزرگ و پارکهای علم و فناوری شهرستان و استان خود بازدید میکنند که تاکنون ۲۶۰ هزار دانشآموز در این سطح از صنایع و کارخانجات بزرگ و پارکهای علم و فناوری استان خود بازدید کردند.
وی اظهار کرد: سومین سطح، اردو در سطح ملی برای دانشآموزان استعدادهای درخشان در پایه نهم و دهم است و تاکنون هشت کاروان در این سطح اعزام شده است و مجموعاً ظرف چند روز آینده ۱۰ کاروان اعزام خواهد شد.
باستان با بیان اینکه این کار با دو هدف امیدآفرینی و روحیه خودباوری و «جهاد تبیین» انجام شده است، عنوان کرد: دشمنان در جریان اغتشاشات اخیر و در جنگ ترکیبی در مدارس قصد داشتند تا امید دانشآموزان را به یاس تبدیل کنند و در همین راستا در فضای مجازی ایران را به دانشآموزان ضعیف معرفی کرده بودند؛ اما زمانی که دانشآموزان پیشرفتها، دستاوردها و موفقیتهای ایران اسلامی را ببینند، حتماً در روحیه آنها اثرگذار خواهد بود و یک ایران قوی را مشاهده خواهند کرد.
رئیس سازمان بسیج دانشآموزی در ادامه افزود: نکته حائز اهمیت این است که این دانشآموزان مدیران آینده کشور هستند و بسیاری از پیشرفتهای ایران اسلامی توسط همین دانشآموزان در آینده نه چندان دور اتفاق خواهد افتاد.
وی با بیان اینکه در صنعت موشکی و ساخت پهباد ایران اسلامی جز کشورهای برتر در دنیا است، گفت: این برای دنیا پیام اقتدار و بازدارندگی صادر خواهد کرد.
باستان در ادامه گفت: دانشآموزان اگر این موضوع را بهطور ملموس حس و درک کنند با روحیه بهتری به علمآموزی و تحصیل اقدام خواهند کرد تا تبدیل به یک دانشآموز در تراز انقلاب اسلامی شوند و در آینده نیز تبدیل به یک مدیر خوب و انقلابی برای کشور شوند.
رئیس سازمان بسیج دانشآموزی در ادامه افزود: نکته حائز اهمیت این است که این دانشآموزان مدیران آینده کشور هستند و بسیاری از پیشرفتهای ایران اسلامی توسط همین دانشآموزان در آینده نه چندان دور اتفاق خواهد افتاد
رئیس سازمان بسیج دانشآموزی ادامه داد: زمینهساز اقتدار ایران اسلامی دانشآموزان عزیز هستند. دهه هشتادیها بسیاری از پیشرفتها را رقم خواهند زد و یکی از دلایل اصلی که دشمن در جریان اغتشاشات اخیر دهه هشتادیها را هدف قرار داد، این بود که دهه هشتادیها با زبان علم دنیا آشنا هستند و بر همین اساس در جنگ ترکیبی به سراغ آنها آمد.
وی افزود: وظیفه ما در این عرصه امیدآفرینی و جهاد تبیین است. دانشآموز در تراز انقلاب اسلامی دانشآموزی است که علاوه بر تلاشهای علمی به مسیر تربیت خود توجه کند.
دانشآموزان پس از بازدید از پارک ملی هوا و فضا، راهی فرودگاه مهرآباد شدند تا پس از آن با پروازی که تدارک دیده شده بود، به استان هرمزگان بروند؛ اما این سفر قرار نبود یک سفر عادی باشد و ماهیت تبیینی این سفر میطلبید که نحوه انجام آن نیز با سایر سفرها متفاوت باشد.
حرکت به سمت هرمزگان با یک وسیله نقلیه خاص
از جمله تفاوتهای این سفر، وسیله سفر بود. دانشآموزان پس از حضور در فرودگاه و دریافت کارت پرواز وارد یکی از بزرگترین هواپیماهای ترابری موجود در کشور بهنام «ایلیوشین» شدند و پس از بالارفتن از پلهها وارد هواپیما شدند. دانشآموزان که از حضور در این هواپیما بهشدت متحیر و ذوقزده شده بودند، شروع به عکس گرفتن از هواپیما و بخشهای مختلف آن کردند.
پس از چند دقیقه هواپیما وارد باند شد و پس از برخاستن از زمین به سمت استان هرمزگان و فرودگاه بندرعباس حرکت کرد.
