دکتر محمد خلج امیرحسینی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اینکه در حال حاضر نیاز کشور به جذب اساتید در کدام رشتهها بیشتر است، افزود: دراین زمینه یک بحثی وجود دارد تحت عنوان آمایش سرزمینی، که سالیان سال مطرح بوده، ولی اینکه چقدر اجرا شده، به نظر میآید که چندان اجرا نشده است.
وی ادامه داد: بنابراین موضوع آمایش سرزمینی در جذب اساتید دانشگاهها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، البته این موضوع خارج ازحوزه کاری مرکز جذب وزارت علوم است و مربوط به مرکز نظارت وزارت علوم میشود.
رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم افزود: بنابراین در جذب اساتید باید بخش مذکور فعال شود، چرا که دانشگاهها ممکن است نیاز خود به اساتید را به صورت بخشی، استانی و یا کشوری لحاظ کنند که بسیار با هم متفاوت است.
وی ادامه داد: اگر جذب اساتید به صورت کشوری دیده شود به نفع کل جامعه خواهد بود، به هرحال افرادی که در این موضوع فعال هستند، باید بیشتر دقت کنند.
براساس این گزارش، آمایش آموزش عالی یکی از ارکان جذب اعضای هیأت علمی در دانشگاهها است. هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال گذشته اعلام کرده است که جذب اعضای هیأت علمی باید براساس آمایش صورت میگیرد و مجوزهایی که برای جذب ارائه میشود، براساس آمایش است.
هیأت عالی جذب نیز مرتب و از نزدیک جذب اعضای هیأت علمی براساس آمایش آموزش عالی را بررسی میکند و مصر است جذبی خارج از آمایش صورت نگیرد.
حتی در رابطه با جذب نخبگان در مصوبه نخبگان نیز تاکید میشود جذب براساس آمایش صورت گیرد.