در هواپیما با محمد، یکی از دانشآموزان سمپادی همصحبت شدم و نظر او را تا به اینجای اردو پرسیدم. محمد گفت: واقعاً فکر نمیکردم که ایران این در در حوزه موشکی و ساخت پهپاد توانایی داشته باشد. همیشه برایم سوال بود که چرا آمریکا یا اسرائیل با این همه دشمنی به ایران حمله نظامی نمیکنند، امروز جواب سوال خود را در پارک ملی هوا و فضا گرفتم.
دانشآموزان پس از حضور در فرودگاه و دریافت کارت پرواز وارد یکی از بزرگترین هواپیماهای ترابری موجود در کشور بهنام «ایلیوشین» شدند و پس از بالارفتن از پلهها وارد هواپیما شدند
صادق، یکی دیگر از دانشآموزان نیز گفت: تجربه سوار شدن به چنین هواپیمایی و پرواز کردن با آن تا عمر دارم فراموشم نخواهد شد. فکرش را نمیکردم که اصلاً چنین هواپیماهایی در ایران موجود باشد.
حضور دانشآموزان در کنار آبهای نیلگون خلیج فارس
ساعتی بعد، هواپیمای حامل ۱۶۵ نفر از دانشآموزان سمپاد در فرودگاه بندرعباس بر زمین نشست و دانشآموزان پس از اقامه نماز با اتوبوسهایی که از قبل تدارک دیده شده بود بهعنوان اولین مقصد خود در استان هرمزگان راهی سواحل خلیج نیلگون فارس شدند. در آنجا صحبتهای توجیهی با دانشآموزان انجام شد و به آنها گفته شد که قرار است چیزهایی را ببینند و تجربه کنند که پیش از آن هرگز از نزدیک ندیدهاند و تجربه نکردهاند.
میزبان ویژه دانشآموزان در سواحل خلیج فارس که حضور او دانشآموزان را به شدت بهوجد آورد، یکی از مسئولان ارشد ساخت پهپاد در کشور بود. پس از آنکه دانشآموزان سوالات خود را از این شخص پرسیدند به سراغ او رفتم تا و با او گفتوگویی کوتاه انجام دادم.
این مقام مسئول در حوزه ساخت پهپاد در گفتوگو با خبرنگار مهر و در حاشیه حضور دانشآموزان سمپاد در سواحل خلیج فارس گفت: دستاوردها و توانمندیهای حاضر صرفاً با اتکا به جوانان رقم خورده است.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حوزه هوا و فضا به جوانان و نسل جدید اعتماد شد و این اعتماد سبب شد که به این پیشرفتها و توانمندیها برسیم.
این مقام مسئول در حوزه ساخت پهپاد در ادامه عنوان کرد: سیر مراحل پیشرفت و عدم وابستگی به کشورهای بیگانه و کشورهای غیرایرانی سبب شد بتوانیم با اتکا به جوانان خود بتوانیم دستاوردهای قابل توجهی در حوزههای مختلف داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در جوانان ایرانی ابتکار، خلاقیت و نوآوری وجود دارد و باید کشف شود، گفت: اگر این خلاقیتها کشف شود، شکوفایی بهطور قطع رقم خواهد خورد.
این مقام مسئول در حوزه ساخت پهپاد در ادامه اظهار کرد: ارتباط صنعت با دانشگاه، دانشجویان و دانشآموزان یک ضرورت است. باید نیازهای صنعت احصا شود و در قالب پروژه از سوی دانشگاه، دانشجویان و دانشآموزان مورد پیگیری قرار گیرد و اگر این اتفاق رقم خورد، قطعاً برای اقتصاد، صنعت و اقتصاد کشور راهگشا خواهد بود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در مباحث نظامی این موضوع حل شده است؛ چرا که در محصولات نظامی تحریم هستیم و باید روی پای خود بایستیم و این محدودیت، سبب توانمندی میشود.
حضور دانشآموزان در پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس
دانشآموزان ساعتی پس از حضور در سواحل خلیج همیشه فارس راهی پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس شدند. دانشآموزان سمپاد در جریان بازدید از این پالایشگاه، با دستاوردهای کشور در حوزه صنعت نفت بهرغم تحریمها و فشارهای اقتصادی بهطور مستقیم آشنا شدند.
دانشآموزان ساعتی پس از حضور در سواحل خلیج همیشه فارس راهی پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس شدند و در جریان بازدید از این پالایشگاه، با دستاوردهای کشور در حوزه صنعت نفت بهرغم تحریمها و فشارهای اقتصادی بهطور مستقیم آشنا شدند
همچنین دانشآموزان ضمن بازدید از بخشهای مختلف این پالایشگاه، سوالات خود را از مسئولان پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس پرسیدند و مسئولان پالایشگاه نیز ضمن پاسخگویی به سوالات دانشآموزان، پیرامون توفیقات و پیشرفتهای کشور در این حوزه توضیحاتی ارائه دادند. در جریان این بازدید، جوانگرایی یکی از علل اصلی توفیق کشور در حوزه صنعت نفت در سالهای اخیر عنوان شد.
عقربهها ساعت ۲۱ را نشان میداد که اتوبوسها برای حرکت به سمت محل اسکان دانشآموزان آماده شدند. در اتوبوس کنار یکی از دانشآموزان به نام محمدرضا نشستم و از او در خصوص بازدیدش از پالایشگاه پرسیدم. محمدرضا گفت: دیدن مشعلهای روشن پالایشگاه با آن ابهت و زیبایی به من بهعنوان یک ایرانی حس غرور و قدرت داد. تصورش را هم نمیکردم در ایران پالایشگاهی به این وسعت وجود دارد.
سعید یکی دیگر از دانشآموزان نیز در همین خصوص گفت: میدانستم که صنعت کشور ما بر روی نفت و گاز قرار دارد؛ اما اینکه این صنعت تا چه حد پیشرفته است و چه میزان وسعت دارد را امروز به چشم خود دیدم.
پس از رسیدن به محل اسکان، دانشآموزان برای خواب آماده شدند تا صبح روز بعد با بخش دیگر و مهیجتری از دستاوردهای کشور آشنا شوند.
ساعت ۹ صبح بود که اتوبوسها برای انتقال دانشآموزان به مقصد مورد نظر مهیا شده بودند. دانشآموزان پس از سوار شدن به اتوبوسها دائماً از مقصد میپرسیدند اما در جواب این پاسخ را میشنیدند که قرار است شگفتزده شوند.
تجربه سوار شدن به قایقهای تندروی سپاه پاسداران در خلیج فارس
پس از چند دقیقه تردد در خیابانهای بندرعباس، اتوبوسهای حامل دانشآموزان به ستاد فرماندهی نیروی دریایی سپاه پاسداران رسید. پس از طی تشریفات لازم، اتوبوس دانشآموزان وارد فرماندهی شد و پس از آن یکی از فرماندهان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با درجه سرداری به استقبال دانشآموزان آمد.
دانشآموزان که بهشدت از حضور در یک محیط نظامی تحیر کرده بودند، وارد میدانگاهی مملو از قایقهای تندروی سپاه که پیش از آن در تلویزیون دیده بودند، شدند
دانشآموزان که بهشدت از حضور در یک محیط نظامی تحیر کرده بودند، وارد میدانگاهی مملو از قایقهای تندروی سپاه که پیش از آن در تلویزیون دیده بودند، شدند. فرماندهی که دانشآموزان را همراهی میکرد در یک بلندگو اعلام کرد: عزیزان بدانید که شما اولین کسانی هستید که پس از رونمایی از توان جدید نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امکان بازدید از این قایقهای جدید را پیدا کردهاید.
دانشآموزان سمپاد در ادامه از آخرین دستاوردهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازدید کردند و در جریان آخرین پیشرفتها و اقدامات توسعهای انجام شده در این حوزه قرار گرفتند.
زمان بهگونهای میگذشت که انگار دانشآموزان دوست نداشتند این بازدید تمام شود. سوالات آنها تمامی نداشت و از هر چیزی که میدیدند سوالی مطرح میکردند و پاسداری که دانشآموزان را همراهی میکرد، با سعه صدر به تمامی سوالات آنها پاسخ داد.
مواجهه دانشآموزان با ناو اقیانوسپیمای شهید مهدوی در خلیج فارس
در ادامه دانشآموزان سمپاد در ادامه با قایقهای تندروی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به محل استقرار ناو اقیانوسپیمای شهید مهدوی در خلیج فارس رفتند و از نزدیک در جریان توانمندیهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفتند.
ابهت ناو اقیانوسپیمای شهید مهدوی دانشآموزان را به حیرت واداشته بود. فرمانده ناو که از عرشه دانشآموزان را مشاهده میکرد، با درخواست بوق زدن دانشآموزان مواجه شد و فرمانده نیز درخواست دانشآموزان را بیپاسخ نگذاشت و بوق ناو اقیانوسپیمای شهید مهدوی را بهصدا درآورد.
دانشآموزان سمپاد در ادامه با قایقهای تندروی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به محل استقرار ناو اقیانوسپیمای شهید مهدوی در خلیج فارس رفتند و از نزدیک در جریان توانمندیهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفتند
دانشآموزان پس از بازگشت به ساحل، با شناور شهید ناظری راهی جزیره قشم شدند. هیجان دانشآموزان هر لحظه بیش از قبل میشد. دانشآموزان پس از اقامه نماز ظهر و عصر بر عرشه شناور شهید ناظری و روی آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس، با تواناییها و امکانات این شناور آشنا شدند.
ساعتی بعد، شناور شهید ناظری در سواحل جزیره قشم پهلو گرفت و دانشآموزان پس از خداحافظی با مسئولان شناور، از آن پیاده شدند. اتوبوسهایی که قبل از برای انتقال دانشآموزان در جزیره قشم تدارک دیده شده بود، بهدنبال دانشآموزان آمده بودند و دانشآموزان پس از سوار شدن به اتوبوسها راهی مقصد تعیینشده شدند.
تقریباً یک ساعت از حضور دانشآموزان در جزیره قشم گذشته بود اما همچنان به مقصد نرسیده بودیم. پس از چند دقیقه، اتوبوسها وارد مسیرهای فرعی و خاکی شدند و پس از آن دوباره در مسیر آسفالت قرار گرفتند. کنجکاوی در مورد مقصد هر لحظه در بین دانشآموزان بیش از قبل میشد تا اینکه اتوبوسها در نزدیکی یک پایگاه توقف کردند. پس از طی تشریفات لازم، اتوبوسها وارد این پایگاه شدند اما همچنان مشخص نبود که این محل، دقیقاً کجاست.
اولین حضور دانشآموزان در یک پایگاه پهپادی در کشور
چند دقیقه بعد اتوبوسها بر یک باند توقف کردند و دانشآموزان در حال پیاده شدن از اتوبوسها بودند که ناگهان یک پهپاد شاهد ۱۲۹ از بالای سر آنها پرواز کرد. اینجا، یکی از مهمترین پایگاههای پهپادی کشور بود که دانشآموزان سمپاد برای اولین بار امکان حضور در آن را پیدا کرده بودند.
دانشآموزان پس از استقرار در محل مورد نظر که در مقابل آن یک نمایشگر قرار داشت، با توان پهپادی کشور و بهطور مختصر با تاریخچه استفاده از پهپاد در کشور از زمان دفاع مقدس تا به امروز آشنا شدند.
دقایقی بعد، روی نمایشگر فیلمی که توسط شاهد ۱۲۹ از حضور دانشآموزان در شناور شهید ناظری تهیه شده بود، به نمایش درآمد و پس از آن شاهد ۱۹۱ که یادآور حقارت ارتش آمریکا در جریان به غنیمت گرفتن پهپاد آر کیو ۱۷۰ بود، به پرواز درآمد.
در بخش پایانی این برنامه، دانشآموزان سمپاد سوالات خود را پیرامون توانمندیهای کشور در حوزه پهپاد مطرح کردند و مسئولان این پایگاه نیز به سوالات آنها در این حوزه پاسخ دادند.
یکی از فرماندهان این پایگاه خطاب به دانشآموزان گفت: ما اینجا هستیم تا اجازه ندهیم دشمن حتی فکر تعرض به خاک جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد و اینکه بداند خلیج فارس همیشه خلیج فارس خواهد بود.
در همین حین، شاهد ۱۹۱ که در حال پرواز بر محل استقرار دانشآموزان بود، اقدام به پخش کاغذهای رنگی با عنوان «خلیج همیشه فارس» کرد و همین موضوع هیجان دانشآموزان را به بیش از هر زمان دیگری در این سفر رساند.
پس از پایان بازدید دانشآموزان از این پایگاه و توان پهپادی کشور، اتوبوسها برای انتقال دانشآموزان به فرودگاه مهیا شدند. ساعتی بعد دانشآموزان در فرودگاه قشم حاضر شدند و در حال انتظار برای سوار شدن به هواپیما بودند.
در همین فرصت، با تعدادی از دانشآموزان در خصوص این سفر صحبت کردم. علیرضا در خصوص تجربه این سفر گفت: تجربه بینظیری بود. در این سفر فرصت آشنایی با دستاوردها و پیشرفتهای کشور در حوزههای متخلف را پیدا کردیم که شاید هیچ وقت این فرصت را پیدا نکنیم.
محمد یکی دیگر از دانشآموزان گفت: به نظرم به جای اردوهای بیخود و بیحاصل، بهتر است مدارس و آموزش و پرورش دانشآموزان را به چنین اردوهایی ببرند که با پیشرفتهای کشور در حوزههای مختلف آشنا شوند.
طنین کف و سوت دانشآموزان در فرودگاه قشم
در همین حین، ناگهان صدا کف و سوت در فرودگاه قشم طنینانداز شد. تشویق دانشآموزان که سبب تعجب مسافران حاضر در فرودگاه شده بود، بهدلیل پخش گزارش رونمایی از قایقهای تندروی جدید نیروی دریایی سپاه بود که صبح همان روز از آنها بازدید کرده بودند؛ البته که نه مسئولان فرودگاه و نه هیچیک از مسافران علت این هیجان را نمیدانستند و درک نمیکردند.
تشویق دانشآموزان که سبب تعجب مسافران حاضر در فرودگاه شده بود، بهدلیل پخش گزارش رونمایی از قایقهای تندروی جدید نیروی دریایی سپاه بود که صبح همان روز از آنها بازدید کرده بودند
این سکانس پایانی، ویژه برنامه راهیان پیشرفت نورانی به استان هرمزگان بود. دانشآموزان پس از دریافت کارت پرواز سوار هواپیما و راهی تهران شدند.
مجتبی باستان، در گفتگو با خبرنگار مهر و در خصوص برگزاری ویژه برنامه راهیان پیشرفت نورانی در استان هرمزگان که با حضور ۱۶۵ نفر از دانشآموزان سمپاد برگزار شد، گفت: همانطور که پیشتر اعلام شد، هدف اصلی از برگزاری این اردو، جهاد تبیین و آشنایی دانشآموزان با دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف از جمله دفاعی و امنیتی بود.
رئیس سازمان بسیج دانشآموزی خاطرنشان کرد: در طی این دو روز برنامههای مختلفی برای دانشآموزان تدارک دیده شد که با بازدید از پارک هوا و فضا در تهران آغاز شد.
وی با اشاره به بازدید دانشآموزان از پالایشگاه ستاره خلیج فارس و آشنایی آنها با آخرین دستاوردها در حوزه نفت و گاز اظهار کرد: دانشآموزان پس از سفر دریایی با قایقهای عاشورای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مرکز پهپادی در استان هرمزگان رفتند و با آخرین دستاوردها در این حوزه آشنا شدند.
باستان خاطرنشان کرد: دانشآموزان در این اردوی دو روزه با قسمتی از واقعیتهای انقلاب اسلامی و دستاوردها و موفقیتهای جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف آشنا شدند.
رئیس سازمان بسیج دانشآموزی با بیان اینکه ایران اسلامی، مقتدر، قوی و خودکفا است و در حوزههای مختلف در رتبههای برتر دنیا قرار دارد، اذعان کرد: تصویری که دشمن در جنگ ترکیبی از ابتدای مهرماه تاکنون در فضای مجازی برای دانشآموزان به تصویر کشیده است، ایران ناکارآمد و ضعیف است؛ اما واقعیت این نیست و بخشی از ایران واقعی را دانشآموزان در این اردو بهطور ملموس دیدند و مورد قضاوت قرار دادند.
وی در پایان گفت: امیدواریم که این دانشآموزان که جز استعدادهای درخشان هستند، در قامت مدیران آینده کشور بتوانند بهخوبی ایفای نقش کنند.
ایستگاه پایان
اکنون یک ساعتی است که پس از خداحافظی با دانشآموزان از آنها جدا شدهام. صحبتهای رهبری در دیدار بسیجیان بهمناسبت هفته بسیج مستضعفان را با خود دوره میکنم. واقعاً اگر همه دستگاهها در حوزه جهاد تبیین قدم بگذارند، آیا دشمن و دستگاه رسانهای آن میتواند حتی به مأیوس کردن نسل جوان و دانشآموزان نسبت به آینده کشور فکر کند؟